Κορωνοϊός: Το twitter υπέρ του "Μένουμε σπίτι" - "Για το καλό όλων μας"

Χαμός στα social media

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Το twitter υπέρ του

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην καμπάνια "Μένουμε σπίτι" για τον Κορωνοϊό. Το Twiter μάλιστα έχει ταχθεί υπέρ αυτής με τα σχόλια να είναι πολλά στο δημοφιλές μέσο για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην εξαπλωθεί η πανδημία.

Ηδη η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές το μήνυμα ότι η μάχη απέναντι στον κορωνοϊό πρέπει να είναι συλλογική και θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό από τα ατομικά μέτρα που λαμβάνει ο καθένας ξεχωριστά για την προστασία όχι μόνο του εαυτού του, αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Ας αναλογιστούμε όλοι αν ο ηλικιωμένος γείτονας μας χρειάζεται να ψωνίσει και να πάμε να το κάνουμε εμείς», γράφει χαρακτηριστικά ένα χρήστης του twitter συνοδεύοντας την αναρτήσή του με hashtag #Μένουμε_Σπίτι.Ρίξτε μια ματιά στην προφητεία του Κώστα Λεφάκη για την εξάπλωση του Κορωνοϊού

Ενδεικτικά σχόλια χρηστών στο twitter:

  • «Είναι θέμα υπευθυνότητας και έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι στην σοβαρότητα της κατάστασης».
  • «Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ανεύθυνοι γονείς που είναι δημόσιοι κίνδυνοι ότι τα κλειστά σχολεία δεν σημαίνουν διακοπές.. σημαίνει πρόληψη..αυτή την ανευθυνότητα&μηδέν παιδεία σας μεταλαμπαδεύετε &στα παιδιά σας».
  • «Δεν είμαστε σε περίοδο πρόωρων διακοπών! Δεν τριγυρνάμε σε πάρκα και καφετέριες! Είμαστε δημιουργικοί με τα παιδιά στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Και κυρίως να επιδείξουμε κοινωνική ευθύνη και υπευθυνότητα!»

iefimerida.gr

Δείτε εδώ την καμπάνια μένουμε σπίτι που στηρίζει το Twitter

Ένα δυνατό μήνυμα έστειλε το υπουργείο Υγείας με την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Τα αποτελεσματικά μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να είμαστε όλοι καλά.

«Μένουμε σπίτι». Αυτό είναι το σύνθημα του υπουργείου Υγείας που στόχο έχει τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα & σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 117, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι νέα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού του κορωνοϊού. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, δικαστηρίων, παιδοτόπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης.

Την ίδια ώρα, η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, και το παιδί της ανάρρωσαν και επέστρεψαν σπίτι.

Πηγή: iefimerida.gr