Εάν θέλετε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να «δαμάσετε» την λιγούρα σας για γλυκό, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει τη λύση! Ένα υπέροχο ρυζόγαλο που χρειάζεται μόνο 5 λεπτά προετοιμασία και άλλα 30 λεπτά μαγείρεμα για να καταπλήξετε ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα με το αποτέλεσμα!
Πως θα φτιάξετε το τέλειο ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα
Υλικά:
- 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
- 1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχασ
- 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- Κανέλα για το πασπάλισμα
Δείτε επίσης: Jamie Oliver: Το πιο “γρήγορο” γλυκό των Χριστουγέννων είναι έτοιμο σε 10 λεπτά – Της τελευταίας στιγμής!
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
- Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
- Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
- Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
- Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.
Πηγή: argiro.gr