H έξυπνη και αποτελεσματική διατροφή για να χάσεις 1 κιλό μέσα σε 2 ημέρες!

Για εσένα που αδυνατείς να κόψεις τις κακές συνήθειες!

H έξυπνη και αποτελεσματική διατροφή για να χάσεις 1 κιλό μέσα σε 2 ημέρες!

Εάν αδυνατείς να κόψεις τις κακές συνήθειες και το φούσκωμα καλά κρατεί… ξύπνα τον οργανισμό σου με ένα διήμερο αποτοξίνωσης που θα σε επαναφέρει στα κανονικά σου κιλά.

Από τη Χριστίνα Μπαλαμώτη, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο. Διαβάστε παρακάτω...

Συνήθως μετά την αύξηση του βάρους επικρατεί πανικός και πολλές γυναίκες καταφεύγουν στην εφαρμογή μη ισορροπημένων διατρών προκειμένου να χάσουν γρήγορα τα περιττά κιλά. Η αλήθεια είναι, όµως, ότι δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόµαστε, γιατί τα κιλά αυτά είναι πρόσφατα και είναι εύκολο να φύγουν. Πρόκειται κυρίως για κατακράτηση υγρών και πρήξιµο παρά για πραγµατικό λίπος. Έτσι, η άµεση λύση είναι η εφαρµογή µιας δίαιτας 2 ηµερών που βασίζεται σε τροφές πλούσιες σε κάλιο. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφαρµοστεί για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα γιατί ενδέχεται, λόγω της έντονης πρόσληψης καλίου, να προκληθεί υπόταση.
Το κάλιο είναι ο αντίθετος ηλεκτρολύτης του νατρίου (δηλαδή του αλατιού), γι’ αυτό ανακουφίζει άµεσα από την κατακράτηση και το αίσθηµα βάρους που µπορεί να έχουµε έπειτα από πολυφαγία. Μετά το διήµερο πρέπει να ακολουθήσουµε ένα ισορροπηµένο πρόγραµµα διατροφής που να περιλαµβάνει τροφές από όλες τις οµάδες. Καθώς η δίαιτα καλίου είναι πολύ αποδοτική, µπορούµε να την εφαρµόζουµε κάθε εβδοµάδα για να επιταχύνουµε τη διαδικασία του αδυνατίσµατος.

Πρωινό
500 ml χυµός πορτοκάλι
2 κρακεράκια

Πρόγευµα
2 φρυγανιές µε
2 κ.γ. µέλι

Μεσηµεριανό
360 γρ. πατάτες βραστές ή γιαχνί ή φούρνου
1 ντοµάτα µε 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Απογευµατινό
1 µπανάνα

Δείπνο
1 γιαούρτι 2% µε
1 κ.σ. µέλι
2 φρυγανιές

Πηγή: Thebody.gr