Η κορυφαία δίαιτα του Σαββατοκύριακου: Μείον 3 κιλά σε χρόνο dt!

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά φοβερά σύμφωνα με μαρτυρίες!

Η κορυφαία δίαιτα του Σαββατοκύριακου: Μείον 3 κιλά σε χρόνο dt!

Θες να πας μείον 3 κιλά σε χρόνο dt; Αυτή είναι η κορυφαία δίαιτα του Σαββατοκύριακου που πρέπει σίγουρα να ακολουθήσεις!

Είναι πολλές από εσάς που μας ζητάτε πάλι τη δίαιτα της σούπας. Για σας λοιπόν την ανεβάζουμε πάλι. Είναι αυτή που όταν θέλω για μια εκδήλωση να ξαλαφρώσω από 2-3 κιλά άμεσα, την ακολουθώ.

To Youweekly.gr σου παρουσιάζει την δίαιτα της σούπας! Διαβάστε παρακάτω...

Είναι αυτή που ορίζουν οι γιατροί του Memorial Hospital σε υπέρβαρους καρδιοπαθείς που πρέπει άμεσα να χάσουν βάρος πριν από το χειρουργείο. Η δίαιτα διαρκεί 7 μέρες αλλά εγώ ποτέ δεν έχω καταφέρει να φτάσω μέχρι την 4η. Και μέχρι εκεί όμως τα αποτελέσματα της είναι εντυπωσιακά.

Σούπα αποικοδόμησης (καύσης) βασικού λίπους:
16 μεγάλα πράσινα κρεμμύδια
1 ή 2 κονσέρβες ντομάτας (1 ολόκληρη και 1 τεμαχισμένη
1 μεγάλο κεφάλι λάχανο
2 πράσινες πιπεριές
1 μάτσο σέλινο
1 πακέτο μείγμα κρεμμυδόσουπας (Knorr)
1 μεγάλο καρότο
αλάτι, πιπέρι

Κόβονται τα λαχανικά σε μικρά ή μεσαία κομμάτια και καλύπτονται με νερό. Ταχεία βράση για 10 λεπτά, μετά σιγοβράζονται μέχρι τα λαχανικά να κρατούν. Αυτή η σούπα μπορεί να καταναλώνεται όποτε αισθάνεστε πείνα. Φάτε όποτε επιθυμείτε και όποτε θέλετε. Όσο περισσότερο τρώτε τόσο περισσότερο βάρος χάνετε. Σε μια δεδομένη μέρα να τρώτε όλες τις τροφές όπως και τη σούπα. Διαφορετικά μπορεί να υποφέρετε από κακή διατροφή.

ΗΜΕΡΑ 1η: Μόνο φρούτα (εκτός μπανάνες) και σούπα. Τα πεπόνια είναι χαμηλά σε θερμίδες. Για ποτά μόνο άγλυκο χυμό βατόμουρο και νερό.

ΗΜΕΡΑ 2η: Μόνο λαχανικά και σούπα. Φάτε όσα φρέσκα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά μπορείτε να χορτάσετε. Προσπαθήστε και φάτε πράσινα φυλλώδη χορταρικά (αλλά όχι ξερά φασόλια, μπιζέλια ή καλαμπόκι). Μη φάτε καθόλου φρούτα.

ΗΜΕΡΑ 3η: Φάτε όση σούπα, φρούτα και λαχανικά θέλετε. Μή φάτε βραστή πατάτα. Αν έχετε ακολουθήσει τρεις μέρες όπως καθορίζεται πιο πάνω και δεν έχετε ξεφύγει, θα έχετε χάσει 2,5 με 3,5 κιλά.

ΗΜΕΡΑ 4η: Μπανάνες, αποβουτυρωμένο γάλα, σούπα και όσα ποτήρια νερό μπορείτε να πιείτε. Φάτε μέχρι 3 μπανάνες και πιείτε μέχρι 3 ποτήρια αποβουτυρωμένο γάλα. Το γάλα και οι μπανάνες είναι πλούσια σε θερμίδες και υδρογονάνθρακες, αλλά απ’ αυτή ιδιαίτερα τη μέρα το σώμα σας έχει ανάγκη από κάλιο, υδρογονάνθρακες, πρωτεΐνες και ασβέστιο για να μειωθεί η διακαής επιθυμία για γλυκά.

