6+1 λόγοι που η γυμναστική είναι το ελιξίριο της ζωής!

6+1 λόγοι που η γυμναστική είναι το ελιξίριο της ζωής!
Θέλεις να γυρίσεις πίσω το χρόνο; Άσε τις κρέµες και τα µαγικά φίλτρα και ξεκίνα τη γυµναστική, το απόλυτο ελιξίριο ζωής!

Η δύναµη που έχει η καθηµερινή άσκηση είναι εντυπωσιακή. Σε βοηθά να χτίσεις δυνατούς µυς, να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστηµα και, φυσικά, κολακεύει την εικόνα σου. Υπάρχει, όµως, ένα ακόµα όφελος από την άσκηση. Είναι ο… µαγικός τρόπος που φεύγουν τα χρόνια από πάνω σου! Η αλήθεια είναι ότι δεν µπορείς να αλλάξεις το βιολογικό σου ρολόι, όµως η γυµναστική µπορεί να βελτιώσει την υγεία σου σε τέτοιο βαθµό που δεν θα έχει καµία σηµασία η ηµεροµηνία γέννησής σου.

Δείτε ακόμη: Έρευνα αποκαλύπτει τη σχέση της γυμναστικής με το κόψιμο του καπνίσματος.

Ενεργοποιεί το µεταβολισµό σου

Ο µεταβολισµός έχει την τάση να µειώνεται καθώς µεγαλώνεις. Έτσι, η αύξηση του βάρους είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Ευτυχώς, η καθηµερινή άσκηση σε βοηθά να αυξήσεις τον αριθµό των θερµίδων που καις καθηµερινά, µε αποτέλεσµα να διατηρείς ένα υγιές βάρος.

Τέλος στην αϋπνία

Η συχνή άσκηση σε βοηθά να αποφύγεις τις διαταραχές ύπνου. Αυτό συµβαίνει γιατί κάθε µορφή άσκησης, αλλά ιδιαίτερα η αερόβια, τονώνει και παράλληλα κουράζει τον οργανισµό σου, µε αποτέλεσµα ο ύπνος να είναι ο καλύτερος τρόπος «επαναφόρτισης».

Κάνει καλό στη διάθεσή σου

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκκρίνονται οι γνωστές µας ενδορφίνες, ουσίες που είναι υπεύθυνες για τη χαρά και την καλή διάθεση.

Το δέρµα σου παραµένει λείο και απαλό

Δείτε ακόμη: Πώς να αυξήσεις τις θερμίδες που καις με απλές καθημερινές δραστηριότητες!

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το δέρµα εκείνων που αθλούνται συστηµατικά έχει την ιδιότητα να παράγει ουσίες που το κάνουν να λάµπει, επιβραδύνοντας αισθητά τη γήρανσή του.

Βελτιώνει τη στάση του σώµατος

Καθώς µεγαλώνουµε, η στάση του σώµατος αρχίζει να χαλάει, µε αποτέλεσµα πολλές φορές να έχουµε προβλήµατα στην πλάτη και τη µέση, ακόµα και να καµπουριάζουµε. Ένας άνθρωπος που αθλείται δεν θα αντιµετωπίσει ποτέ παρόµοια προβλήµατα, καθώς η γυµναστική ενισχύει τη σωστή στάση του σώµατος.

Βελτιώνει την ευλυγισία

Όσο µεγαλώνεις, η ευλυγισία σου µειώνεται. Οι αρθρώσεις γίνονται πιο άκαµπτες, όπως και οι µύες σου. Η yoga και το pilates, δύο µορφές άσκησης που βασίζονται στις διατάσεις, κάνουν το σώµα σου ευλύγιστο και χαλαρό.

Δείτε ακόμη: Μήπως πονάς όταν κάνεις γυμναστική; Να μια αιτία που ίσως δεν την είχες σκεφτεί

Ανεβάζει τη λίµπιντό σου

Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίµατος σε ολόκληρο το σώµα. Ειδικότερα, όµως, µετά τη γυµναστική, το έξτρα αίµα που έχει κυκλοφορήσει στο σώµα αυξάνει τη διέγερσή σου. Επίσης, η απόδοσή σου στο σεξ είναι καλύτερη, αφού κι εσύ αισθάνεσαι καλύτερα µε τον εαυτό σου.