Θα είσαι έτοιμη για την εβδομάδα μόδας με αυτό το μπλουζάκι από τα Massimo Dutti

Κοστίζει κάτω από 20 ευρώ!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θα είσαι έτοιμη για την εβδομάδα μόδας με αυτό το μπλουζάκι από τα Massimo Dutti

Μόλις πάρεις αυτό το υπέροχο μπλουζάκι που βρήκαμε στα καταστήματα Massimo Dutti, είναι σίγουρο πως θα είσαι κι εσύ έτοιμη για την εβδομάδα μόδας μιας και είναι ένα από τα σπάνια κομμάτια που μπορούν να φορεθούν και κάθε μέρα!

Ποιος είπε πως ένα απλό μπλουζάκι δεν είναι αρκετό ώστε να απογειώσει την εμφάνισή σου; Το συγκεκριμένο t-shirt που βρήκαμε στα καταστήματα Massimo Dutti, θα σε κάνει άλλο άνθρωπο και θα τραβήξεις πάνω σου όλα τα βλέμματα.

Ρίξε και μια ματιά σε αυτό το limited edition σακάκι από τα Massimo Dutti

Το διακριτικό του σχέδιο και η φινέτσα του, είναι αυτά που μας κέρδισαν και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις γιατί το λέμε.

Κοστίζει μόλις 19,99€ και θα το βρεις στο online store του Massimo Dutti.

t-shirt Massimo Dutti

Συνδύασε αυτό το μπλουζάκι με αυτό το πουκάμισο από τα Massimo Dutti

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά fashion items κυκλοφορήσαν τα καταστήματα Massimo Dutti στην τελευταία τους συλλογή και ξεπουλάει ακόμα δεν βγήκε στις βιτρίνες. Αναφερόμαστε σε ένα πουκάμισο που είναι φτιαγμένο από ίνες κινέζικης τσουκνίδας.

Το συγκεκριμένο είδος υφάσματος ονομάζεται ραμί και προέρχεται από το φυτό Boehmeria Nivea, γνωστό και ως κινέζικη τσουκνίδα. Αποδίδει έως 6 φορές το χρόνο. Παράγει πολλούς αδιαίρετους μίσχους που αναπτύσσονται από υπόγεια ριζώματα και έχει παραγωγική περίοδο 6 έως 20 ετών. Περιέχει ρητίνες και πηκτίνες, εξαιτίας των οποίων οι ίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μετά από χημική επεξεργασία.

Ένας πραγματικός ραμί, ή κινεζική τσουκνίδα, καλλιεργείται στην Κίνα. Τα φύλλα του φυτού είναι μεγάλα, οδοντωτά, με τη μορφή της καρδιάς, από κάτω καλύπτονται με λευκά έλαια, τα οποία τους δίνουν μια ασημένια εμφάνιση.

Η κινέζικη τσουκνίδα είναι ένα από τα παλαιότερα είδη πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υφαντικών ινών. Τα υφασμένα από ραμί από τους προϊστορικούς χρόνους χρησιμοποιήθηκαν στην Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία. Το φυτό έχει καλλιεργηθεί για περισσότερο από 5 χιλιάδες χρόνια, και σε πολλά μέρη καλλιεργήθηκε πριν από το βαμβάκι. Το ραμί είναι μία από τις συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες ίνες στα ιαπωνικά υφάσματα.

Στο Yichun (Κίνα), υφασμένα υφάσματα από αυτό το φυτό ονομάζονται "φως, όπως τα φτερά ενός τζιτζίκι, λεπτό ως χαρτί, επίπεδη ως καθρέφτης, εκλεπτυσμένο, όπως το μετάξι". Ένα υψηλής ποιότητας νήμα από δεσμευμένες ίνες ραμί υψηλού μήκους πλέκεται σε ένα πολύ μακρύ νήμα. Τότε ήταν χειροποίητα διαφανή υφάσματα. Στη Νότια Κορέα, όπου βρίσκεται το μουσείο Rami, καλούνται "Moshi".

Αυτό είναι το πουκάμισο στα Massimo Dutti που ξεπουλάει

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΠΟ 100% ΡΑΜΙ

Ref. 5105/597

Πουκάμισο με απλή ύφανση, από 100% ραμί. Σε ίσια γραμμή, με κλασικό γιακά, κλείσιμο με κουμπιά μπροστά, μανίκι που καταλήγει σε μανσέτα που κουμπώνει και στρογγυλεμένο κάτω μέρος με ανοίγματα στο πλάι.

Massimo Dutti πουκάμισο

Μπορείς να το φορέσεις με ένα από αυτά τα 2 συγκλονιστικά τζιν από τη νέα συλλογή των καταστημάτων Zara!