Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα ή δίπλες ; Ποια είναι η πιο healthy επιλογή;

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα ή δίπλες ; Ποια είναι η πιο healthy επιλογή;
Woman's Style 27.12.2018 16:07
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Όλα τα γλυκά είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά!

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες δεν γίνονται. Ποιο απ' τα 3 γλυκά έχει περισσότερες θερμίδες; Ξέρω πως αυτό δε θα σε σταματήσει να το καταναλώσεις, αλλά σίγουρα έχεις αναρωτηθεί και εσύ ποιο να επιλέξεις για να γλιτώσεις θερμίδες! Διαβάστε παρακάτω...

Κουραμπιέδες/ 240 περίπου θερμίδες ο ένας και 9,2 gr λιπαρά

Είναι ίσως το πιο παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό!

Δυστυχώς, οι κουραμπιέδες είναι φορτωμένοι με πολλά λιπαρά κακής ποιότητας εξαιτίας του βούτυρου που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή τους. Τα κορεσμένα λιπαρά επιβαρύνουν ιδιαίτερα την καρδιά γι' αυτό πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση από ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα υγείας.

Μελομακάρονα/190 θερμίδες το ένα και 8 gr λιπαρά

Τα μελομακάρονα είναι μια πιο healthy επιλογή απ' τους κουραμπιέδες, γιατί φτιάχνονται με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο που είναι πλούσιο σε επιβλαβή κορεσμένα λιπαρά.

Δείτε ακόμη: Τι να φορέσεις στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς;

Δίπλες/ 170 θερμίδες η μία και 4,5 gr λιπαρά

Οι δίπλες είναι σίγουρα η πιο υγιεινή και light επιλογή, γιατί έχουν σχεδόν τα μισά λιπαρά και τα υλικά παρασκευής τους είναι αγνά και απλά! Ειδικά, αν φτιαχτούν με ελαιόλαδο και όχι με κάποιο άλλο λάδι!

Οι γιορτές είναι μια ευκαιρία για γευστικές ατασθαλίες και δεν χρειάζονται τύψεις! Όποτε, φάε ότι λέει η όρεξη σου! Τώρα αν η όρεξη σου προτιμάει τις δίπλες ή θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις λιγότερες θερμίδες ή να καταναλώσεις διπλή ποσότητα!!! Εσύ ξέρεις....

Καλές γιορτές!

Νατάσα Σπυρίδη

Περιμένω τη γνώμη σου ΕΔΩ

Share