Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Λόξιγκας: Πως θα τον σταματήσετε αμέσως;

Δείτε τον τρόπο!

Λόξιγκας: Πως θα τον σταματήσετε αμέσως;
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΙΤΑ 11.01.2019 16:20

Ο λόξιγκας είναι πολύ συνηθισμένος και οφείλεται στην ακούσια σύσπαση του διαφράγματος, του μυός που χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την κοιλιακή κοιλότητα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναπνοή.

Στο 80% των περιπτώσεων συσπάται η αριστερή μεριά του διαφράγματος. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: ΣΚΑΪ: Πανικός στο κανάλι! Δεν θα βγει απόψε το δελτίο ειδήσεων!

Η επιστήμη λέει ότι ο τρόπος για να διακόψουμε τον κύκλο του λόξιγκα, είναι η υπερδιέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου ή η παρέμβαση στην αναπνοή για να αυξήσουμε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορους πρακτικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν το λόξιγκα.

Δείτε ποιοι είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο αποτελεσματικοί:

Δείτε ακόμη: Πασχάλης: "Με την Αλίκη χωρίσαμε για ενάμιση χρόνο"! - Η εξομολόγηση του τραγουδιστή που μας άφησε άφωνους!

- Κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε, για να αναγκάσετε το σώμα να αποβάλλει το περίσσιο διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Αν το παρακάνετε ωστόσο και νιώσετε ζάλη, σταματήστε επιτόπου.

- Εκπνεύστε και στη συνέχεια εισπνεύστε μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα και θα μεταφραστεί από τον εγκέφαλο ως σημάδι πνιγμού, κάνοντάς τον ενστικτωδώς να πάρει βαθύτερες αναπνοές. Αυτές οι αναπνοές θα σταματήσουν τους σπασμούς του διαφράγματος.

- Πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό γρήγορα κρατώντας την αναπνοή σας.

- Ζητήστε από κάποιον να σας τρομάξει!

TAGS
Share