ΗΜΕΡΑ 5η: Μοσχάρι και ντομάτες. Θα πρέπει να έχετε 300-600 γρμ. μοσχάρι και 1 κονσέρβα ντομάτες ή ως και 6 φρέσκες ντομάτες. Αυτή τη μέρα προσπαθήστε να πιείτε τουλάχιστον 5-6 ποτήρια νερό για να βοηθήσετε να εκπλυθεί το ουρικό οξύ από το σώμα σας. Φάτε όλη τη σούπα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.

ΗΜΕΡΑ 6η: Μοσχάρι και λαχανικά μέχρι να ευχαριστηθεί η καρδιά σας, αλλά όχι βραστή πατάτα. Φάτε 2 ή και 3 μπριζόλες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά . Να σιγουρευτείτε ότι έχετε φάει τουλάχιστον μια φορά τη σούπα.

ΗΜΕΡΑ 7η: Ακατέργαστο ρύζι, γλυκά φρούτα, χυμός και λαχανικά. Χορτάστε και φάτε τουλάχιστον μια φορά τη σούπα.

Στο τέλος της έβδομης ημέρας, εάν δεν έχετε αποκλίνει από αυτή τη δίαιτα, θα έχετε χάση 6-7,5 κιλά. Εάν χάσετε πάνω από 7,5 κιλά αποφύγετε τη δίαιτα για 2 ημέρες πριν την ξαναρχίσετε. Από την πρώτη ημέρα αυτό το 7ήμερο πρόγραμμα διατροφής μπορείτε να το εφαρμόζετε όσο συχνά επιθυμείτε και στην πράξη.

Εάν το ακολουθήσετε σωστά θα καθαρίσει το σύστημά σας από ακαθαρσίες και θα σας χαρίσει ένα συναίσθημα ευεξίας όπως ποτέ άλλοτε. Μετά από 7 μόνο μέρες θα αρχίσετε να αισθάνεστε ελαφρύτερα και να έχετε περισσότερη ζωτικότητα. Συνεχίστε αυτό το πρόγραμμα για όσο διάστημα επιθυμείτε και θα αισθάνεστε τη διαφορά. Αυτή η δίαιτα καίει τα λίπη γρήγορα και ξεπλένει τις ακαθαρσίες από το σύστημά σας.

Αποφύγετε τη δίαιτα για τουλάχιστον 24 ώρες πριν καταναλώσετε αλκοόλ. Επειδή το σύστημα χώνευσις καθενός είναι διαφορετικό, θα επηρεάσει τον καθένα διαφορετικά. Μετά την 3η ημέρα θα έχετε περισσότερη ενεργητικότητα απ’ αυτή που είχατε όταν αρχίσατε, αν βέβαια δεν αποκλίνετε.

Μετά τη εφαρμογή της δίαιτας για αρκετές ημέρες θα διαπιστώσετε ότι έχουν αλλάξει οι κινήσεις των εντέρων σας και μπορεί να θέλετε να φάτε μια κούπα με καυτερή τροφή. Αν και μπορείτε να πάρετε σκέτο καφέ θα αντιληφθείτε ότι δεν έχετε καμία επιθυμία για αυτόν μετά την 3η ημέρα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ψωμί, κατεψυγμένες τροφές, αλκοόλ, αναψυκτικά (περιλαμβανομένων και των διαιτητικών).

Παραμείνετε στο νερό, το άγλυκο τσάι, σκέτο καφέ, άγλυκους φρουτοχυμούς βατόμουρων και αποβουτυρωμένο γάλα.

Την 5η ή 6η μέρα μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχάρι με κοτόπουλο χωρίς δέρμα (ψητό ή βραστό). Πρέπει να φάτε μοσχάρι για μια από τις δύο αυτές ημέρες γιατί έχετε ανάγκη του υψηλού περιεχομένου πρωτεϊνών που παρέχει το μοσχάρι.
Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας μην την κάνετε σε καμιά περίπτωση. Κάντε την μόνο αν είστε υγιείς και απολύτως σίγουρες-οι ότι όταν χάσετε αυτά τα κιλά που θέλετε δεν θα πλακωθείτε στις πίτσες και τα σουβλάκια που ονειρεύεστε στην διάρκειας της δίαιτας..

