Το κλασικό προφιτερόλ είναι ένα από τα γλυκά που οι περισσότεροι λατρεύουν, η παραλλαγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με καραμελωμένα κρουασανάκια αντί για σου και μία εκπληκτική κρέμα σοκολάτας, είναι ακόμα καλύτερη! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Η συνταγή για το προφιτερόλ με κρουασανάκια
Υλικά
- 1 συσκευασία κρουασάν βουτύρου
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 4-5 κ.σ. ζάχαρη
- 500 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- κακάο για πασπάλισμα
- ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 μπαστούνι βανίλια
- 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γραμ. κακάο άγλυκο
- 250- 400 γραμ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 180 γραμ. σοκολάτα πραλίνα ή γάλακτος
Δείτε επίσης: Τάρτα αχλάδι με τραγανή σφολιάτα και κρέμα αμυγδάλου με σοκολάτα – Με 8 υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
- Ψήνουμε πρώτα τα κρουασάν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα καραμελώνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
- Την βάζουμε σε κορνέ μιας χρήσεως.
- Την διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη.
- Σκίζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε στο γάλα.
- Ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση.
- Με προσοχή αφαιρούμε από το ζεστό μείγμα τη βανίλια και παίρνουμε τον καρπό της.
- Τον ρίχνουμε ξανά στην κρέμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.
- Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟΥ
- Βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας σε βαθύ γυάλινο μπολ.
- Κάνουμε ροζέτες με την χτυπημένη κρέμα και ακουμπάμε μια στρώση καραμελωμένες μπουκιές κρουασάν.
- Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.
- Τελειώνουμε με παχιά στρώση κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ροζέτες χτυπημένης κρέμας.
- Πασπαλίζουμε κακάο και τρίμμα σοκολάτας.
Πηγή: argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
">
">
">
">
">
">
">