7 Ιδέες για να ντυθείς φέτος τις απόκριες!

7 Ιδέες για να ντυθείς φέτος τις απόκριες!

Η καλύτερη εποχή που μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα και να κυκλοφορείς στο δρόμο όπως θέλεις είναι οι απόκριες. Από την Τσικνοπέμπτη, μέχρι και την Κυριακή της Τυρινής, τα καρναβάλια έχουν την τιμητική τους. Βέβαια, κάποια στιγμή αφού έχεις ντυθεί σχεδόν τα πάντα, κολλάς και σκέφτεσαι “τι να ντυθώ φέτος τις απόκριες;”. Προσωπικά είναι μια ερώτηση που κάνω κάθε χρόνο στον εαυτό μου.

Όχι γιατί δεν ξέρω τι να ντυθώ, όσο ότι ψάχνω για το κάτι διαφορετικό. Ωραίες οι seχy στολές και τα έντονα μακιγιάζ, αλλά στις απόκριες είναι ωραίο να ντύνεσαι κάτι αστείο, ευφάνταστο διαφορετικό. Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι από τις συνηθισμένες στολές θα δεις άπειρες. Για αυτό οπλισμένη με ιδέες και άπειρο κέφι, σου παρουσιάζω τι θα μπορούσες να ντυθείς φέτος τα καρναβάλια και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει πολλά λεφτά σε στολές! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η πιο hot φούστα της σεζόν! Τη βρήκαμε στα Zara και στα H&M και θα εξαντληθεί αμέσως!

Τσάρλι Τσάπλιν (Σαρλώ)

charlie chaplin

Ξεκινώ με την προσωπική φετινή μου επιλογή! Ντύθηκα Τσάρλι Τσάπλιν! Πως; Πήρα το παντελόνι ζιπ κιλότ μου, έβαλα τιράντες, μια γραβάτα από τον μπαμπά και ένα μπουφάν του. Μιας και τόσο μεγάλα παπούτσια του Σαρλώ δεν έχω, φόρεσα τις μπότες μου. Και επειδή μ’ αρέσει να τσαλακώνομαι και να μην είμαι πάντα ένα όμορφο καρναβάλι, πήρα ένα μουστάκι, έκανα φαρδιά φρύδια και το μακιγιάζ του Τσάρλι Τσάπλιν ακριβώς. Τέλος πήρα και ένα μπαστούνι και το καπέλο καβουράκι και voila! Πανέτοιμη!

Όντρεϊ Χέπμπουρν (Breakfast at Tiffany’s)

audrey hepburn

Γίνε μια μικρή Όντρεϊ Χέπμπουρν, φορώντας το μαύρο φόρεμα σου, μαύρα μακριά γάντια και φυσικά ογκώδη μαύρα γυαλιά ηλίου. Ολοκλήρωσε το στιλ σου με πέρλες για το λαιμό, μια μικρή τιάρα στο κεφάλι και σκουλαρίκια. Το μακιγιάζ απλό με λίγο eyeliner και μάσκαρα. Τα χείλια φυσικά και τα μαλλιά ένα σινιόν μπανάνα! Λίγο άρωμα και τρελή διάθεση, όπως της Όντρεϊ στο Breakfast at Tiffany’s!

Μονόκερος

makigiaz monokeros

Βρες τα πιο χρωματιστά και γεμάτα διάθεση ρούχα σου και φόρεσε τα. Κάνε το απόλυτο μακιγιάζ μονόκερου και για να το ολοκληρώσεις το όλο ντύσιμο σου, μπορείς να πάρεις και σπρέι για τα μαλλιά και να κάνεις διαφορετικά χρώματα στις άκρες σου.

Δείτε ακόμη: Αγίου Βαλεντίνου: Η Ζέτα Μακρυπούλια φόρεσε το απόλυτο outfit για την ημέρα! Που μπορείς να το βρεις και πόσο κοστίζει!

Φρίντα Κάλο

frida kalo

Αγαπημένη καλλιτέχνης και με ιδιαίτερο στιλ η Φρίντα Κάλο που μας κάνει να θέλουμε να την αντιγράψουμε για τα καρναβάλια! Κάνε δυο πλεξουδάκια τα μαλλιά σου και ένωσε τα σε σινιόν. Κότσαρε πάνω στο κεφάλι σου 4-5 χρωματιστά μεγάλα λουλούδια και φτιάξε το περίφημο ενωμένο φρύδι της Κάλο, το οποίο φυσικά συνοδεύεται και από λίγο μουστάκι. Ό,τι έχεις σε λουλουδάτο ρούχο φόρα το, μαζί με έντονα κοσμήματα και κατακόκκινο κραγιόν.

Κούκλα από πορσελάνη

makigiaz porselanini koukla

Θα χρειαστείς ένα ζευγάρι έντονες και μεγάλες βλεφαρίδες, ένα μολύβι για να κάνεις φακίδες και την πιο ανοιχτή απόχρωση στο make up. Βάψε μικρά κόκκινα χείλη όπως σε μια πορσελάνινη κούκλα και βάλε ελάχιστο ροζ ρουζ στα μάγουλα. Ένα λευκό πουκάμισο με φρου φρου στα χέρια θα ταιριάζει υπέροχα μαζί με ένα απλό σικάτο μαύρο παντελόνι. Αν βέβαια έχεις φόρεμα που να είναι έτσι χαριτωμένο και κοριτσίστικο, βάλε αυτό. Παπούτσια φλατ, όχι τακούνια.

Ούμα Θέρμαν (Pulp Fiction)

uma therman pulp fiction

Πολύ καλτ, πολύ απλό και πολύ εύκολο. Μια περούκα καρέ με φράντζα θα χρειαστείς μόνο. Και αν δεν βρεις καρέ περούκα, μπορείς πάντα να την κόψεις και να την φέρεις στα μέτρα σου. Φόρα ένα μαύρο κοντομάνικο, μαύρο παντελόνι, ένα κραγιόν καφέ-κόκκινο και λίγη μάσκαρα. Τις μαύρες σου τις γόβες μην ξεχάσει και μαύρα περιποιημένα νύχια. Μπόνους αξεσουάρ ένα πιστόλι και μην ξεχάσεις το ψαρωτικό βλέμμα που έχει η Θέρμαν στην ταινία.

Γούενστεϊ Άνταμς

wednesday adams

Όλοι βλέπαμε οικογένεια Άνταμς και έχουμε λατρέψει την μικρή κόρη που θέλει να φέρει την καταστροφή. Πάρα πολύ καλή επιλογή για τα καρναβάλια και εύκολη επίσης. Πάρε ένα φόρεμα σου και βάλε από μέσα ένα πουκάμισο. Βάψε τα νύχια σου κόκκινα και κάνε τα μαλλιά σου πλεξουδάκια. Αν δε θες να τα βάψεις μαύρα με σπρέι, μπορείς να βάλεις περούκα, αλλά τα μαύρα μακριά πλεξουδάκια τις Γούενστεϊ είναι must. Με μια μαύρη σκιά κάνε μαύρους κύκλους και είσαι πανέτοιμη. Το βλέμμα του “θέλω να κάνω κακό σε κόσμο” μην ξεχάσεις!