Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ψείρες, ο ανεπιθύμητος επισκέπτης. 6 τρόποι να προφυλάξεις το παιδάκι σου!

Ψείρες, ο ανεπιθύμητος επισκέπτης. 6 τρόποι να προφυλάξεις το παιδάκι σου!
Woman's Style 19.09.2018 15:25
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ένα απ' τα σημαντικά θέματα για τους γονείς με την έναρξη της σχολικής περιόδου είναι οι ψείρες! Και δικαίως...

Διαβάστε παρακάτω...

Σαν φαρμακοποιός θα σου ομολογήσω πως ένα απ' τα καίρια θέματα του φθινοπώρου ήταν και είναι οι ψείρες! Μετά τις αγορές των σχολικών οι γονείς τρέχουν στα φαρμακεία για αντιφθειρικά!

Οι ψείρες είναι ένας τρομερός μπελάς και καλό είναι να προφυλάξεις το παιδάκι σου σωστά για να μην χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος με αυτές.

Μανούλες ενωθείτε και πάμε να δούμε ένα ένα τα βήματα προφύλαξης!

1.Οι ψείρες απωθούνται από συγκεκριμένες μυρωδιές. Πριν να φύγουν τα παιδιά για το σχολείο το πρωί, τους βάζετε ένα απωθητικό για ψείρες. Υπάρχει στην αγορά μια μεγάλη γκάμα για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει.

2.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος να κολλήσουν ψείρες τα παιδάκια είναι η άμεση επαφή! Τα μαθαίνετε να μην ακουμπούν τα κεφαλάκια τους και να μην αγκαλιάζονται.

3.Οι ψείρες μπορεί να μεταδοθούν με την ανταλλαγή αντικειμένων. Έτσι, συμβουλεύετε τα παιδιά σας να μην ανταλλάσσουν καπέλα, κασκόλ, κορδέλες με τους συμμαθητές.

4.Αν έχετε πάνω από ένα παιδάκι φροντίζετε κάθε παιδί στο σπίτι να έχει τη δική του βούρτσα, έτσι ώστε αν το ένα κολλήσει ψείρες, να μην τις μεταφέρει στο άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τα κοκκαλάκια.

5.Τα κορίτσια είναι προτιμότερο να πιάνουν κότσο ή αλογοουρά τα μαλλιά τους!

Δείτε ακόμη: Κολλάει το μυαλό σου; Οι 5 τροφές που θα εκτοξεύσουν τη σκέψη σου !

6.Όταν είναι καλεσμένα σε παιδικά πάρτυ να μην ξαπλώνουν στα κρεβάτια άλλων παιδιών.

Να ελέγχετε συχνά το κεφάλι των παιδιών σας πριν παρατηρηθεί φαγούρα! Αν ανακαλύψετε έγκαιρα την εισβολή ψειρών, θα εμποδίσετε την εξάπλωση τους στην υπόλοιπη οικογένεια.

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Share