Δοκιμασμένο! 5 τρόποι που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό σας

Δοκιμασμένο! 5 τρόποι που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό σας
Εάν θέλετε να χάσετε 5 κιλά το μυστικό δεν είναι κάποια θαυματουργή νέα δίαιτα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. Αυτοί οι 5 νέοι τρόποι θα σας βοηθήσουν:
1 Ρυθμίστε τον θυρεοειδή σας

Για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας, ο θυρεοειδής θα πρέπει να λειτουργεί άριστα. Ο θυρεοειδής μπορεί να μειώσει τον μεταβολικό σας ρυθμό ή να τον αφήσει στάσιμο. Προσθέστε στη διατροφή σας περισσότερα θαλασσινά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε σελήνιο, βιταμίνη Ε, ιώδιο, ψευδάργυρο και χαλκό που είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή λειτουργία του θυρεοειδή

 

2 Μην παραλείπετε γεύματα

Θα πρέπει να τρώτε κάθε 3 με 4 ώρες γιατί αυτό ενισχύει τον μεταβολικό σας ρυθμό, δεδομένου ότι θα πρέπει να δουλέψει για να αφομοιώσει, να απορροφήσει και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα. Καταναλώστε τροφές υψηλής ποιότητας, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα είδη, ενώ και ο συνδυασμός των σύνθετων υδατανθράκων που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άπαχα υγιεινά λίπη, είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κάψετε λίπος

 

3 Ασκηθείτε σε υψηλή ένταση

Μετά την άσκηση ο μεταβολισμός σας συνεχίζει να καίει λίπος και θερμίδες. Η κατανάλωση οξυγόνου που συμβαίνει κατά την άσκηση αυξάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό μετά την προπόνηση. Δεν είναι όμως όλες οι προπονήσεις ίδιες. Δοκιμάστε ασκήσεις με βάρη σε υψηλή ένταση. Κάθε κιλό μυϊκής μάζας στο σώμα καίει περίπου 12 θερμίδες την ημέρα μόνο για να συντηρηθεί, ενώ κάθε κιλό σωματικού λίπους καίει μόλις 4. Επιπλέον, μετά τις ασκήσεις για αύξηση της μυϊκής μάζας, οι μύες είναι ενεργοποιημένοι σε όλο το σώμα. Ασκηθείτε τρεις ημέρες την εβδομάδα και αυτό θα κάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό να καίει και 48 ώρες μετά την προπόνηση σας. Ακόμα και όταν κοιμάστε!

 

4 Κάντε διαλειμματική προπόνηση

Τώρα είστε έτοιμοι για την αναερόβια και διαλειμματική προπόνηση. Δοκιμάστε να κάνετε σπριντ 100 μέτρων όπου θα ακολουθείται από 90 δευτερόλεπτα ξεκούραση. Αυτή η υψηλή έντασης προπόνηση που περιλαμβάνει 1 λεπτό υψηλή ένταση, 1 λεπτό ξεκούραση δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά και βάζει φωτιά στον μεταβολισμό.

 

5 Πίνετε πράσινο τσάι

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες, επιταχύνει τον μεταβολισμό. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους. Επιπλέον οι κατεχίνες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση ενώ μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης.

 

Το μυστικό
Μην κάνετε αυστηρές δίαιτες (κάτω από 1.000 θερμίδες την ημέρα). Όταν ο οργανισμός αντιλαμβάνεται πως υπάρχει στέρηση θερμίδων, αντιδρά επιβραδύνοντας τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, ούτως ώστε να «αποθηκεύσει» θερμίδες απαραίτητες για την επιβίωσή του.

omorfamystika.gr