''Τελικά πόσα πήρε ο Κουσουλός;'' - Eκατοντάδες αντιδράσεις στο twitter μετά το ένταλμα σύλληψης του

Ανάμεικτα τα συναισθήματα του κοινού...

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Τελικά πόσα πήρε ο Κουσουλός;'' - Eκατοντάδες αντιδράσεις στο twitter μετά το ένταλμα σύλληψης του

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει και πάλι μετά το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Πέτρου Κουσουλού, αναφορικά με την ελευθερία του τύπου. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος διώκεται λόγο της δημοσίευσης απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ στην εφημερίδα ΜΠΑΜ, με τον ίδιο να ξεσπά κατά των αρχών, ενώ στο twitter ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα, αφού από τη μία έχουμε τους υποστηρικτές του, ενώ από την άλλη εκείνους που δεν του χαρίστηκαν, λόγω παλαιότερων δημοσιευμάτων του.

Ο ίδιος χθες παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον Άρειο Πάγο παρουσία δικηγόρων της εφημερίδας και έκανε τις πρώτες ζωντανές δηλώσεις του στα μέσα, υπερασπιζόμενος την αθωότητά του, αφού όπως είπε τα όσα δημοσίευσε είναι έγκυρα.

Οι αντιδράσεις στο twitter μετά τη δίωξη του Κουσουλού

Το όνομά του φιγουράρει εδώ και δύο μέρες ψηλά στα trends της πλατφόρμας. Εκατοντάδες για να μην πούμε χιλιάδες tweets θα συναντήσει κανείς με μια αναζήτηση με τους μεν να τον υποστηρίζουν επειδή αποκαλύπτει κρυφές υποθέσεις και τους δε να τον κατακεραυνώνουν, κυρίως λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της Πάτρας και διάφορα δημοσιεύματα που είχε κάνει στην εφημερίδα επί του θέματος.

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: IINSTAGRAM PETROSKOUSOULOS

Του έσπασαν το αμάξι λόγω της υπόθεσης της Πάτρας

Απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξή του στο you

Αμέσως μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου πιστεύεις ότι φτάσαμε στην αρχή του τέλους μιας μεγάλης τραγωδίας;

Είμαστε στην αρχή της αρχής! Τώρα ξεκινά το... σκληρό ροκ. Το μαχαίρι θα μπει πολύ βαθιά. Έχουμε μια κατηγορία που έχει ασκηθεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του πρώτου παιδιού, και θα πρέπει να διερευνηθούν οι άλλοι δύο θάνατοι, οι οποίοι -δυστυχώς- θα χαρακτηριστούν και αυτοί βάσει περιγραφής “ασφυκτικοί θάνατοι”, “δολοφονίες”. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει σε αυτή την υπόθεση, καθώς είναι προφανές ότι τόσο η αστυνομική όσο και η ανακριτική έρευνα κυρίως θα ασχοληθεί με πρόσωπα που εμπλέκονται και αναφερόμαστε σε συνεργούς οι οποίοι ενδεχομένως υπάρχουν.

Εσύ πώς έχεις περάσει όλο αυτό το διάστημα βγάζοντας στη φόρα τόσα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ;

Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη έρευνα. Έχω περάσει αμέτρητα ξενύχτια και συνομιλίες με τους συνεργάτες μου, προκειμένου να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία, κάνοντας μια πολύ λεπτομερή έρευνα. Συνομιλήσαμε με νοσηλευτές, γιατρούς, ιατροδικαστές για να πάρουμε όλα αυτά τα χαρτιά που παρουσιάσαμε, τις φωτογραφίες, τα ευρήματα με κοκκινίλες... Τελευταία, μάλιστα, συνέβη και ένα περίεργο γεγονός, όταν έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου μου και μου πήραν κάποια έγγραφα και το laptop μου, που δεν ξέρω εάν συνδέεται με την υπόθεση και έχω αφήσει να το διελευκάνουν οι Αρχές.

Σκέφτηκες ότι ίσως θα έπρεπε μετά από αυτό να έχεις κάποια προστασία στη διάρκεια του ρεπορτάζ;

Δεν αισθάνομαι κάποια απειλή ή κάποιο κίνδυνο, ποτέ δεν έχω αισθανθεί. Μπορεί το συγκεκριμένο να είναι το “έγκλημα του αιώνα”, έτσι όπως έχει χαρακτηριστεί, υπάρχουν όμως και άλλες υποθέσεις που έχουμε διερευνήσει δημοσιογραφικά στο παρελθόν, οι οποίες μπορεί ενδεχομένως και να ήταν πιο επικίνδυνες από τη συγκεκριμένη. Όταν κάνεις τη δουλειά σου έντιμα, χωρίς να θέλεις να σπιλώσεις κάποιον και παρουσιάζοντας απλά τα γεγονότα και τα ντοκουμέντα, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι, παρά μόνον αν αδικείς κάποιες προσωπικότητες ή κάποιες συμπεριφορές. Είναι χρέος των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουμε και όχι να συγκαλύπτουμε κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Περισσότερα στο τεύχος YOU που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 6/4