Irene Angelopoulos: «Έκανα 6 μήνες να μιλήσω με τη μητέρα μου, επειδή ήθελα να γίνω designer»!

To next big thing στον χώρο της μόδας, μιλά αποκλειστικά στο Youweekly.gr!

Αρθρογράφος: Λίλη Αγγελοπούλου
Λίλη Αγγελοπούλου
Youweekly Editor
Irene Angelopoulos: «Έκανα 6 μήνες να μιλήσω με τη μητέρα μου, επειδή ήθελα να γίνω designer»!

Είναι νέα, πολύ ωραία και πολύ, μα πάρα πολύ ψηλή! Αν και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει η ίδια μοντέλο (με ύψος 1,80, τι πιο φυσικό) η Irene Angelopoulos αποφάσισε να εκφράσει την αγάπη της για την μόδα με έναν άλλον τρόπο!


Η ίδια, σχεδιάζει ρούχα με άρωμα Χόλιγουντ, αφού οι δημιουργίες της είναι ξεκάθαρα για red carpet! Προσωπικά, την πέτυχα στην Bridal Expo - ναι κορίτσια, κάνει και νυφικά- και εντυπωσιάστηκα αμέσως με το πόσο φιλική και ευγενική ήταν, χωρίς καν να με ξέρει! Διαβάστε παρακάτω...


«Έχουμε ίδιο επώνυμο, τέλειο» μου είπε με το φωτεινό χαμόγελο της να λάμπει, όπως τα κρύσταλλα που έχουν τα ρούχα της! Η συνέντευξη κανονίστηκε μέσα σε μόλις 2 λεπτά και κάπως έτσι, η Ειρήνη Αγγελοπούλου, το next big thing στον χώρο της μόδας, μιλάει αποκλειστικά στο Youweekly.gr για όλα όσα έχει καταφέρει!

Πως σου ήρθε η ιδέα να γίνεις σχεδιάστρια; Ήταν κάτι που ήθελες από μικρή ή προέκυψε;


Από μικρή λάτρευα την μόδα και το σχέδιο, ήταν ένα όνειρό μου που το πραγματοποίησα μόλις τελείωσα τις σπουδές μου στην Κοινωνιολογία και το μεταπτυχιακό μου (MSc in Management of Business Innovation & Technology ). Από πολύ μικρή βέβαια είχα ενασχόληση με το αντικείμενο καθώς η γιαγιά μου ήταν σχεδιάστρια και είχαμε και βιοτεχνία παλαιότερα. Σχεδίαζα ρούχα από τα 18 μου για εμένα όμως και όταν τα φορούσα έβλεπα πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο, έτσι είπα να τολμήσω με τις οικονομίες μου να βγάλω την πρώτη μου συλλογή.

Η ανάγκη μου να αποτυπώσω την θηλυκότητα στην πιο τέλεια εκδοχή της με απόλυτο σεβασμό στην γυναικεία φύση πάντα με οδήγησαν στην πραγματοποίηση του brand μου «Irene Angelopoulos». Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να νιώθω δημιουργική και ζωντανή μέσα από την δουλειά μου. Έχω την τύχη να καταφέρω να κάνω την αγάπη μου επάγγελμα και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί το ξεκίνησα από το μηδέν μόνη μου και πραγματικά το νιώθω σαν το παιδί μου αυτό το brand.

Ποια ήταν εκείνη η στιγμή στην καριέρα σου που ένιωσες ότι τα έχεις καταφέρει;

Το ξεκίνημά μου ήταν δύσκολο η αλήθεια είναι γιατί είχα την οικογένεια μου αντίθετη σε αυτή την επιλογή μου καθώς είχα ήδη μία σταδιοδρομία επαγγελματική και με απέτρεπαν να τολμήσω κάτι άλλο, σκεφτείτε ότι είχα να μιλήσω με την μητέρα μου 6 μήνες και την κάλεσα μόνο για να έρθει να παρακολουθήσει την επίδειξή μου στο Ζάππειο. Ήταν η μέρα που κέρδισα το πρώτο μου βραβείο “Βest Catwalk Award”, κάτι που μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση και ώθηση για να συνεχίσω.

Την επόμενη μέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την μητέρα μου που μου ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει το ταλέντο μου και το λάθος της που με απέτρεπε από αυτό που πραγματικά αγαπάω. Πιστεύω πως ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή για εμένα αυτή γιατί απέδειξα μέσα από την δουλειά μου ότι αξίζω να κρατάω αυτό το βραβείο στα χέρια μου !

Ποιος είναι ο επώνυμος που έχει φορέσει δημιουργία σου και σε έχει συγκινήσει;

Με έχουν τιμήσει αρκετοί διάσημοι με το να φορέσουν δημιουργία μου και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό αλλά νομίζω πως η πιο δυνατή στιγμή ήταν στην αρχή της πορείας μου. Είχα την χαρά να δω την πρώτη δημιουργία που είχα σχεδιάσει στην Ελένη Μενεγάκη, ήταν μεγάλη τιμή για εμένα στο ξεκίνημά μου να επιλέξει ένα δικό μου ρούχο, και θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη αρχή που θα μπορούσα να έχω!

