3 stylish outfits για να... προσληφθείς αμέσως

Ξέχασε τα κλασικά "συνολάκια" για μια συνέντευξη για δουλειά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
3 stylish outfits για να... προσληφθείς αμέσως

Αμέσως μετά την καραντίνα σκέφτεσαι να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου, μεταξύ αυτών και να βρεις μια νέα δουλειά. Ή μήπως ήδη έχεις στα σκαριά μια πρόταση που θέλεις να αξιοποιήσεις στο μέλλον και να αποκτήσεις τη θέση των ονείρων σου; Όποια κι αν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι επαγγελματικά, πέρα από τις γνώσεις και το καλό βιογραφικό, τη συνέπεια και την ομαδικότητα, χρειάζεσαι να δείξεις στο μελλοντικό αφεντικό σου ότι ξέρεις από στυλ και είσαι πάντα to-the-point, όπως προστάζουν οι τάσεις αλλά και όπως αυτές απογειώνονται επάνω σου.

Ετοιμάζεσαι λοιπόν ψυχολογικά αλλά και στυλιστικά για να κάνεις αυτό το πρώτο ραντεβού που θα καθορίσει την πρόσληψή σου και θα σε βοηθήσει να κερδίσεις τη θέση. Είμαι σίγουρη πως έχεις κάνει άπειρες πρόβες για να σταθείς όπως πρέπει απέναντι στον υπεύθυνο, να μιλήσεις σωστά και να δείξεις πως αξίζει να σε εμπιστευθεί.

Και τώρα πάμε στο στυλιστικό κομμάτι, αφού σίγουρα έχεις πελαγώσει και δεν ξέρεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φορέσεις. Ε, μη σκας και πολύ. Δεν υπάρχει το κατάλληλο outfit που σε οδηγεί στην πρόσληψη απευθείας, απλώς υπάρχουν βασικοί κανόνες για να μην τους αμελήσεις. Ωστόσο, ξέχνα αυτά που ήξερες περί χρώματος, μήκους και ύφους των ρούχων που οφείλεις να επιλέξεις σε ένα επαγγελματικό ραντεβού.

Ξέχασε τα κλασικά "συνολάκια" που φοράς σε μια συνέντευξη. Οι pencil φούστες και τα μεσάτα σακάκια δεν θα σε βοηθήσουν να προσληφθείς. Γιατί η επαγγελματική σου αποκατάσταση πρέπει να ακολουθήσει τη μόδα - και τούμπαλιν! Δες λοιπόν 3 σύνολα, κράτα ίσιο τον κορμό, φόρεσε το καλύτερό σου χαμόγελο, έχε αυτοπεποίθηση και η... θέση είναι δική σου!

Business Casual

πράσινο κοστούμι

Το αντρικού τύπου κοστούμι αποτελεί διαχρονική αξία. Ωστόσο, μη μείνεις μόνο στην επιλογή... μπλε, μαύρο, γκρι. Κάνε ένα εντυπωσιακό color blocking ή φόρεσε ένα πράσινο ή πορτοκαλί (γιατί όχι και κίτρινο που είναι το Χρώμα της Χρονιάς!)! Γιατί όχι; Έτσι θα δηλώσεις αυτόματα πως είσαι δημιουργική, δεν μένεις σε στερεότυπα αλλά και ανοιχτή σε κάθε πρόκληση.

Skirt + Blouse

μάξι εμπριμέ φούστα

Το σετ "φούστα-μπλούζα" έχει πέραση στις συνεντεύξεις. Βάλε ένα πουκάμισο ή T-shirt με μήνυμα ή εντυπωσιακά μανίκια, για να δηλώσεις την αυτοπεποίθησή σου αλλά και την εργασιομανία που σε διακρίνει. Δώσε βάση στη φούστα σου, που αν είναι midi, θα υπερτονίσεις την σταθερότητα του χαρακτήρα σου και τη διαλακτικότητα που έχεις. Ρίξε μια ματιά στο beige look που σου έχω προτείνει!

The dress

εμπριμέ φόρεμα με animal prints

Αν νομίζεις πως το φόρεμα που θα βάλεις πρέπει να είναι αυστηρό, ε τότε είσαι... ντεμοντέ! Και σίγουρα δεν θέλεις να σε εκλάβει έτσι το... μελλοντικό αφεντικό σου. Οπότε βάλε ένα με δυνατά prints. Θα μείνεις σίγουρα αξέχαστη, αφού τα μοτίβα θα εντυπωθούν στην μνήμη του κι εσύ επίσης. (Τσέκαρε τα 4 φορέματα της σεζόν που ταιριάζουν στην περίσταση!) Καμία άλλη! Νίκησες! Τέλος...