To φόρεμα με ανοιχτή πλάτη που θα φοράς όλη μέρα

Δεν είναι μόνο για βραδινές εμφανίσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
To φόρεμα με ανοιχτή πλάτη που θα φοράς όλη μέρα

Αν κάνεις ένα flash back σε προηγούμενες δεκαετίες και θυμηθείς τη μαμά σου να ετοιμάζεται για κάποια επίσημη εκδήλωση, θα κάνεις focus κατευθείαν στο φόρεμά της, που είναι μάξι, στενό ή φαρδύ, με ανοιχτή πλάτη! Ο λόγος; Αυτό ήταν το επίσημο ένδυμα των παλιότερων εποχών, που πλέον επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και μπορείς να το φορέσεις ακόμα και στην παραλία με σαγιονάρες ή το απόγευμα με τα αθλητικά σου.

Το εν λόγω κομμάτι μπορεί να θυμίζει βραδινή... στολή, αλλά με το σωστό styling, έτσι όπως το βλέπουμε στους δρόμους της πόλης αλλά και στις πασαρέλες, μπορεί να είναι ευκολοφόρετο και να μη θυμίζει σε τίποτα τον glam χαρακτήρα του.

bodycon φόρεμα με ανοιχτή πλάτη

Κάνε τον σωστό styling

Σε γενικές γραμμές να θυμάσαι ότι όλα έχουν να κάνουν με το ύφασμα, οπότε τώρα το καλοκαίρι επίλεξε ένα πιο αέρινο κομμάτι, που θα σε βοηθήσει να αναδείξεις και τον bohemian χαρακτήρα σου.

Τα μονόχρωμα κομμάτια (δες τις τάσεις στα χρώματα της σεζόν) θα σε βοηθήσουν στο styling, αφού μπορείς να τα φορέσεις με σανδάλια, ακόμα και με τα αθλητικά σου. Φέτος προτίμησε ένα σε μπλε χρώμα του Αιγαίου, που θα το συνδυάσεις με τις αγαπημένες σου πέρλες.

Ένα bodycon μάξι κομμάτι είναι πιο δύσκολο στην... απλοποίησή του, ωστόσο μπορείς να το φορέσεις με ένα ζευγάρι ugly sneakers, που θα χαμηλώσουν τους... τόνους, ενώ απόφυγε τα βαριά αξεσουάρ. Άλλωστε, καλοκαιράκι έχουμε!

μπλε φόρεμα με πέρλες

Τα lace κομμάτια θα τα βολευτείς πολύ στις διακοπές σου σε νησί και ταιριάζουν ιδανικά με τα αγαπημένα σου σανδάλια. Προτίμησε ένα λευκό σε loose γραμμή, που θα σε βολέψει πολύ, ενώ αλλάζοντας τα παπούτσια θα το βάλεις και σε μια πιο επίσημη εμφάνιση.

Πρόσεξε πολύ τα εσώρουχά σου για να μην είναι κιτς στο αποτέλεσμα. Προτίμησε αυστηρά ένα πολυμορφικό σουτιέν που δεν θα φαίνεται στην πλάτη αλλά θα δένει στον λαιμό, για παράδειγμα, ή τα περίφημα cups στο στήθος για έξτρα στήριξη.

Clever tip

Θα το βάλεις και με το μαγιό σου (δες τις τάσεις της σεζόν) στην παραλία, επιλέγοντας ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο και κοκάλινα γυαλιά, βάζοντας... εύκολα τα γυαλιά σε όσες απορούν με την χρηστικότητά του.

Δες την πρότασή μου, για ένα κομψό αποτέλεσμα:

φόρεμα boho

Μάξι φόρεμα, €49,99, joinfashionhouse.com