Παρακολουθήσαμε δημιουργίες υψηλής ραπτικής της συλλογής σου στο Νext top Model (Gntm) στην φωτογράφιση που έγινε στο Μέγαρο Υπαττεία στον προημιτελικό μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα και αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια και από την Βίκυ Καγιά, πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ήταν μία πολύ ωραία προώθηση αυτή, έδωσα κάποια χειροποίητα κομμάτια από την haute couture συλλογή μου κεντημένα όλα με κρύσταλλα στο χέρι στο GNTM.

Η προσέγγιση έγινε από το ίδιο το κανάλι και την στυλιστική ομάδα μετά την επίδειξή μου στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας όπου παρουσίασα την collection μου “dinner with goddesses” από όπου είδαν και τις δημιουργίες μου.

Είδαμε ότι παρουσίασες την βραδινή και νυφική σου συλλογή στην Φαίη Σκορδά, πως ένιωσες που σου είπε ότι εάν ξανά παντρευόταν θα επέλεγε δικό σου νυφικό;

Την Φαίη Σκορδά την εκτιμώ πάρα πολύ σαν άνθρωπο και μόνο συγκίνηση και χαρά μπορώ να νιώσω με αυτή της την δήλωση. Είναι μεγάλη μου τιμή που έχει επιλέξει να φορέσει πολλές φορές τις δημιουργίες μου και πόσο μάλλον να με εμπιστευόταν σε κάτι τόσο σημαντικό όπως το νυφικό που είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μία γυναίκα.

Μέσα σε δύο χρόνια έχεις ήδη στο ενεργητικό σου συμμετοχή στο Madwalk 2018, τρεις επιδείξεις μόδας, συνεργασίες με Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και έχει παραχωρήσει συνέντευξή στο περιοδικό Harpers Bazzar Arabia που παρουσίασαν το success story της επιτυχημένης πορείας σου. Πώς εξελίχθηκες τόσο γρήγορα και ποιοί είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Αν με ρωτάς προσωπικά είμαι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου, μου αρέσουν τα δύσκολα, βάζω πάντα υψηλούς στόχους και προσπαθώ να εξελίσσομαι όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να επαναπαύομαι. (Είναι αυτό που μου λένε συνέχεια οι φίλοι μου : Ειρήνη ηρέμησε και λίγο απόλαυσε το, ξεκουράσου μόλις πετυχαίνεις το στόχο αμέσως πας για το επόμενο... είμαι έτσι σαν άνθρωπος).

Είναι μια δουλειά που πρέπει να δίνεις όλο σου τον εαυτό γιατί μέσα από τη σειρά μου βγάζω την ταυτότητα μου, δημιουργώ ρούχα που λατρεύω και εγώ η ίδια να φοράω και ρούχα που είναι μοναδικά και κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν ξεχωριστές. Οπότε θεωρώ πως η μέχρι τώρα πορεία μου είναι ένας συνδυασμός από τα στοιχεία του χαρακτήρα μου, με την αγάπη που έχω για αυτό που κάνω που με ώθησαν μέσα σε δύο χρόνια να έχω αυτή την εξέλιξη. Μέσα στους επόμενους στόχους μου είναι η πραγματοποίηση ένος fashion show στο εξωτερικό και η επέκταση μου και εκτός Ευρώπης.


Σε είδαμε στην έκθεση στο Ζάππειο με την νυφική σου συλλογή. Πού μπορούν να σε βρουν οι πελάτισσες που ενδιαφέρονται για νυφικό η βραδινό ρούχο;

Το ατελιέρ μας βρίσκεται Πατριάρχου Ιωακείμ 56 στο Κολωνάκι και μπορούν να μας επισκευθούν κατόπιν ραντεβού.

Η νυφική μας συλλογή είναι ολοκληρωμένη, με πολλά ονειρικά στοιχεία, χειροποίητα κεντήματα στο χέρι και κρύσταλλα που πιστεύω πως θα σας μαγέψει!!!

Ποια είναι η Irene Angelopoulos

Η Irene Angelopoulos σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Business Innovation & Technology στο Sheffield του Λονδίνου, όμως η αγάπη της για τη μόδα ήταν πιο δυνατή και ικανή να την κάνει να δημιουργήσει το δικό της brand ακόμα και σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας.

Πεποίθηση της Irene Angelopoulos είναι ότι αν έχεις ένα όνειρο τότε πρέπει να το κυνηγήσεις μέχρι τέλους, πρέπει να παλέψεις γι’ αυτό, να το προσπαθήσεις και να τολμήσεις όσο είσαι νέος. Motto στη ζωή της είναι: «Μη διαλέξεις ποτέ ένα δρόμο χωρίς εμπόδια, πιθανότατα δεν οδηγεί πουθενά».