Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η Διατροφή 16:8 που Πρέπει Οπωσδήποτε να Δοκιμάσετε

Η Διατροφή 16:8 που Πρέπει Οπωσδήποτε να Δοκιμάσετε
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΙΤΑ 12.10.2018 14:17

Αν έχετε ακούσει τα πλεονεκτήματα της δίαιτας 16:8 όπως είναι η απώλεια βάρους, η μειωμένη όρεξη για ζάχαρη, η αυξημένη ενέργεια και ο καλύτερος ύπνος τότε σίγουρα θα έχετε πειστεί να την δοκιμάσετε.

Παρόλα αυτά εμείς σας έχουμε και τα μειονεκτήματά της για να πάρετε ανεπηρέαστοι τις αποφάσεις σας. Διαβάστε παρακάτω...

Τι είναι η δίαιτα 16:8;

Κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου υπάρχει ένα οχτάωρο που μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε και ένα δεκαεξάωρο που απλά δεν τρώτε τίποτα. Πίνετε μόνο νερό και γενικά υγρά.

Δείτε ακόμη: "Ξεγελάστε" τον εαυτό σας για να μην πεινάτε κατά την διάρκεια της δίαιτας!

Οι ειδικοί λένε πως αυτή η δίαιτα βοηθάει πάρα πολύ στην απώλεια βάρους καθώς κάνει το σώμα σας να βγαίνει από την κατάσταση της «αποθήκευσης» και να ενεργοποιεί την χρήση του λίπους που έχετε πάνω σας για ενέργεια. Με άλλα λόγια όταν δεν τρώτε ανά λίγες ώρες όλη μέρα και αφήνετε τον οργανισμό σας χωρίς φαγητό για 16 ολόκληρες ώρες αυτός στρέφεται προς το λίπος που έχει αποθηκευμένο και το χρησιμοποιεί για να πάρει ενέργεια.

Τα υπέρ της διατροφής

Φτιάξτε το πρόγραμμά σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Αν σας αρέσει να τρώτε βραδινό με την οικογένειά σας τότε απλά ξεκινήστε το οχτάωρο φαγητού κατά τις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώστε το κατά τις 8 το βράδυ. Διαφορετικά αν σας αρέσει να τρώτε πρωινό μπορείτε απλά να φάτε στις 8 το πρωί το πρώτο σας γεύμα και να σταματήσετε να τρώτε στις 4 το μεσημέρι.

Με αυτό το πρόγραμμα διατροφής δεν θα έχετε φουσκώματα, θα έχετε πιο καθαρό μυαλό και θα νιώθετε πιο ανάλαφροι.

Δείτε ακόμη: Η δίαιτα των μονάδων: Ενδεικτικά εβδομαδιαία προγράμματα!

Τα κατά της διατροφής

Οι πρώτες δύο εβδομάδες θα σας φανούν πολύ δύσκολες. Θα νιώθετε πεινασμένοι και χωρίς ενέργεια. Αλλά αυτό θα περάσει.

Ένα άλλο αρνητικό είναι τα άσχημα σχόλια που θα ακούτε από τους γύρω σας οι οποίοι δεν θα μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο μένετε νηστικοί τόσες ώρες μέσα στην ημέρα. Κρατήστε τη διατροφή σας για τον εαυτό σας για μερικές εβδομάδες μέχρι τα αποτελέσματα να γίνουν εμφανή.

Φροντίστε να κοιμάστε γενικά εφτά ώρες κάθε βράδυ. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη γυμναστική σας χαλαρώστε λίγο στην αρχή όσο δεν έχετε ενέργεια μέχρι το σώμα σας να προσαρμοστεί στη νέα του διατροφή.

Share