Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σε αγαπάς; 4 τρόποι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου!

Σε αγαπάς; 4 τρόποι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου!
Woman's Style 19.10.2018 13:02
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ο μόνος τρόπος να αγαπήσεις τους άλλους είναι να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου!

Μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω πως μόνο μέσα απ' την αυτοκριτική, τον αυτοσεβασμό, την αποδοχή και την πραγματική αγάπη του εαυτού μου μπορώ να δώσω, να προσφέρω και να αγαπήσω αληθινά τους άλλους. Και κάπως έτσι να γίνω περισσότερο ευτυχισμένη! Διαβάστε παρακάτω...

Το νομίζω πως αγαπώ τον εαυτό μου, από τον αγαπώ και τον αποδέχομαι πραγματικά απέχει απίστευτα. Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πραγματικά πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις και να δεχτείς τα κακώς κείμενα του. Να αποδεχτείς τα κακά ένστικτα, τη ζήλια, τον εγωισμό και την ανικανότητα του! Και μετά να πεις τι μπορώ να κάνω με αυτό; Θέλω να κάνω κάτι με αυτό, θέλω να το αλλάξω ή όχι;

Σου παραθέτω ένα κομμάτι από ένα αγαπημένο μου βιβλίο.

4 τρόπους για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου:

1.Δίνω στον εαυτό μου την άδεια να είμαι αυτός που είμαι, αντί να περιμένω να μου ορίσει κάποιος άλλος ποιος θα έπρεπε να είμαι.

2.Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να αισθάνομαι αυτό που αισθάνομαι, αντί να νιώθω αυτό που θα ένιωθαν οι άλλοι στη θέση μου.

3.Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να ρισκάρω, με το μοναδικό όρο ότι δέχομαι να πληρώσω εγώ ο ίδιος το τίμημα του ρίσκο μου.

4.Δίνω την άδεια στον εαυτό μου να σκέφτομαι αυτό που θέλω και να το λέω αν θέλω ή να μη λέω τίποτα αν δε με συμφέρει..

Χόρχε Μπουκάι, Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης.

Αγαπώ και σέβομαι τον εαυτό μου σημαίνει, δεν έχω αίσθημα κατωτερότητας, κόμπλεξ και δε νιώθω λίγος. Πως να νιώθεις λίγος, όταν έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορούσες για σένα; Ξέρεις δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό κριτήριο στη ζωή για να κερδίσεις το χρυσό μετάλλιο! Εκεί που νομίζεις ότι το φτάνεις, εκεί το χάνεις!

Η βράβευση σου είναι η ευτυχία σου.

Δείτε ακόμη: Αρρωσταίνεις; Αυτά είναι τα πρώτα βήματα αντιμετώπισης της γρίπης!

Δε μπορείς να καταναλώνεις περισσότερη ευτυχία απ' αυτήν που παράγεις! Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, παράγεις θετικά συναισθήματα, υποστηρίζεις, αγαπάς τους γύρω σου και μετά ανταποδίδουν και αυτοί! Γιατί όλοι κατά βάθος αυτό ψάχνουν! Η ανασφάλεια φταίει που οι άνθρωποι είναι μίζεροι και συναισθηματικά κενοί.

Δώσε και θα πάρεις...

Να σε αγαπάς, να σε συγχωρείς και να προσφέρεις αγάπη!

Νατάσα Σπυρίδη

Περιμένω τη γνώμη σου ΕΔΩ

Share