5 στυλιστικά λάθη για να αποφύγεις τον τίτλο της... κακοντυμένης!

Μπορείς να είσαι κομψή αρκεί να ξέρεις το πώς!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
5 στυλιστικά λάθη για να αποφύγεις τον τίτλο της... κακοντυμένης!

Είμαι το λιγότερο σίγουρη πως διαβάζοντας την στήλη της μόδας στο youweekly.gr είσαι από τις πλέον... δαχτυλοδυκτούμενες καλοντυμένες. Ωστόσο ποτέ μια συμβουλή δεν πήγε χαμένη οπότε... μην την αφήσεις να πέσει κάτω! Η εμπειρία, η γνώση και τα χρόνια φέρνουν σταδιακά και τη συνειδητοποιήση του στυλ που πραγματικά μας ταιριάζει και μας αρέσει. Το πετυχαίνουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε λάβει θετικά σχόλια για τις εμφανίσεις μας.

Καλό θα ήταν φυσικά να λαμβάνουμε υπόψη μας και τις γνώμες των ειδικών που κάτι παραπάνω ξέρουν από μόδα και μυστικά του στυλ, για να κλέψουμε (με την καλή πάντα έννοια) ιδές και tips που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτερες και πιο στυλάτες.

λευκό φόρεμα street style

Γιατί το να ξέρεις μόνο τις τάσεις, τα χρώματα της σεζόν, τα must-have items και τα παπούτσια που θα φοράμε από εδώ και στο εξής ή τις τσάντες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα μας, πώς θα κάνουμε layering στα κοσμήματά μας και color blocking, δεν είναι αρκετά. Πάντα υπάρχει ένα plus στοιχείο που αγνοούμε. Ιδού λοιπόν τα 5 στυλιστικά μυστικά για να είσαι -και να δείχνεις- καλοντυμένη!

5 tips για να μην κάνεις στυλιστικά λάθη

Φοράς παπούτσια που δεν μπορείς να περπατήσεις & ρούχα που δεν εφαρμόζουν

Σκέψου μια εικόνα μιας γυναίκας με ένα φόρεμα που δεν εφαρμόζει σωστά στο σώμα της και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα που δεν μπορεί να τα περπατήσει! Είναι αντιαισθητική και κιτς και σίγουρα το αποτέλεσμα καθόλου κολακευτικό.

Δεν φοράς αξεσουάρ

Έχεις διαλέξει τα πιο στυλάτα ρούχα και ετοιμάζεσαι να κάνεις τη μεγάλη έξοδο. Πού πας χωρίς κοσμήματα; Κανόνας απαράβατος, ότι πρέπει να φορέσεις έστω και ένα μικρό, απλό δαχτυλίδι, ένα μαντίλι ή να πάρεις μαζί σου τα γυαλιά σου. Τα αξεσουάρ ολοκληρώνουν πάντα μια σωστή εμφάνιση.

Αντιγράφεις κάθε νέα τάση ή το look της φίλης σου

Μια τάση που έρχεται από τις πασαρέλες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζει στο στυλ σου ή ένα look που είδες σε περιοδικό ή φοράει η κολλητή σου ότι σου πάει κι εσένα. Φρόντισε να ενσωματώσεις τα στοιχεία της μόδας στο δικό σου ύφος και να κάνεις κτήμα σου κάθε trend.

denim look street style

Δείχνεις τα εσώρουχά σου

Μπορεί φέτος τα bralette να είναι στη μόδα αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τα εσώρουχα, οπότε μην τα μπερδεύεις. Φρόντισε τα λάστιχα να μη μαρκάρουν σε "δύσκολα" σημεία και το χρώμα να μη διακρίνεται μέσα από τα ρούχα σου. Δεν θέλεις να... κακοχαρακτηριστείς!

Δεν αγαπάς τα ρούχα σου

Κακοσιδερωμένα ρούχα, κακοπλυμμένα κομμάτια και όχι σωστά αρωματισμένα, τι περιμένεις να κάνουν; Πάνω σου θα δείχνουν άσχημα και εσύ θα νιώθεις άβολα. Επιπλέον φρόντισε τα πολυκαιρισμένα και με φθορές ρούχα να τα πετάξεις μια και καλή.