Η μαρινιέρα είναι το τοπ της εποχής

Πώς θα φορέσεις το διαχρονικό μπλουζάκι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η μαρινιέρα είναι το τοπ της εποχής

Η μαρινιέρα ή αλλιώς Breton top, φορέθηκε για πρώτη φορά από την Coco Chanel τη δεκαετία του '20 και από τότε αυτό το κλασικό ριγέ μπλουζάκι αποτελεί κλασική επιλογή στις εμφανίσεις μας όταν αλλάζει η σεζόν. Το εν λόγω τοπ ενισχύει το nautical style, ενώ φοριέται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το στυλ σου. Με άπειρους συνδυασμούς να επιδείξει, μπορεί εύκολα να μεταμορφώσει τα looks μας και να μας χαρίσει έξτρα κομψότητα και θηλυκότητα. Φυσικά δες και τα cut-out tops, όπου μπορεί να βρεις ένα ριγέ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

μαρινιέρα με τζιν

Κάθε φθινόπωρο είναι η πρώτη μας επιλογή, ειδικά με τζιν παντελόνι (δες εδώ τις τάσεις), απογειώνει το street style μας καθημερινά. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που οι διάσημοι σχεδιαστές κάθε χρόνο την εντάσσουν στις συλλογές τους, παρουσιάζοντας τη μαρινιέρα με πιο μοντέρνους τρόπους. Λανσαρίστηκε από τους κορυφαίους της μόδας και αγαπήθηκε από είδωλα όπως η Audrey Hepburn και η Brigitte Bardot αλλά και από όλες τις γυναίκες στο street style, που το θεωρούν πλέον βασικό κομμάτι στην καθημερινή τους γκαρνταρόμπα.

μαρινιέρα με παντελόνα

Οι συνδυασμοί

  • Μπορείς να φορέσεις τη μαρινιέρτα κυριολεκτικά με όλα σου τα bottoms και να κάνεις άπειρους αλλά και... εναλλακτικούς συνδυασμούς, αρκεί να έχεις διάθεση και φαντασία και να θέλεις να τολμήσεις! Πέρα από τα κλασικά λοιπόν που είναι το αγαπημένο τζιν, μπορείς να τη βάλεις με άλλα χρώματα σε παντελόνια, ειδικά με μπεζ ταιριάζει τέλεια.

μαρινιέρα με μπεζ παντελόνι

  • Μπορείς να επιλέξεις μία με κόκκινες ρίγες και να τη φορέσεις με το μαύρο σου κοστούμι, ενώ με μια φαρδιά παντελόνα (δες εδώ τα αγαπημένα party pants) είναι το απόλυτο all-day look.

μαρινιέρα με floral

  • Για τις πιο προχωρημένες στυλιστικά, φόρεσε το τοπ αυτό με μια φούστα με παγέτες, για να ισορροπήσεις το glam της σε μια πρωινή εμφάνιση. Κι αν δεν το έχεις σκεφτεί, συνδύασέ την ιδανικά με floral, που θα αναδείξει την ικανότητά σου στο mix'n'match!

μαρινιέρα με φούστα

In the details: Φόρεσε ένα μαντίλι στο λαιμό (δες εδώ πώς θα το φορέσεις και διαφορετικά) σε κόκκινες αποχρώσεις, για να σπάσεις τη μονοτονία στο look σου.

μαντίλι με μαρινιέρα