Αυτές είναι οι τροφές που καταπολεμούν το στρες στη δουλειά

Αυτές είναι οι τροφές που καταπολεμούν το στρες στη δουλειά
Αν η δουλειά σας σας πιέζει τότε το στρες είναι σίγουρα στα ύψη.
Το στρες μπορεί να σας επηρεάσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους κι αν δεν λάβετε μέτρα για να το καταπολεμήσετε με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία σας αλλά και τη γραμμή σας, αφού είναι γνωστό ότι το στρες παχαίνει! Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το καταπολεμήσετε και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταναλώσετε τις σωστές αντιστρές τροφές που σας προτείνει η Δέσποινα Μαρσέλου, κλινική διαιτολόγος.

1 Σπανάκι

Είναι γεμάτο από μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, την κούραση και μειώνει τους πονοκεφάλους. Επίσης, περιέχει φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Αν δεν τρελαίνεστε για τη γεύση ή την υφή του, μπορείτε να το ρίξετε σε ένα smoothie με μπανάνα και ανανά. Εκτός από το πράσινο χρώμα δεν θα καταλάβετε καθόλου ότι πίνετε σπανάκι!

2 Γάλα

Το γάλα περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β2 και Β12, καθώς και πρωτεΐνες και ασβέστιο. Ρίξτε σε ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά και ξεκινήστε τη μέρα σας χωρίς άγχος.

3 Cottage Cheese και φρούτα

Το τυρί cottage έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σας κρατάνε χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αναμίξτε το τυρί cottage με φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του άγχους, διότι είναι ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

4 Αμύγδαλα

Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β2 και βιταμίνης Ε, καθώς επίσης και μαγνησίου και ψευδαργύρου. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά. Όπως η βιταμίνη C, έτσι και η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με το άγχος.

5 Τόνος

Μια πολύ καλή επιλογή γεύματος, ο τόνος είναι πλούσιος σε βιταμίνες συμπλέγματος Β κυρίως Β6 και Β12. Ο τόνος είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά.

6 Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ που συμβάλλουν στη μείωση του στρες.

7 Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια, καθώς επίσης και τα καρύδια και διάφοροι άλλοι ξηροί καρποί και σπόροι, περιέχουν αυτά τα υπέροχα λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Εκτός του ότι μειώνουν το άγχος μειώνουν και τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή στις αρτηρίες σας.

8 Πορτοκάλια

Έχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης C, που όχι μόνο βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αλλά μειώνουν και τα επίπεδα άγχους. Σε μια γερμανική μελέτη 120 άνθρωποι έκαναν ένα τεστ κοπώσεως. Οι μισοί που λάμβαναν 1.000 mg βιταμίνης C είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης σε σχέση με όσους δεν είχαν λάβει τίποτα.

9 Σπαράγγια

Αυτό το λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, το οποίο μπορεί να συμβάλει στη διάθεσή σας. Όταν είστε σε κατάσταση στρες, το σώμα σας απελευθερώνει τις ορμόνες του στρες που επηρεάζουν τη διάθεσή σας. Λαμβάνοντας ορισμένες βιταμίνες όπως το φυλλικό οξύ μπορεί να διατηρήσετε σταθερή τη διάθεσή σας επειδή παράγεται σεροτονίνη, η οποία επηρεάζει άμεσα τη διάθεση θετικά.

10 Μαύρη σοκολάτα

Μελέτη που διεξήχθη στην Ελβετία έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν συστηματικά μαύρη σοκολάτα είχαν χαμηλότερα επίπεδα των ορμονών του στρες, κορτιζόλη και κατεχολαμίνες με όσους δεν κατανάλωναν. Είναι επίσης γνωστό ότι η σοκολάτα βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλό σας, οι οποίες σας φτιάχνουν τη διάθεση, έχουν αναλγητική δράση στον οργανισμό και μειώνουν το στρες

omorfamystika.gr