Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κοίτα τι μαθαίνεις από ένα παζλ για τη ζωή σου! Λες να συμβαίνει και σε σένα;

Κοίτα τι μαθαίνεις από ένα παζλ για τη ζωή σου! Λες να συμβαίνει και σε σένα;
Woman's Style 24.12.2018 13:44
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, τόσες διαφορετικές επιθυμίες!

Υπάρχει όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό για όλους. Όλοι ψάχνουν απεγνωσμένα την ευτυχία...Αλήθεια τώρα, υπάρχει τρόπος, συνταγή, μυστικό να κατακτήσεις την ευτυχία; Διαβάστε παρακάτω...

Όσο το σκέφτεσαι, το αναλύεις, το βάζεις σε κουτάκια, τόσο η ευτυχία βαραίνει, γίνεται άπιαστη και ανέφικτη.

Δεν ανήκω σε αυτούς βέβαια που νοιάζονται μόνο για το τώρα και την ευτυχία του τώρα, ανήκω σε αυτούς που φροντίζουν για το αύριο, γιατί όσο ευτυχία και να μου χαρίζει το τώρα δε θέλω το αύριο να μου την κλέψει αβίαστα, γιατί το παρέβλεψα!

Αλλά ας αφήσω τις αναλύσεις και τα βαρύγδουπα μηνύματα και το στυλ της πολύ φιλοσοφημένης! Και ας μοιραστώ μαζί σου το "μήνυμα του παζλ μου".

Δείτε ακόμη: Diet question:Ποια στιγμή της ημέρας δεν πρέπει να τρως φρούτα;

Ήμουν άρρωστη, κλεισμένη στο σπίτι μου και προσπαθούσα να περάσω την ώρα μου δημιουργικά. Παζλ έχω να κάνω από παιδί, αλλά λέω ωραία ιδέα ένα παζλ για να σκοτώσω την ώρα μου. Ως γνωστή ανυπόμονη, την πρώτη μέρα κατάφερα να ενώσω ελάχιστα κομμάτια και απογοητεύτηκα.

Δεν το ΄χω με το παζλ! Τέλος...Δε θα το φτιάξω ποτέ. Πάντα το κάνω αυτό, όταν δεν τα καταφέρνω με την πρώτη, τρέχω να παραιτηθώ. Τόσο δειλή ή τόσο εγωίστρια;

Αλλά πείσμωσα και είπα θα το φτιάξω!

Σκέψου ότι η ζωή σου είναι ένα παζλ και η ευτυχία θα έρθει όσο πιο πολλά κομμάτια θα καταφέρεις να ενώσεις σωστά.

Θα πεισμώσεις και θα το φτιάξεις ολόκληρο, μισό ή θα το παρατήσεις, επειδή δυσκολεύτηκες;

Εσύ αποφασίζεις!

Όσο έλυνα το παζλ μου, σκέφτηκα τα παρακάτω:

1.Όσο και να νομίζεις ότι κάποια κομμάτια ταιριάζουν, δεν ταιριάζουν! Πολλές φορές μπορεί να πιστεύεις ότι ανήκεις και ταιριάζεις απόλυτα κάπου! Πως αυτή η δουλειά, αυτός ο άνθρωπος, αυτή η κατάσταση είναι για σένα! Να πεθαίνεις από σιγουριά ότι "κολλάς" απόλυτα εκεί, αλλά τελικά να ανακαλύπτεις ότι υπάρχει ένα πιο σωστό κομμάτι στο παζλ για το δικό σου κομμάτι. Όσο αρνείσαι να το δεχτείς, τόσο το παζλ δε θα λύνεται.

2.Αν δεν πάρεις απόσταση, δε θα το λύσεις ποτέ! Αν γίνεται να πέσεις από πάνω για να βρεις τα κομμάτια που κολλάνε, θα πέσεις; Μπορεί να κάτσεις ώρες από πάνω και να μη βλέπεις ποια κομμάτια ταιριάζουν. Αν σηκωθείς και κοιτάξεις από μακριά, τσουπ βλέπεις τα κομμάτια που ταιριάζουν. Αν δεν πάρεις απόσταση απ' τα προβλήματα της ζωής σου και δεν τα δεις σαν ένας ξένος παρατηρητής, ποτέ δε θα τα λύσεις.

3.Υπομονή και επιμονή! Και το παζλ θα λυθεί, αν όχι σήμερα, αύριο! Αλλά θα λυθεί...

Εύχομαι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα σε όλους σας! Με υγεία, αγάπη και πολύ κατανόηση. Θετική σκέψη, ανεμελιά και λίγη απ' την αθωότητα που 'χουμε χάσει! Είναι σημαντικό που και που να ξαναγινόμαστε λίγο παιδιά.

Νατάσα Σπυρίδη

Περιμένω τη γνώμη σου ΕΔΩ

Share