Ίλντα Σελμάνη: Η bridal expert σχεδιάζει το νυφικό των ονείρων σου!

Ίλντα Σελμάνη: Η bridal expert σχεδιάζει το νυφικό των ονείρων σου!

Έχει πάθος με τη μόδα και στη Μονεμβασιά όπου ζει και δημιουργεί έχει ήδη αφήσει το in-fashion στίγμα της, με κομμάτια που ξεχωρίζουν για το design, την ποιότητα και την κομψότητά τους. Η Ίλντα Σελμάνη μπορεί να ομορφαίνει τις γυναίκες στην καθημερινότητά τους, αλλά τα νυφικά είναι το πάθος της! Οπότε ξέρει καλύτερα από όλους τι πρέπει να προσέξει η νύφη στην επιλογή του φορέματος των ονείρων της.

Με µεγάλη αγάπη, µεράκι αλλά και σεβασµό απέναντι στις γυναίκες που την εµπιστεύονται έχει αποδείξει ότι το αποτέλεσµα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Η Ίλντα Σελµάνη είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα κοµµάτια που απογειώνουν κάθε στυλ, αλλά και για τα µοναδικά της νυφικά, που θα σε κάνουν να νιώθεις –και να είσαι– µοναδική την ωραιότερη µέρα της ζωής σου. Με ποιο τρόπο; Αποκαλύπτοντας τα µυστικά τής δηµιουργίας αλλά και της σωστής επιλογής...

Πέρα από τη haute couture, µε κοµµάτια χειροποίητα και one-of-a-kind, για κάθε περίσταση, ασχολείστε ενεργά και µε τη δηµιουργία εντυπωσιακών νυφικών. Ποια είναι τα καλύτερα υφάσµατα που θα δηµιουργήσουν το τέλειο φόρεµα;

Είναι πολλά, όµως εγώ προτιµώ τα δροσερά, ανάλαφρα και εξαιρετικά ντελικάτα αέρινα υφάσµατα που αγκαλιάζουν τη γυναικεία σιλουέτα και χαρίζουν µια αριστοκρατική αίσθηση, αφήνοντας το σώµα να αναδειχτεί µε τον πιο κοµψό τρόπο. Σιφόν, ελβετικό πουά, Charmeuse, δαντέλα Guipure, net, oργάνζα, τούλι είναι τα αγαπηµένα µου...

Πώς είναι η «δική» σας νύφη για το 2023;

Είναι η γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της, στην εσωτερική της δύναµη και σε όλα αυτά που µπορεί να κατακτήσει. Ειναι η γυναίκα που ακούει τον εαυτό της και τις ανάγκες τής και αφήνεται στα δικά µου χέρια προκειµένου να κάνω τα µεγαλύτερά της όνειρα πραγµατικότητα.

Πόσο σηµαντικό ρόλο παίζει το στυλ κάθε κοπέλας στην επιλογή του νυφικού της;

Κάθε γυναίκα έχει σίγουρα το δικό της ανεπανάληπτο στυλ, παρόλα αυτά, αναφορικά µε την επιλογή του νυφικού, µπορεί να προτιµήσει ένα σχέδιο που θα τονίσει τον πιο... εξελιγµένο εαυτό της, µε πατρόν, ύφος και ραφές που θα δηµιουργήσουν για εκείνη το ιδανικό φόρεµα, που δεν θα µοιάζει µε κανένα άλλο, οπότε και εκείνη θα είναι µοναδική! Έτσι µε την καθοδήγηση του κατάλληλου σχεδιαστή η εικόνα της τη µεγάλη µέρα θα µείνει αλησµόνητη.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δηµιουργηθεί το νυφικό των ονείρων µας;

Εξαρτάται! Με τον σωστό σχεδιασµό, τη βοήθεια αλλά και την ανάλογη έµπνευση, ένα νυφικό µπορεί να χρειαστεί από 10 µέρες έως και έναν µήνα για να ολοκληρωθεί.

Πρέπει η υποψήφια νύφη να επισκεφθεί πολλά και διαφορετικά ατελιέ, να δοκιµάσει διάφορα νυφικά µέχρι να καταλήξει στην επιλογή της ή είναι καλύτερο να φτιάξει εξαρχής ένα φόρεµα στα µέτρα της και έτσι όπως το έχει φανταστεί;

Φυσικά και µπορεί, αλλά η γνώµη µου είναι ότι εάν επιλέξει να σχεδιάσει το νυφικό πάνω στο σώµα της θα τονίσει καλύτερα την προσωπικότητά της και αυτό θα φέρει συνδυαστικά ένα ασυναγώνιστο αποτέλεσµα.

ilda fashion

Ποια είναι τα πλεονεκτήµατα που έχει ένα custom-made νυφικό που θα φτιάξετε εσείς;

Πρωταρχικά είναι απόλυτα προσαρµοσµένο στις ανάγκες και στις προτιµήσεις κάθε κοπέλας, η οποία, µάλιστα, µπορεί να επιλέξει τα δικά της υλικά και να δηµιουργήσει ένα πρωτότυπο νυφικό.

Καλύτερα µια κοπέλα να επιλέξει ένα κλασικό κοµµάτι παρά κάτι πιο εκκεντρικό ή να τολµήσει να διαφοροποιηθεί στυλιστικά τη µέρα του γάµου της;

Μια νύφη µπορεί να δοκιµάσει διάφορα νυφικά, στην πραγµατικότητα, όµως, τελικά ένα θα είναι αυτό που θα την εκφράσει απόλυτα, ακόµα κι αν περιέχει στοιχεία λιγότερο ή περισσότερο κλασικά η εκκεντρικά.

Υπάρχει κάποιο µυστικό στη σωστή επιλογή ενός νυφικού;

Ο συνδυασµός του σωστού επαγγελµατία και η καλή επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών µεταξύ designer και της εκάστοτε νύφης είναι το µυστικό!

Τι κάνει για εσάς ιδανικό ένα νυφικό;

Ιδανικό είναι εκείνο που απογειώνεται µε την ενέργεια και τη λάµψη της νύφης, η οποία βαθιά µέσα της επιθυµεί η µέρα που θα το φορέσει να αποτελεί την αρχή µιας νέας και υπέροχης ζωής.

Τι θα συµβουλεύατε να αποφύγει ή να προσέξει µια µελλοντική νύφη στην αναζήτηση του νυφικού φορέµατος της;

Σε κάθε περίπτωση δεν ταιριάζουν όλα τα στυλ νυφικών σε όλες τις γυναίκες! Οπότε καλό θα ήταν να βαδίσει ανάλογα µε τον σωµατότυπό της και να κάνει την κατάλληλη επιλογή πάντα και µε τη δική µας βοήθεια ως σχεδιαστές. Μόνο έτσι θα φτάσει στο ιδανικό αποτέλεσµα, που δεν είναι άλλο από το... φόρεµα των ονείρων της!

INFO