Μια οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει τη Λάρισα, με έναν 21χρονο να ομολογεί τη δολοφονία της μητέρας του μετά από έναν ακόμα έντονο καβγά. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν οι φωνές από το σπίτι τους τάραξαν τη γειτονιά. Ορισμένοι γείτονες άκουσαν έκκληση για βοήθεια, όμως μετά επικράτησε σιωπή, γι’ αυτό και δεν κάλεσε κανείς την Αστυνομία εγκαίρως.
Ο πατέρας του θύματος μιλώντας συντετριμμένος στον Alpha, αποκάλυψε πτυχές της προβληματικής σχέσης γιου και μητέρας. «Μια φορά στη Θεσσαλονίκη την είχε χτυπήσει, της έριξε μπουνιά και της ζήτησε συγγνώμη. Αλλά τώρα τη σκότωσε…», είπε μεταξύ άλλων. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο γιος του ζητούσε χρήματα από τη μητέρα του, για άγνωστο λόγο, καθώς θεωρητικά έβγαζε δικά του χρήματα για να συντηρεί τον εαυτό του.
«Δεν με ήθελε, με μισούσε»: Τα λόγια του 21χρονου απ’ τη Λάρισα για τη μητέρα του
Λίγες ώρες πριν την δολοφονία, ο 21χρονος είχε πάει σε πιτσαρία στη Λάρισα, όπου καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Δεν είχε χρήματα για να πληρώσει, επέστρεψε στο σπίτι, πήρε λεφτά από τη μητέρα του και γύρισε ξανά. Λίγο μετά φέρεται να τη σκότωσε με κουζινομάχαιρο και στη συνέχεια καθάρισε τον χώρο του εγκλήματος. Περίμενε ώρες μέχρι να σχολάσει ο ξάδερφός του από την οικοδομή, στον οποίο είπε πως ήθελε βοήθεια για να μεταφέρει «μπάζα».
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να τον βοήθησε από φιλοτιμία, σύμφωνα με τον αδερφό του, ο οποίος δήλωσε ότι ο ξάδελφος απειλήθηκε και παρασύρθηκε σε ένα σκηνικό που ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Ο ίδιος ο δράστης στην κατάθεσή του είπε στους αστυνομικούς: «Με μισούσε, δεν με ήθελε. Τσακωθήκαμε πάλι για οικονομικά. Μου έλεγε ότι δεν δουλεύω, ότι είμαι τεμπέλης. Εκνευρίστηκα, πήρα το κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν».
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη στο δελτίο του Alpha, αναμένεται να αλλάξει τη στάση του ενώπιον του ανακριτή, λέγοντας πως βρισκόταν υπό την επήρεια ινδικής κάνναβης: «Δεν ήξερα τι έκανα, είχα καπνίσει ένα τσιγάρο ινδικής κάνναβης και δεν θυμάμαι τι και πώς το έκανα».
Ο 21χρονος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου, ενώ ο ξάδερφός του –κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία– θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο το πρωί.