Τα trends του 2010 που κάνουν δυναμική επιστροφή

Η μόδα κύκλους κάνει και λατρεύει το ρετρό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα trends του 2010 που κάνουν δυναμική επιστροφή

Το 2010 μπορεί να μοιάζει μακρινό, ωστόσο τα νέα που έρχονται από τις πασαρέλες του φθινοπώρου και του επόμενου χειμώνα κάνουν μια δυναμική επιστροφή στο παρελθόν, με trends ξεχασμένα αλλά πολυαγαπημένα. Κάποιες τάσεις ίσως θέλουμε να τις βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αλλά καμιά μας δεν αρνείται ότι αγαπά το vintage look (δες εδώ τα βασικά κομμάτια για να το πετύχεις), οπότε από το φθινόπωρο και μετά καλά θα κάνεις να βάλεις στη λίστα των αγορών σου τις τάσεις που επανακάμπτουν.

Bomber jacket

bomber jacket

Πολυαγαπημένο και βολικό μπουφάν για όλες τις εποχές, ενώ είναι ιδανικό και για να κάνεις layering. Μονόχρωμο ή εμπριμέ, θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να θυμάσαι πως επανέρχεται από το φθινόπωρο, αφού ο Dior γέμισε με metallic bombers το σόου Fall / Winter 2021 στη Σαγκάη.

Chevron prints

εμπριμέ missoni

O πιο... αξιοσέβαστος ξάδελφος των "Aztec", κυριάρχησε τη δεκαετία του 2010. Μaxi φορέματα και ζακέτες σε μοντέρνες εκτυπώσεις επηρέασαν ιδιαίτερα εκείνους που όρισαν το στυλ τους ως preppy, με τον Οίκο Missoni να είναι πλέον διάσημος για τα εν λόγω prints. Στη συλλογή του Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 παρουσίασε πολύχρωμα πλεκτά, συνδυάζοντας τις τυπωμένες εκτυπώσεις chevron με άλλα γεωμετρικά σχήματα και σκουλαρίκια για διακοπές με μινιμαλιστική τελειότητα.

Fringe your summer

κρόσσια

Tα κρόσσια είναι μια συνέχεια της αναβίωσης της δεκαετίας του 1970 που βλέπουμε στη μόδα από τον περασμένο χρόνο. Σπουδαία τάση στις αρχές του 2010 χάρη στην Coachella, οπότε αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα σακάκι ή πουκάμισο για την ντουλάπα σου μετά το καλοκαίρι, φρόντισε να είναι... φουλ στα κρόσσια.

Φούστες Skater

skater skirt

Η φούστα σε Α γραμμή ήταν βασικό item της δεκαετίας του 2010 που πιθανότατα είχες σε πολλά χρώματα (ή τουλάχιστον σε λευκό, μαύρο και καφέ). Επιστρέφει λοιπόν παίρνοντας την εκδίκησή της ως πιο κοριτσίστικη και λιγότερο αθλητική από την πλισέ φούστα τένις (δες ποια φούστα ταιριάζει στο σώμα σου). Αναδεικνύει τα καλλίγραμμα πόδια και κομψαίνει τη σιλουέτα.

Κολάν κάτω από τη φούστα

κολάν με φούστα

Μπορεί να μη σου αρέσουν τα καλσόν και να προτιμάς να δείχνεις το δέρμα σου κάτω από τη φούστα, ωστόσο οι εικόνες από το σόου της Chanel για το 2021 δείχνει μια επιστροφή όχι μόνο στα οπάκ χρωματιστά καλσόν αλλά και στα κολάν. Τα leggings ήταν ένα αγαπημένο παντελόνι τη δεκαετία του 2010 και επιστρέφει κόντρα στα στερεότυπα, δημιουργώντας κομψές εμφανίσεις.

Χαβανέζικα πουκάμισα

χαβανέζικα πουκάμισα

Εξωτικά μοτίβα, μεγάλα πτηνά και φοίνικες τοποθετούνται σε loose πουκάμισα που δεν φοριούνται μόνο στις διακοπές μας. Θα τα φορέσεις και σε φορέματα και μπλουζάκια, για να κλέψεις τις εντυπώσεις. Η αλκήθεια είναι πως θα κάνουν fashion statement εύκολα!