Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Λιώμα, θα 'μαι λιώμα..." Πως το αλκοόλ επηρεάζει τα συναισθηματά μας;

Woman's Style 06.07.2018 17:46
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

"Βγήκα να πιω να ξεχάσω και τα θυμήθηκα όλα". Αυτή είναι η προσωπική μου τοποθέτηση για την επιρροή του οινοπνεύματος στα συναισθημάτα μου. Και απ' ότι φαίνεται αιτιολογείται και επιστημονικά! Το αλκοόλ δε βοηθάει να ξεχάσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί, αλλά αντιθέτως το επαναφέρει και το κάνει μεγαλύτερο.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην μνήμη, πιστεύουμε πως το ποτό όχι μόνο δεν βοηθάει στο να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά φαίνεται να σαμποτάρει τις προσπάθειες που κάνει το νευρικό μας σύστημα για να ξεπεράσει το μετατραυματικό σοκ μίας κατάστασης», αναφέρει ο Norman Haughey, νευροχειρούργος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Σπουδών Johns Hopkins.

Το αλκοόλ μιλώντας επιστημονικά, είναι κατασταλτικό του ΚΝΣ. Τι σημαίνει αυτό;

Η διέγερση, η ευφορία, η αυτοπεποίθηση είναι μόνο παροδικές δράσεις. Στην πραγματικότητα το αλκοόλ είναι φτιαγμένο για να μας ηρεμήσει, να μας αποκοιμήσει και σε ακραίες ποσότητες να μας ρίξει ακόμα και σε κώμα. Γι' αυτό κ η οδήγηση μετά απ' την κατανάλωση πολλών ποτών είναι τόσο επικίνδυνη.

Το αλκοόλ :

1.Αυξάνει τη ντοπαμίνη, την ορμόνη της χαράς! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι περισσότεροι πίνουν. 'Ερευνες έχουν δείξει ότι το 40% νιώθει πιο σέξυ, το 50% περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια.

2.Προκαλεί άρση αναστολών. 'Οταν πιεις λοιπόν, θα πάρεις την απόφαση να κάνεις και να πεις όλα όσα οι αναστολές σου δε σε αφήνουν, όταν είσαι νηφάλιος.

3.Η σκέψη είναι αργή, η ομίλια ασυντόνιστη και οι κινήσεις επιβραδύνουν, όπως και οι αντιδράσεις. Σίγουρα, όταν πιεις δεν είσαι η πιο "έξυπνη" εκδοχή σου.

4.Στο 30% αυξάνει την επιθετικότητα. Μάλλον από κει θα βγήκε το "είδε ο τρελός το μεθυσμένο και φοβήθηκε!"

Το αλκοόλ κάνει τις γυναίκες να βιώνουν πιο έντονα τα συναισθήματα απ' τους άντρες. Δεν είναι τυχαίο, ό,τι οι άντρες αντέχουν να πίνουν περισσότερο και να μην επηρεάζονται! Το μόνο συναίσθημα που εκδηλώνεται πιο έντονα στους άντρες είναι η επιθετικότητα και ο θυμός.

Δείτε ακόμη:Τα 5 συμπτώματα στο σώμα σου, όταν είσαι ερωτευμένος.

Είναι καλοκαίρι, είναι Παρασκευή και το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγεις να πιεις αδιαφορώντας για όλη την παραπάνω στατιστική μου. Μάλλον και εγώ αυτό θα κάνω!

Χώρισες, ερωτεύτηκες, απογοητεύτηκες, πιέστηκες... Θα πιείς! Πόσο έχει επηρεάσει αυτή την κοινωνία το αλκοόλ τελικά;

Μην οδηγήσεις μόνο και μην εθιστείς. Και από μένα καλή διασκέδαση!

Περιμένω τα σχόλια σας ΕΔΩ

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Share