Το γοητευτικό νησί του Πόρου κρύβει πολλά διαμαντάκια για τους χιλιάδες επισκέπτες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο, με αποκορύφωμα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Φυσικά, ένα από τα δυνατά σημεία του νησιού είναι και η γαστρονομία του, με πρωταγωνιστές τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Το εστιατόριο Apagio είναι το κατάλληλο μέρος για μια ολοκληρωμένη εμπερία απόλαυσης στον αρχοντικό Πόρο!

Μια ξεχωριστή εμπειρία απόλαυσης

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία του νησιού, στην περιοχή Πούντα, τη γειτονιά των ψαράδων, η οικογενειακή ταβέρνα Apagio αποτελεί την ιδανική επιλογή για να γνωρίσετε τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού και να απολαύσετε μια αυθεντική ελληνική γευστική εμπειρία!

Ολόφρεσκα ψάρια στο apagio

Η ιστορία του εστιατορίου Apagio ξεκινά από το 2000, όπου η Λίζ και ο Σπύρος ξεκινούν να προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις με ντόπια προϊόντα, μεζέδες και ολόφρεσκα θαλασσινά που πιάνει καθημερινά ο Σπύρος.

Το διάσημο μαύρο ριζότο θαλασσινών
Το διάσημο μαύρο ριζότο θαλασσινών

Σήμερα η παράδοση συνεχίζεται, στην ίδια μαγευτική τοποθεσία, δίπλα στη θάλασσα, με θέα στο κανάλι, το ρολόι του Πόρου και την Πελοπόννησο. Τα παιδιά, ο Ιάκωβος και ο Αλέξανδρος με ευφάνταστες, δημιουργικές ιδέες αλλά πάντα πιστοί στην παράδοση και την ποιότητα μας προσφέρουν εξαιρετικά πιάτα με έμφαση στην πρώτη ύλη.

Το μενού επιμελείται ο καταξιωμένος Chef Άλεξ Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει εργαστεί σε εστιατόριο με 3 αστέρια Michelin στο Σαν Σεμπαστιάν.

Ο chef Άλεξ Παπαδόπουλος
Ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος και τα φρέσκα ψάρια ημέρας
Ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος και τα φρέσκα ψάρια ημέρας

Εδώ, όλα ξεκινούν από την ποιότητα. Στα πιάτα επιλέγονται οι καλύτερες πρώτες ύλες, όπως εξαιρετικό τοπικό παρθένο ελαιόλαδο της ποικιλίας Μανάκι από την περιοχή της Τροιζηνίας, ολόφρεσκα λαχανικά από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, φρέσκα ψάρια από το Αιγαίο και τον Σαρωνικό Κόλπο, βιολογικές ελιές από την περιοχή της Τροιζηνίας όπως επίσης κάππαρη, κρίταμο και ρίγανη που συλλέγονται στην περιοχή των Μεθάνων.

Τα πιάτα του Apagio
Λαχταριστές γεύσεις

Στο πλούσιο μενού θα βρείτε λαχταριστές ωμές κοπές καθώς και λαχταριστά ζυμαρικά με θαλασσινά καθώς και επιλογές σε κρεατικά. Μερικά από τα ιδιαίτερα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η μελοτυρόπιτα, συνταγή της μαμάς, το κανταΐφι ελληνικών τυριών, τον παστουρμά θαλάσσης με φρέσκο φιλεταρισμένο τόνο, γαύρο μαρινάτο με μπούκοβο και λιαστό χταποδάκι με κρέμα σελινόριζας. Φυσικά, τα πιάτα σας θα συνοδεύσει μια από τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιών ή τη δική τους εμφιαλωμένη μπύρα που θα βρείτε στο μενού. Καλή απόλαυση!

Δείτε την επίσκεψη του Τάσου Δούση με τις Εικόνες στον Πόρο και το υπέροχο εστιατόριο Apagio!

Info