Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία
Dimi's Blog

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ Ελληνίδες παρουσιάστριες! Τα "μαύρα" χρήματα και τα social media τους...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ Ελληνίδες παρουσιάστριες! Τα
Dimi's Blog 05.06.2018 07:35

Οι παρουσιάστριες και γενικώς τα περισσότερα άτομα της τηλεόρασης, εκτός από την εργασία τους φροντίζουν να εκμεταλλεύονται του λογαριασμούς τους στα social media με διαφημίσεις σε εταιρείες, έναντι αμοιβής.

Μάλιστα, όπως σας έχουμε ξαναγράψει στο Youweekly.gr το κάθε post -ανάλογα με τους followers- μπορεί να κοστίσει και 5.000 ευρώ, αν μιλάμε για τα πρώτα ονόματα. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Μιλάει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει! Το δημόσιο μήνυμα στους φίλους και συνεργάτες του!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, μετά από όλη αυτή την "μόδα" του εύκολου και έξτρα εισοδήματος, με διαφημίσεις σε εταιρείες, με μία φωτογραφία, έναν διαγωνισμό για τα οποία λαμβάνουν ένα χρηματικό ποσό, έχει κινητοποιηθεί το ΣΔΟΕ.

Οι φορολογικές αρχές, αρχίζουν και πραγματοποιούν σχετικούς ελέγχους σε παρουσιάστριες, ηθοποιούς κλπ, που χρησιμοποιούν κατ 'αυτό τον τρόπο τα social media τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούν τις προϋποθέσεις και αν υπάρχει τυπικότητα ως προς τον φόρο διαφήμισης ή αν τα ποσά που λαμβάνουν είναι "μαύρα".

Δείτε ακόμη: Ξεσπαθώνει πρώην συνεργάτιδα της Σπυροπούλου! «Μας συμπεριφέρονταν σαν δούλοι αλλά εκείνη...»

Αφορμή στάθηκε ο έλεγχος που έγινε σε μία παρουσιάστρια, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Youweekly.gr που μοιράζομαι μαζί σας μέσα από το Dimis Blog, διαπιστώθηκε έπειτα από καταγγελίες, ότι αποσπά μεγάλα ποσά, μαύρα χρήματα, από επιχειρήσεις και καταστήματα για να τα διαφημίσει. Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί θα πάνε στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και στον εισαγγελέα.

Στην αρχή η εν λόγω παρουσιάστρια, αρνήθηκε ότι λαμβάνει κάποιο ποσό από εταιρεία ή κατάστημα για να το διαφημίσει στους λογαριασμούς της, όμως η επικοινωνία που είχε με το τμήμα marketing γνωστής αλυσίδας, ήταν αρκετή για μην γίνει πιστευτό το επιχείρημα της και να μπει σε μπελάδες, αφού η υπόθεση πήγε... "καρφωτή".

Μετά από την συγκεκριμένη περίπτωση, ξαφνικό έλεγχο ενδέχεται να περάσουν όλα τα πρόσωπα της εγχώριας showbiz, που ως έξτρα εισόδημα έχουν τα social media τους, ώστε να διαπιστωθεί πώς λαμβάνουν τα ποσά από τις εταιρείες και κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις. Τα πρόστιμα μεγάλα και το καμπανάκι... μόλις βάρεσε!

Share