Έτσι θα σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες για το γυμναστήριο!

Έτσι θα σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες για το γυμναστήριο!

Θυμάσαι που είχες πει ότι η καινούρια χρονιά θα σε έβρισκε πιο fit από ποτέ; Δεν ήσουν η μόνη που έδωσες μία υπόσχεση που δεν κράτησες.


Τώρα όμως που το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά, ένα άγχος το έχεις που δεν έχεις προλάβει ακόμη να φτιάξεις σώμα. Χρόνος υπάρχει φίλη, αρκεί να σταματήσεις τις δικαιολογίες και να αρχίσεις να ιδρώνεις.


Σου έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές για να φτάσεις ως την πόρτα του γυμναστηρίου και να την διαβείς.


Δικαιολογία #1: Δεν έχω χρόνο


Η αλήθεια είναι ότι πάντα έχεις χρόνο για κάτι που θέτεις ως προτεραιότητα. Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις όλο σου το απόγευμα στη γυμναστική. Μισή ώρα τρέξιμο είναι μία καλή λύση για να ενσωματώσεις την αερόβια άσκηση στην καθημερινότητά σου αν δεν έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο. Αν πρόκειται να έχεις μία γεμάτη ημέρα, προσπάθησε να κάνεις λίγη yoga στο δωμάτιό σου πριν φύγεις για τη δουλειά. Μπορεί να είναι ακόμα πιο απλό, ξεκινώντας με 50 αναπηδήσεις και στη συνέχεια κάνοντας 50 κοιλιακούς. Καθετί μετράει.


Δικαιολογία #2: Το γυμναστήριο είναι μακριά


Αν το γυμναστήριο που έχεις γραφτεί δεν είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι σου, μην αφήνεις την απόσταση να στέκεται εμπόδιο. Αυτές τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο να οδηγήσεις ως εκεί, προσπάθησε να γυμναστείς με ένα DVD. Επίσης, μπορείς να εκμεταλλευτείς την καλοκαιρία και να γυμναστείς έξω. Βγες για τρέξιμο, πεζοπορία, ακόμα και για μία ωραία βόλτα στη γειτονιά σου. Την επόμενη φορά όμως που θα έχεις χρόνο να πας στο γυμναστήριο, βεβαιώσου ότι θα φτάσεις μέχρι εκεί για να μην γίνει η αποχή κακιά συνήθεια.


Δικαιολογία #3: Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω


Για μερικούς ανθρώπους η γυμναστική φαντάζει δυσβάσταχτη: «το τρέξιμο είναι δύσκολο, η yoga επίπονη και το spinning τρομακτικό». Αν αυτές οι σκέψεις προκύπτουν κάθε φορά που σκέφτεσαι τη γυμναστική, τότε ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή, θα παρατείνουν τη ζωή σου, θα βοηθήσουν στην πρόληψη των ασθενειών, και θα ενισχύσουν τη διάθεσή σου (για να μην αναφέρουμε το υπέροχο σώμα που θα αποκτήσεις). Έτσι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αποφεύγεις να φορέσεις τα αθλητικά σου ρούχα. Αν αισθάνεσαι άβολα με κάποια είδη γυμναστικής, βρες αυτά που σου ταιριάζουν. Αν δεν ήσουν ποτέ πρώτη στο τρέξιμο, αλλά θέλεις να τονίσεις τα πόδια σου, μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας μεγάλες βόλτες, στις οποίες μπορείς να εναλλάσσεις ολιγόλεπτο τρέξιμο με jogging. Ένας άλλος καλός τρόπος για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου στις αερόβιες προπονήσεις, είναι να πάρεις μαζί μια φίλη σου. Όπως και να αποφασίσεις να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο, να είσαι σίγουρη ότι μόλις βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου θα είσαι πιο χαρούμενη από ποτέ.


γυμναστικη


joytv.gr