Καιρός για... φούτερ: Γιατί είναι το πολυαγαπημένο της άνοιξης;

Το must-have της άνοιξης ξεφεύγει από την sporty εκδοχή του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός για... φούτερ: Γιατί είναι το πολυαγαπημένο της άνοιξης;

Είναι ζεστό, πρακτικό και στυλάτο, που ναι μεν διατηρεί τον timeless και πασπαρτού χαρακτήρα του αλλά κάθε χρόνο ανανεώνεται σύμφωνα με τα new trends. Το πολυαγαπημένο φούτερ είναι η... μαγική μπλούζα που πιάνεις πρώτη στα χέρια σου μόλις μπει η άνοιξη και δεν την αφήνεις ούτε το καλοκαίρι, αφού λειτουργεί... πολυμορφικά και ταιριάζει σε κάθε σεζόν.

WHY IT WORKS

Όσοι πιστεύουν πως τα φούτερ κρύβουν το γυναικείο σώμα κάνουν λάθος! Όλα έχουν να κάνουν με το styling. Φαρδιά, μακριά, cropped, με γιακάδες ή με βολάν, με μήνυμα ή σχέδια, συνδυασμένα με κολάν ή με ένα jean παντελόνι (δες εδώ τα denim της άνοιξης), με φούστα και σορτς ή ακόμα και δεμένα στη μέση σε περίπτωση που σου χρειαστούν στην βραδινή ψύχρα, ίσως και σαν ζώνη πάνω από το shirt dress σου, μπορούν να μεταρφώσουν κάθε στυλ, προσφέροντας έχτρα πόντους στο look σου. Σου λύθηκαν οι απορίες, γιατί το ρούχο αυτό δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου;

πράσινο φούτερ με φούστα

THE BOTTOM STORY

Όπως προανέφερα, μπορείς να το φορέσεις με όλα σου τα bottoms, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά για να μη... βαριέσαι. Φέτος, όμως, η τάση... επιτάσσει φούτερ με διακοσμητικά, με δαντελωτούς γιακάδες και βολάν, με ρετρό λεπτομέρειες (πάρε μια ιδέα από τα καλύτερα στο Zara) και σε χρώματα που θα ανακαλύψεις μέσα στις τάσεις S/S2021.

φούτερ με σακάκι

Δοκίμασε λοιπόν να δημιουργήσεις athleisure looks και μη μείνεις στην sporty εκδοχή του - τουλάχιστον όχι μόνο σε αυτή! Φόρεσέ το με μια πλισέ φούστα με ιδιαίτερα μοτίβα ή floral, γιατί όχι και με βολάν! Να ξέρεις πως ο συνδυασμός αυτός είναι τόσο trendy φέτος, αφού δημιουργεί ένα chic look για κάθε περίσταση, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Να θυμάσαι: Όσο πιο embelished είναι η φούστα σου, τόσο πιο minimal πρέπει να είναι το φούτερ σου.

HIGH HEELS

φούτερ με μάξι φούστα

Αν επιλέξεις να συνδυάσεις το φούτερ σου με φούστα, δεν υπάρχει καν δίλημμα. Για να δείξει η σιλουέτα σου ψηλόλιγνη, μία είναι η επιλογή: Ένα ζευγάρι γόβες με λεπτό τακούνι σε ένα φωτεινό χρώμα, που θα «κλέψεις» από τη φούστα σου. Αν πάλι δεν μπορείς να σταθείς σε ψηλά γοβάκια, μπορείς να επιλέξεις τα αγαπημένα σου sneakers. Πάλι δήλωση μόδας θα κάνεις!

φούτερ με πουκάμισο

PICK THE COLOR

Το πράσινο έχει φέτος την τιμητική του, όπως το κίτρινο αλλά και όλα τα παλ χρώματα. Προτίμησε ένα crop που θα το βάλεις και πάνω από ένα πουκάμισο κάνοντας layering. Αν πάλι είσαι τολμηρή, ρίξε μια ματιά στην επιλογή της Chiara Ferragni που έκανε το ιδανικό color blocking με ένα μοβ φούτερ.