Αυτή η πασίγνωστη δίαιτα είναι η πιο επικίνδυνη! Είναι υπεύθυνη για τον θάνατο ανθρώπων!

Είναι μια από τις πιο γνωστές δίαιτες, ωστόσο και η πιο επικίνδυνη! Είναι υπεύθυνη για τον θάνατό πολλών ανθρώπων που προσπάθησαν να χάσουν κιλά.

Διάσημοι σταρ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Φρανσουά Ολάντ και η Κέητ Μίντλετον πίστεψαν ότι αδυνάτισαν χάρη στις συμβουλές του. Η δίαιτα Ντουκάν έγινε τόσο διάσημη που δεν υπήρχε άνθρωπος στη Δύση που ήθελε να αδυνατίσει και δεν ήξερε ότι κάθε Πέμπτη έπρεπε να τρώει ένα σκληρό αυγό, ένα κομμάτι κοτόπουλο και ένα παξιμάδι βρώμης. Ετσι έλεγε ο γκουρού, έτσι έπρεπε να γίνει.

Οποιος επιθυμούσε, για αλλαγή, θα έπρεπε να τρώει κάθε Πέμπτη, αντί για κοτόπουλο, ένα κομμάτι φρέσκο σολωμό ή μερικές φέτες άπαχο ζαμπόν. Ακόμη και ο Φρανσουά Ολάντ έκανε προεκλογική εκστρατεία τηρώντας κατά γράμμα αυτές τις περίεργες διατροφικές ρετσέτες: ποτέ δεν τσίμπησε κάτι επιπλέον την Πέμπτη. Μόνο ό,τι έλεγε ο Ντουκάν: φάτε πρωτείνες για να αδυνατίσετε.

Στην Αμερική, το βιβλίο του «Τι κάνουν οι Γάλλοι και παραμένουν λεπτοί» (Crowne Publishing, 2011) έσπασε ρεκόρ αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με τους New York Times. Στην Αγγλία, ο τύπος ισχυριζόταν ότι ακόμη και η Κέητ Μίντλετον ακολούθησε τη δίαιτα Ντουκάν για να χωρέσει στο νυφικό της και τα κατάφερε χάρη στον « French doctor ».

Αλλά από τότε όλα άλλαξαν. Ο Πιέρ Ντουκάν δέχεται σήμερα τους επισκέπτες του σε ένα παλιό κτίριο, στην εθνική οδό που πάει από το Παρίσι στο προάστιο La Défense. Οι δουλειές δεν πάνε καλά.

Το ιστορικό της δίαιτας Dukan
Οπως λέει ο ίδιος ο Dukan, σπούδαζε νευρολόγος όταν ένας ασθενής του, που αγαπούσε το κρέας, του ζήτησε (πριν από 30 χρόνια) να του βρει μια δίαιτα για να χάσει κιλά. Ο Dukan τού έγραψε ένα πρόγραμμα και μέσα σε μία εβδομάδα ο ασθενής είχε χάσει 3 κιλά χωρίς να έχει στερηθεί σχεδόν τίποτα. Ο νευρολόγος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που άφησε τη Νευρολογία και σπούδασε Διατροφολογία. Από τότε ασχολήθηκε αποκλειστικά με την τελειοποίηση της δίαιτάς του. Ο ίδιος είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι το πρόγραμμά του ακολουθούσαν ένα εκατομμύριο συμπολίτες του Γάλλοι και Γαλλίδες.

