Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τσούξιμο στην ευαίσθητη περιοχή, τι κάνω τώρα;

Για να μην πανικοβληθείτε αν σας παρουσιαστεί ένα ανάλογο σύμπτωμα, σας προτείνω τις πιο απλές και εύκολες λύσεις για να απαλλαχτείτε άμεσα από τη δυσάρεστη ενόχληση!

Τσούξιμο στην ευαίσθητη περιοχή, τι κάνω τώρα;
Woman's Style 14.06.2018 18:28
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι >.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Από Νατάσα Σπυρίδη

Με το που εμφανιστεί τσούξιμο στην ευαίσθητη περιοχή που συνοδεύεται συνήθως με αίσθηση καύσου, η πιο εύκολη και πρακτική λύση είναι το νερό. Αν είμαστε διακοπές και δεν είναι εύκολο να συμβουλευτούμε εναν ειδικό, θα μας γλιτώσει πρόσκαιρα απο την ενόχληση. Νερό, πολύ νερό! Καλό είναι να πιούμε 500ml με ένα λίτρο απευθείας για να απομακρύνουμε το μικρόβιο, αν δεν έχει προλάβει να εγκατασταθεί και να απαλλαχτούμε άμεσα απο την έντονη ενόχληση.

Το τσούξιμο στην ευαίσθητη περιοχή είναι συνήθως προειδοποίηση για μια ενδεχόμενη ουρολοίμωξη. Το cranberry κάνει θαύματα στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης. Είναι η αντιβίωση της φύσης για τις μολύνσεις στο ουροποιητικό σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν μπορείτε να πιείτε ενα χυμό ή και να καταναλώσετε καρπό απο cranberry για τις επόμενες μέρες.

Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν σημαίνει ότι η μόλυνση είναι προχωρημένη και θα χρειαστείτε συμβουλή ειδικού που ενδεχομένως θα σας προτείνει εξέταση ούρων και χορήγηση αντιβίωσης.

Δείτε ακόμη: Πως να χάσω κιλά λίγο πριν τις διακοπές;

Όσο αισθανόμαστε την ενόχληση καλό είναι να αποφεύγουμε τη σεξουαλική επαφή και να καθαρίζουμε την περιόχη με ένα ήπιο εξωτερικό σαπούνι.

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Share