Απαράδεκτοι: Επέστρεψαν στο MEGA και το Twitter "τρελάθηκε" - "Μέτα από τόσα χρόνια ακόμα κλάμα"

Ήταν πρώτο στα trends

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Απαράδεκτοι: Επέστρεψαν στο MEGA και το Twitter

Οι Απαράδεκτοι επέστρεψαν στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από την συχνότητα του Mega, με τους τηλεθεατές να έχουν τρελαθεί με αυτή την έκπληξη που τους επιφύλασσε το κανάλι.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς οι ατάκες και οι viral σκηνές των πρωταγωνιστών ήταν σαν να ακούγονται για πρώτη φορά προκαλώντας το ίδιο γέλιο.

Το βράδυ της Παρασκευής (24/12) λοιπόν προβλήθηκε το εορταστικό επεισόδιο της σειράς, με τους Απαράδεκτους να ετοιμάζονται για το ρεβεγιόν. Εννοείται πως μέσα σε μόλις λίγα λεπτά έγινε trend στο twitter και επικράτησε ένας κανονικός πανικός. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, η εκπομπή Idols ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους πρωταγωνιστές, τον Βλάσση Μπονάτσο.

Μερικά tweets για τους Απαράδεκτους

Λίγα λόγια για τους Απαράδεκτους

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, δημιουργός των Απαράδεκτων, γνωριζόταν πριν από την έναρξη της σειράς με τους τρεις υπόλοιπους Απαράδεκτους. Με τον Βλάσση Μπονάτσο και τον Γιάννη Μπέζο, από θεατρική παράσταση, ενώ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, γνωρίστηκε αργότερα στην ραδιοφωνική εκπομπή Κυριακή Μήτηρ Πάσης Κακίας. Στην εν λόγω εκπομπή, η Δήμητρα Παπαδοπούλου έγραφε κείμενα για ένα ζευγάρι, το οποίο είχε τα γνωρίσματα του μετέπειτα τηλεοπτικού ζευγαριού των Παπαδόπουλων, και τα κείμενα διάβαζε αυτή και ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Λόγω της επιτυχίας και της έμπνευσης των κειμένων, της προτάθηκε να δημιουργήσει και πρόσθετους χαρακτήρες και να γράψει περισσότερες ιστορίες, ώστε η σειρά να παιχτεί στην τηλεόραση.

Τον τίτλο (Απαράδεκτοι) εμπνεύστηκε η ίδια και τον ανακοίνωσε πρώτα στο φίλο της Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος ενθουσιάστηκε και, αργότερα, πρότεινε στο Γιάννη Μπέζο, τον Βλάσση Μπονάτσο και, φυσικά, στο Σπύρο Παπαδόπουλο, να συμμετάσχουν στη σειρά. Μάλιστα δεν υπήρξε τότε ακρόαση (οντισιόν) και επιλογή των ηθοποιών, όπως συνήθως συμβαίνει, παρά μόνο φιλική συγκέντρωση της συνολικής παρέας και ομαδική προετοιμασία του έργου. Αρχικά, το σενάριο δόθηκε το 1990 στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1. Όμως απορρίφθηκε λόγω «ακαταλληλότητας των σεναρίων». Λίγο καιρό μετά, η Δήμητρα προσέγγισε το Mega Channel, το οποίο και, μετά από αρκετές επιφυλάξεις, δέχτηκε.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 1991. Στα πρώτα 4 επεισόδια είχε χλιαρή υποδοχή από το κοινό και πολύ μέτρια τηλεθέαση, αλλά ξαφνικά από το 5ο επεισόδιο και μετά «εκτινάχτηκε» στα ποσοστά και σημείωσε εξαιρετικά υψηλά νούμερα τηλεθέασης σταθερά σε ολόκληρη την 1η σεζόν προβολής της. Αν και στον 2ο κύκλο της σειράς, που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 1992, άρχισε να εμφανίζει μια σταδιακή πτώση, συνέχιζε να διατηρεί υψηλά νούμερα και ευρεία κοινωνική απήχηση, παραμένοντας ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν. Τον Ιανουάριο του 1993, η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 48 επεισόδια, συν ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1992.

Αρκετά χρόνια μετά, και πριν το θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου, άνθρωποι του Mega προσέγγισαν ξανά τους πρωταγωνιστές και ιδίως τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και της ζήτησαν να γράψει ένα νέο κύκλο επεισοδίων. Οι Απαράδεκτοι αρνήθηκαν, λέγοντας ότι πιθανότατα η νέα σειρά να μην είχε την δημοτικότητα που είχε παλαιότερα και τότε ίσως να κατέστρεφε το ίματζ και την υστεροφημία που έχει αφήσει η αρχική σειρά.

Το 2009, 16 χρόνια μετά το τέλος της σειράς, άνθρωποι του Mega προσέγγισαν ξανά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, ώστε να γράψει ένα επετειακό επεισόδιο, για τα 20 χρόνια του Mega. Πρότειναν να «αντικαταστήσουν» τον Βλάσση Μπονάτσο μέσω ολογράμματος, αλλά η Δήμητρα Παπαδοπούλου αρνήθηκε κατηγορηματικά, για συναισθηματικούς λόγους. Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι «ακόμα και ένας από τους έξι χαρακτήρες της σειράς να λείπει, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ονομάζονται «απαράδεκτοι»».