To must-have shirt-dress της σεζόν είναι πολύχρωμο

Με βάση το μοδάτο color blocking

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
To must-have shirt-dress της σεζόν είναι πολύχρωμο

Η τάση του color blocking καλά κρατεί από πέρυσι, ενώ τον χειμώνα υπήρξε από τα δυνατά trends σε όλους τους fashion designers. Δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο της μόδας, αφού έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’60, όταν ο Yves Saint Laurent παρουσίασε το θρυλικό Mondrian dress, εμπνευσμένο από τα έργα του Ολλανδού ζωγράφου.

Από τότε η συγκεκριμένη τάση έρχεται κάθε τόσο στο προσκήνιο, με τελευταίο τον οίκο Gucci να την παρουσιάζει στη συλλογή του για την Άνοιξη του 2011. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια επανεμφανίζεται στις πασαρέλες, από τον χειμώνα του 2020, συνεχίζοντας δυναμικά και στις νέες κολεξιόν, λαμβάνοντας μια ισχυρή θέση σε όλα σχεδόν τα catwalks.

πουκαμίσα παστέλ

Το καλοκαίρι το φορέσαμε σε φορέματα και tops και φυσικά τώρα το φθινόπωρο έχει την τιμητική του, αφού θα μας βοηθήσει και στη μετάβαση από τα φωτεινά και χρωματιστά κομμάτια του καλοκαιριού στα πιο μουντά ρούχα του φθινοπώρου. Ειδικά ένα shirt-dress αποτελεί την επιτομή της κομψότητας όπως κι αν το φορέσεις, ενώ συνδυάζοντας διαφορετικά χρώματα και μοτίβα σε ένα μόνο φόρεμα δημιουργεί ένα to-the-point αποτέλεσμα, όπως ακριβώς θέλεις και εσύ.

shirt dress

Το αγαπημένο shirt dress

Σε κάθε περίπτωση το shirt dress βάζει μια αέρινη και σικάτη πινελιά στο look σου, όπως και να το φορέσεις, αρκεί να επιλέξεις ένα κομμάτι με διάφορα χρώματα, για να εντυπωσιάσεις. Φόρεσέ το με σορτς (δες εδώ τα sold-out κομμάτια από το Zara) όσο το επιτρέπει ο καιρός, ή με παντελόνι (αντικαθιστά το κιμονό σε πιο sophisticated σύνολα) -ειδικά με denim ταιριάζει υπέροχα (δες εδώ τα 6 βασικά της σεζόν) και σίγουρα ως all day φόρεμα (με ή χωρίς ζώνη γύρω από τη μέση) είναι ένα κομμάτι που θα χαρίσει διαφορετικότητα στο καθημερινό σου ντύσιμο και... έξτρα πόντους στο στυλ σου!

shirt dress

Color blocking πουκαμισοφόρεμα

Το πουκάμισο, το ξέρεις καλά, είναι το βασικό item της σεζόν, που θα το βάλεις με τα πάντα, ενώ θα λειτουργήσεις και ως λεπτό πανωφόρι στις πρώτες ψύχρες. Κάνε την ανατροπή επιλέγοντας ένα πολύχρωμο κομμάτι, λίγο πιο μακρύ, εννοώ με διαφορετικά χρώματα, όχι εμπριμέ, και φόρεσέ το σκέτο σαν φόρεμα ή με το αγαπημένο σου bottom.

δίχρωμο shirt dress

Για αρχή, μπορείς να δοκιμάσεις τα χρώματα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον τροχό των χρωμάτων για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είσαι αρκετά τολμηρή και έτοιμη να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, τη φετινή σεζόν δοκίμασε να συνδυάσεις neon με γήινα χρώματα και παστέλ με βασικά χρώματα όπως κόκκινο, πράσινο και μπλε, προκειμένου να δημιουργήσεις εντυπωσιακούς συνδυασμούς.

pastel shirt dress

Να θυμάσαι ότι μπορείς να πάιξεις και με τις υφές, από βαμβακερό και λινό μέχρι μεταξωτό και τζιν, ανάλογα τι σου πηγαίνει και σε ποια περίσταση θα το φορέσεις. Τα χρυσαφί κοσμήματα δένουν απόλυτα με μια τέτοια εμφάνιση, ειδικά αλυσίδες σε layering.