Διάλεξε τα σωστά γυαλιά αυτό το καλοκαίρι

5 tips για να ξεχωρίσεις με την επιλογή σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διάλεξε τα σωστά γυαλιά αυτό το καλοκαίρι

Είναι το αξεσουάρ αυτό που ολοκληρώνει μια εμφάνιση (μαζί με τα κοσμήματα, φυσικά) και λειτουργεί όχι μόνο στυλιστικά αλλά και χρηστικά, αφού μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Τα πολυαγαπημένα γυαλιά ηλίου μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν διαφορετικά στυλ και να μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστές.

Φέτος το καλοκαίρι υπάρχει μια έντονη επιστροφή στο... παρελθόν στη μόδα, με μεγάλα τετράγωνα γυαλιά, με ντεγκραντέ φακούς και με σχέδια στρογγυλά ή cat-eye. Κάνε τη δική σου επιλογή, ανάλογα με το γούστο και το τι σου ταιριάζει καλύτερα, αφού δεις φυσικά τι πρέπει να προσέξεις για να είσαι σίγουρη για το καλαίσθητο αποτέλεσμα.

5 μυστικά για να αγοράσεις τα σωστά γυαλιά ηλίου

Βρες τι ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου

μεγάλα γυαλιά ηλίου

Η αλήθεια είναι πως δεν πηγαίνουν όλα τα γυαλιά σε όλους. Τυχερά περισσότερο είναι τα οβάλ πρόσωπα και εντελώς άτυχα τα στρογγυλά! Να θυμάσαι πάντα πως το σχήμα του προσώπου σου δεν πρέπει να είναι ίδιο με τα γυαλιά γιατί θα φαίνεται... μεγαλύτερο!

Δοκίμασε πολλά σχέδια πριν αποφασίσεις

Απόφυγε τις On-line αγορές και πήγαινε σε ένα φυσικό κατάστημα, που έχει μεγάλη ποικιλία, αλλά και ειδικούς που θα σε βοηθήσου να κάνεις τη σωστή επιλογή. Αν δεν δεις φορεμένα πάνω σου τα γυαλιά, πώς θα επιλέξεις; Μόνο έτσι θα ξέρεις αν αυτό που θέλεις ταιριάζει όντως στο πρόσωπό σου.

Φέτος λέμε “ναι” σε ρετρό κομμάτια

Η μόδα κύκλους κάνει όχι μόνο στο στυλ (που τα 70s κάνουν δυναμικό comeback στο στυλ) αλλά και στα αξεσουάρ, μεταξύ αυτών και τα γυαλιά. Φέτος λοιπόν επένδυσε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, από ταρταρούγα ή στα πολυαγαπημένα cat-eye σε όποιο χρώμα σου πάει καλύτερα. Nα ξέρεις οι φλούο και οι φωτεινές αποχρώσεις είναι must.

στρογγυλά γυαλιά

Πόνταρε σε κλασικά μοντέλα

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να έχεις γυαλιά προηγούμενων δεκαετιών (από τη μαμά σου, για παράδειγμα) και να μπορείς να τα βάλεις ακόμα και σήμερα. Αν λοιπόν θέλεις να μην πολυσκοτίζεσαι με το σχέδιο κάθε χρόνο, απόκτησε ένα διαχρονικό ζευγάρι, που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη.

Τα μάτια σου... δεκατέσσερα!

Μην κοιτάς το στυλ αλλά πρώτα δώσε βάση στην ποιότητα των φακών. Οι ειδικοί προτείνουν φακούς κατηγορίας 3 για την καλύτερη προστασία των ματιών, χωρίς να έχεις στη συνέχεια... παρατράγουδα. Επίσης, όσο πιο καλά είναι τα γυαλιά σου τόσο πιο προστατευμένο θα είναι και το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια σου και κατ' επέκταση θα αποφύγεις τη φωτογήρανση.