Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, και τι καλύτερο από ένα πιάτο με αυγά για να ξεκινήσετε δυναμικά; Τα αυγά είναι η ιδανική επιλογή: θρεπτικά, νόστιμα και γεμάτα πρωτεΐνες, μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ημέρας.

Στο άρθρο αυτό, θα σας δείξουμε πώς να ετοιμάσετε το απόλυτο πρωινό με αυγά σε χρόνο μηδέν!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο πρωινό

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες σε καρέ
  • 5 ώριμες μεγάλες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1-1/2 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4- 6 αυγά
  • 2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα τους μόνο ψιλοκομμένα)
  • λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

Δείτε επίσης: Λιώνει στο στόμα: Μακαρονάδα με κοκκινιστή προβατίνα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.
  2. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη.
  5. Προαιρετικά προσθέτουμε πιπέρι καγιέν ή λίγο μπούκοβο.
  6. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας.
  7. Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα σε ένα μπολ.
  8. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  9. Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν μέσα στην υπέροχη σάλτσα για λίγα λεπτά.
  10. Ανάλογα βέβαια αν προτιμάτε τον κρόκο μελάτο ή σφιχτό παρατείνετε ή μειώνετε τον χρόνο μαγειρέματος.
  11. Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών.
  12. Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα για ολοκληρωμένη απόλαυση!

Ευχαριστούμε το Argiro.gr