Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": «Τουρ τούρ κουβερτούρ» - Φωτιά έχουν πάρει τα πληκτρολόγια των τουιτεράδων με τα καιρικά φαινόμενα

Σιγά μην δεν σχολιάζονταν....

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της, στην Αθήνα έχοντας ντύσει ήδη στα λευκά αρκετές περιοχές της βόρειας Αττικής (δείτε εδώ φωτογραφίες) με την κυβέρνηση να κάνει συνεχείς συστάσεις στους πολίτες προκειμένου να αποφύγουν της άσκοπες μετακινήσεις.

Το χιόνι εδώ και λίγη ώρα έχει αρχίσει να πέφτει και στο κέντρο της Πρωτεύουσας, ενώ τις επόμενες ώρες η χιονόπτωση αναμενεται να πυκνώσει και να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι στα ΜΜΜ έχουν γίνει αλλαγές δρομολογίων και ωραρίων για να βοηθήσουν στην μετακίνηση των ανθρώπων, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται (δείτε εδώ τις αλλαγές).

Η Μπάρμπαρα όμως, εκτός από τις περιοχές τις Αττικής “χτύπησε” και το twitter αφού πολλά είναι τα tweets που έχουν γραφτεί από το πρωί με αφορμή την έλευσή της.

Τα σχόλια των τουιτεράδων για την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα"

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο (6/2) Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα σε τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα".

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».