Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γιατί πρέπει να εκτίθεσαι για 10 λεπτά την ημέρα στον ήλιο ακόμη και το χειμώνα;

Γιατί πρέπει να εκτίθεσαι για 10 λεπτά την ημέρα στον ήλιο ακόμη και το χειμώνα;
Woman's Style 13.12.2018 17:22
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες...

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής με αντικαταθλιπτική δράση. Μια μέρα με ήλιο αρκεί για να ανέβει η διάθεση σου στα ύψη! Γιατί είναι σημαντικό ακόμη και το χειμώνα να εκτίθεσαι έστω 10 λεπτά στον ήλιο (τις μέρες με ηλιοφάνεια) ; Ευτυχώς στη χώρα μας είναι και πολλές! Διαβάστε παρακάτω....

Ο ήλιος συμβάλλει στα παρακάτω:

1. Δυνατά οστά και μύες, μεσώ της παραγωγής της βιταμίνης D που βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και στην εναπόθεσή του στα οστά, έτσι ώστε να είναι υγιή και δυνατά. Με τον ίδιο τρόπο ανακουφίζει και από πόνους αρθρώσεων.

2. Προστατεύει από εμφάνιση καρκίνου, εξαιτίας της παραγωγής της βιταμίνης D που συμβάλλει στην αποφυγή καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου, σύμφωνα με έρευνες.

3. Βοηθά στην καρδιά. Στις χώρες με υψηλή ηλιοφάνεια εμφανίζεται μικρό ποσοστό εμφραγμάτων και αυτό γιατί η θερμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας προκαλεί διαστολή των αρτηριών και γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Βέβαια, η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να ναι περιορισμένη γιατί η αυξημένη θερμοκρασία παράλληλα αυξάνει το έργο της καρδιάς και την κουράζει.

Δείτε ακόμη: 4 συμπτώματα στον οργανισμό σου που θα πρέπει να σε ανησυχήσουν!

4. Ανεβάζει τη διάθεση, γιατί προάγει την παράγωγη νευροδιαβιβαστών, ουσιών του εγκεφάλου, όπως είναι η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές έχουν αντικαταθλιπτική δράση και είναι γνωστοί ως οι ορμόνες της χαράς, αφού βελτιώνουν τη ψυχική μας διάθεση.

5. Καλύτερη ποιότητα ύπνου, γιατί ρυθμίζεται σωστότερα η έκκριση και η δράση της μελατονίνης, της ορμόνης που μας βοηθά να κοιμόμαστε.

6. Ομορφότερο δέρμα. Η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τους μικροοργανισμούς και μειώνει τα σπυράκια έτσι το δέρμα είναι πιο καθαρό.

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Περιμένω τη γνώμη σου ΕΔΩ

Share