Η πτώση ενός μύθου
Ο «γκουρού» της πιο διάσημης δίαιτας του κόσμου το 2011 έχασε την άδειά του. Το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε να αφαιρέσει την άδεια του πασίγνωστου διαιτολόγου και να του απαγορεύσει να εξασκεί το επάγγελμα.
Γιατί; Διότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η «δίαιτα Dukan» και κάποια από τα βοηθήματα της, όπως το φάρμακο Mediator, πιθανότατα ευθύνονται για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων που το πήραν, στην προσπάθεια τους να χάσουν βάρος…
Ποια, όμως, ήταν η αντίδραση του 72χρονου «γκουρού» της δίαιτας; Μάλλον δεν συγκινήθηκε και πολύ, αφού έχει αποχωρήσει από το επάγγελμα – όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος – το καλοκαίρι του 2010.
Όσο για τις πωλήσεις των βιβλίων του; Θα έχουν να λαβαίνουν και τα εγγόνια του, που λέει ο λόγος, καθώς μόνο το πρώτο του βιβλίο, αυτό στο οποίο παρουσίαζε την πασίγνωστη δίαιτα που φέρει το όνομα του, από το 2000 που εκδόθηκε έως σήμερα, έχει πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα Dukan
Η δίαιτα Dukan είναι μια πρωτεϊνική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες και που παρά το γεγονός πως μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη δίαιτα Ατκινς θεωρείται περισσότερο υγιεινή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Δρ. Dukan o περιορισμός των υδατανθράκων βοηθάει στο να μην ενθαρρύνεται η αποθήκευση λίπους από την έκκριση ινσουλίνης ενώ δημιουργεί και τις βάσεις για μια εφ' όρου ζωής διατήρηση των κιλών.
Βέβαια από την άλλη, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο περιορισμός των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια που ακολουθεί κάποιος τη δίαιτα μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα στον οργανισμό.

Η θεωρία της δίαιτας Dukan
Η δίαιτα βασίζεται σε 4 στάδια.
- Το πρώτο αφορά σε ένα καθαρά πρωτεϊνικό διατροφικό πρόγραμμα.
- Το δεύτερο σε εναλλαγή καθαρής πρωτεΐνης με πρωτεΐνη και λαχανικά,
- Το τρίτο είναι το στάδιο της προσυντήρησης που εντάσσονται και κάποιες άλλες κατηγορίες τροφίμων
- Το τέταρτο της συντήρησης που στοχεύει στη δια βίου συντήρηση των κιλών που χάθηκαν. Επιπλέον επιτρέπονται τα αναψυκτικά light με μέτρο.

Αρνητικά της δίαιτας Dukan
Οι Βρετανοί διαιτολόγοι είναι συγκρατημένοι με τη συγκεκριμένη δίαιτα και η εκπρόσωπός τους, Jacqui Lowdon, σχολίασε:
Είναι μεγάλο πρόβλημα οι δίαιτες που κάνουν οι διάφορες διασημότητες, γιατί επηρεάζουν πολύ τον κόσμο και τον κάνουν να ακολουθεί διαιτολόγια που ίσως βλάπτουν την υγεία του, χωρίς όσα εισηγούνται να είναι και ιδιαίτερα τεκμηριωμένα ότι πράγματι αποδίδουν.
Όταν εμφανίζεται κάποιος με μια νέα ιδέα, όμως, ο κόσμος αρπάζεται από αυτήν, επειδή πιστεύει ότι θα είναι σαν μαγικό ραβδί. Δεν είναι. Για να χάσει κάποιος κιλά, πρέπει να τρώει σωστά και να αθλείται. Αν δεν κάψεις παραπάνω θερμίδες από αυτές που εισάγεις, δεν μπορείς να αδυνατίσεις. Οσον αφορά τη συγκεκριμένη δίαιτα Dukan, έτσι κι αλλιώς στην Ευρώπη τρώμε παραπάνω πρωτεΐνες από αυτές που χρειαζόμαστε. Αν, λοιπόν, σε αυτή την ήδη πολύ πρωτεϊνούχα διατροφή προστεθεί και μία μέρα την εβδομάδα στην οποία τρώμε αποκλειστικά πρωτεΐνες, αυξάνεται ο κίνδυνος π.χ. για αρθρίτιδα.
Ο κόσμος ίσως μπερδευτεί, επίσης, με την περιγραφή της δίαιτας και ίσως καταλήξει άθελά του να υπερβάλλει στις πρωτεΐνες. Οι διαιτολόγοι είμαστε στην πλειοψηφία μας υπέρ του ισορροπημένου διαιτολογίου, ώστε να μην απειλείται η υγεία κανενός. Καλό είναι, επίσης, ο υπέρβαρος να στοχεύει να χάνει το πολύ μισό κιλό την εβδομάδα, και όχι 2-3 που εισηγείται η συγκεκριμένη δίαιτα.