5 τρόποι για να φορέσεις το τζιν σου

Σύμφωνα με το styling στους δρόμους της πόλης!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
5 τρόποι για να φορέσεις το τζιν σου

Κομμάτι-πασπαρτού, το τζιν παντελόνι (δες εδώ τα 6 must-have της σεζόν) μπορεί να φορεθεί σε all-day looks και από κάθε ηλικία, ενώ ταιριάζει με όλα σου τα τοπ και μπορείς να δημιουργήσεις διαφορετικά outfits κάθε φορά. Sporty, chic, glam αλλά και rock, το κομμάτι αυτό σε βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση, σε κάθε έξοδο...

O Yves Saint Laurent έχει πει χαρακτηριστικά για τα τζιν: "Διαθέτουν έκφραση, μετριοφροσύνη, σεξαπίλ, απλότητα. Δηλαδή, ό,τι ελπίζω να έχουν τα ρούχα μου!". Η φράση αυτή συνοψίζει εν ολίγοις τους λόγους για τους οποίους το τζιν παντελόνι (και όχι μόνο, αρκεί να δεις και τα 6 βασικά denim κομμάτια της άνοιξης) είναι πολυαγαπημένο κομμάτι της γυναικείς (και της αντρικής) γκαρνταρόμπας εδώ και αιώνες!

τζιν με κοντό πουκάμισο

Το τζιν παντελόνι δεν είναι απλώς ένα ύφασμα ή ένα πολυφορεμένο κομμάτι με πολλές παραλλαγές - είναι αυτό φυσικά όπως και ένα ρούχο που μεταμορφώνεται και μπορεί να σταθεί σε κάθε περίσταση και σε κάθε στυλ. Διαθέτει μεγάλη ιστορία και φυσικά είναι αυτή η "στολή εργασίας" που κατέκτησε μια σπουδαία θέση στη μόδα και στην παγκόσμια βιομηχανία της.

Το τζιν στο street style

Το τζιν είναι από τα πιο πολυφορεμένα ρούχα στους δρόμους του κόσμου, ακολουθώντας πάντα τις τάσεις της μόδας αλλά και με τις προσωπικές πινελιές που η καθεμία βάζει στο look της, το αποτέλεσμα μπορεί να εντυπωσιάσει εξίσου.

Σε τελική ανάλυση, μπορείς πάντα να βασιστείς σε ένα αξιόπιστο τζιν για να κερδίσεις το στοίχημα του «δεν έχω τίποτα να φορέσω σήμερα» τώρα περισσότερο από ποτέ. Και για να ξέρεις και κάτι παραπάνω, το πρώτο παντελόνι που φέρνει στη μορφή των τζιν που φοράμε και σήμερα πωλήθηκε στις 20 Μαΐου του 1874, στην τιμή των 12 δολαρίων.

Κι αν σκέφτεσαι ότι όσο καλοκαιριάζει δεν μπορείς να συνεχίσεις να το φοράς, ξέρεις καλύτερα πως αυτό είναι μέγα ψέμα, αφού δεν θα το βγάλεις από πάνω σου, επιλέγοντας τους σωστούς συνδυασμούς. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια 5 τρόπους να το φορέσεις για να είσαι to the point!

Με φόρεμα

τζιν με φόρεμα

Style tip: Μην "μπουκώσεις" το look επιλέγοντας ένα κλειστό φόρεμα, αλλά προτίμησε ένα με κουμπιά, που θα τα αφήσεις ανοιχτά.

Με σακάκι

τζιν με σακάκι

Style tip: Το floral είναι must το καλοκαίρι, οπότε προτίμησε ένα κομμάτι σε φαρδιά γραμμή, που θα το φορέσεις και με το σορτσάκι σου.

Με loose πουκάμισο

τζιν με πουκάμισο

Style tip: Ένα πουκάμισο σε στυλ κιμονό είναι ιδανική επιλογή, γιατί θα το φορέσεις με ένα τοπ από μέσα, ενώ μπορείς να το δέσεις και κάτω από το στήθος, αναδεικνύοντας τους κοιλιακούς σου.

Με στράπλες

τζιν με στράπλες

Style tip: Μια επιλογή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη το πρωί, με flat παπούτσια αλλά και το βράδυ με ψηλοτάκουνα.

Με bralette

τζιν με bralette

Style tip: Εάν δεν διαθέτεις τις γραμμές της Emily Ratajkowski, προτίμησε να ρίξεις από πάνω σου ένα πουκάμισο ή να φορέσεις το bralette με ένα διάτρητο τοπ.