5+1 τροφές που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε αν θέλετε να αδυνατίσετε!

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε αν θέλουμε να χάσουμε κιλά!

5+1 τροφές που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε αν θέλετε να αδυνατίσετε!

Διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι σωστό να αποκλείουμε συγκεκριμένες τροφές από το διαιτολόγιο, ειδικά όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, αφού μια αυστηρή δίαιτα μπορεί να οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό είναι να μην καταναλώνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, αφού όχι μόνο δεν μας χορταίνουν αλλά μας αφήνουν να πεινάμε περισσότερο! Διαβάστε παρακάτω...

1.Σνακ που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες: Εάν συνηθίζετε να τρώτε σκέτο ψωμί, δημητριακά ή κράκερ, τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από λίγο πεινάτε ακόμα περισσότερο. Όταν τρώμε σκέτους υδατάνθρακες ο οργανισμός μας τους μετατρέπει σε σάκχαρα και παράγει ινσουλίνη προκειμένου να τα απορροφήσει. Έτσι καταλήγουμε με μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το οποίο σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ζάχαρη για να αποκτήσουμε ενέργεια. Συνοδέψτε το ψωμί με τυρί χαμηλών λιπαρών ή φυστικοβούτυρο.

2. Κατεψυγμένα γεύματα: Κάποια κατεψυγμένα γεύματα περιέχουν νάτριο προκειμένου να διατηρηθούν, ένα συστατικό που δημιουργεί κατακράτηση υγρών, ενώ συχνά περιέχουν πολλές θερμίδες χωρίς να χορταίνουν.

3.Σνακ που περιέχουν υψηλά ποσοστά φυτικών ινών: Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μας χορταίνουν ακόμα κι όταν δεν καταναλώνουμε πολλές θερμίδες. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, εντούτοις, είναι να μην καταναλώνετε σε ένα μόνο σνακ την ποσότητα φυτικών ινών που πρέπει να λαμβάνετε μέσα σε μια ημέρα, δηλαδή περίπου 25 γραμμάρια. Αντίθετα, αν τρώτε σε κάθε γεύμα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν φυτικές ίνες, τότε θα καταφέρετε να ακολουθήσετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

4. Τροφές χαμηλών λιπαρών: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν έως 30% περισσότερο φαγητό όταν γνωρίζουν ότι είναι χαμηλό σε λιπαρά.

5+1 τροφές που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε αν θέλετε να αδυνατίσετε!

5. Χυμούς με ζάχαρη: Οι χυμοί που περιέχουν ζάχαρη, έχουν περισσότερες θερμίδες από τους φυσικούς χυμούς ή τα φρούτα, για αυτό αν θέλετε να χάσετε κιλά προτιμήστε να καταναλώσετε απλά ένα φρούτο.

5+1 τροφές που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε αν θέλετε να αδυνατίσετε!

6. Αλκοόλ: Μπορεί κάποια ποτά να περιέχουν λιγότερες θερμίδες από κάποια άλλα, αλλά το αλκοόλ σε γενικές γραμμές δεν βοηθάει στην απώλεια κιλών. Τα ποτά περιέχουν κενές θερμίδες, χωρίς να περιέχουν δηλαδή θρεπτικά συστατικά, και συχνά δημιουργούν αίσθημα πείνας.

Οι διαιτολόγοι αποκαλύπτουν: Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις κιλά

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να χάσεις κιλά!

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν χρόνια να χάσουν κιλά και λίγοι από αυτούς καταφέρνουν να το πετύχουν! Είναι τόσο δύσκολο να αδυνατίσει κανείς με τόσες διαφορετικές μεθόδους αλλά και δίαιτες; Διαβάστε παρακάτω...

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις το αμερικάνικο Popsugar ρώτησε τον ειδικό γιατρό Justin Holtzam για την πιο αποτελεσματική μέθοδο απώλειας κιλών και φαίνεται ότι η απάντηση βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους διαιτολόγους. Για να χάσει κανείς κιλά πρέπει να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες. Με λίγα λόγια πρέπει να ξεκινήσουμε να τρώμε λιγότερο!

Πώς θα το καταφέρουμε αυτό;
Μετρώντας θερμίδες σε κάθε γεύμα! Στο πρωινό ένα μπολ δημητριακά και μισό ποτήρι γάλα είναι αρκετό, για παράδειγμα, ενώ στα επόμενα γεύματα πρέπει να ακολουθούμε πιστά το πλάνο διατροφής που έχουμε φτιάξει ανάλογα με τις θερμίδες. Έτσι δεν αποκλείουμε κάποια τροφή από τη διατροφή μας αλλά προσέχουμε να μην ξεφύγουμε από τις θερμίδες, προσέχοντας την ποσότητα.

Για να το πετύχουμε αυτό, καλό είναι να καταναλώνουμε «έξυπνα» πιάτα, δηλαδή γεύματα και σνακ που περιέχουν τροφές –όπως τα λαχανικά-που μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα ή καίνε περισσότερες θερμίδες από όσες περιέχου