HMR Diet: H δίαιτα express που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους!

Κάνει θραύση! Απίστευτο πρόγραμμα!

HMR Diet: H δίαιτα express που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους!

Αυτή είναι η δίαιτα express που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους και έχει το όνομα HMR diet! Κάνει θραύση και έχει σίγουρα αποτελέσματα!

Συνεχώς ψάχνουμε δίαιτες για να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα αψεγάδιαστο κορμί.

Πώς; Κάνοντας μια συγκεκριμένη διατροφή και χάνοντας τα περιττά κιλά. Αν κάποιος μαγείρευε για σένα και σου έλεγε τι να τρως και πότε, δεν θα ήταν πολύ απλό;

Από ότι φαίνεται, υπάρχει ένα διατροφικό πλάνο που κάνει αυτό ακριβώς. Το πρόγραμμα HMR (Health Management Resources) υπόσχεται εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα χρησιμοποιώνταςπροπαρασκευασμένες τροφές (όπως γεύματα και shakes) σε μια δομημένη μορφή ώστε να χάσεις βάρος γρήγορα.

Το διατροφικό αυτό πρόγραμμα έχει δύο διαφορετικές επιλογές:

Το πλάνο Healthy Solutions, που αποτελείται περίπου από 1.200 θερμίδες την ημέρα και το πλάνο Decision-Free, που περιλαμβάνει 500-800 θερμίδες την ημέρα.

την πρώτη περίπτωση, το πλάνο χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται 3-2-5 και περιλαμβάνει 3 shakes, 2 ορεκτικά και 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Ακόμη, περιλαμβάνει μέτρια άσκηση, τροφή και έλεγχο δραστηριότητας. Κρατάει 4-8 εβδομάδες, όσο χρειάζεται για να φτάσεις τον στόχο σου.

Στη δεύτερη φάση, προσθέτεις τα μαγειρεμένα γεύματα σταδιακά, υποκαθιστώντας ένα προπαρασκευασμένο ορεκτικό με μια μετρημένη μερίδα άπαχης πρωτεΐνης ή σιτηρών.

Κατά την διάρκεια και των δύο φάσεων, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε μια online community της δίαιτας αυτής, σε blog και σe health coach ενώ μετράς θερμίδες.

Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό δεν είναι φτηνό αν το αγοράσεις online.

Χάσε 6 κιλά σε 6 μέρες με αυτή την χημική δίαιτα!

Σύμφωνα με το site του HMR, αυτοί που συμμετείχαν στο πλάνο Healthy Solutions, έχασαν 5,8-12,7 κιλά σε 12 εβδομάδες. Όσοι προτίμησαν το πιοαυστηρό πλάνο Decision-Free, κατάφεραν να χάσουν 17,2 κιλά σε 12 εβδομάδες.

Το U.S. News and World Report κατέταξε την δίαιτα αυτή στο No. 1 για τις καλύτερες δίαιτες με γρήγορη απώλεια βάρους.

Κάθε δίαιτα που είναι χαμηλή σε θερμίδες, όπως αυτή, είναι αποτελεσματική στην απώλεια κιλών, αναφέρει το Women’s Health Mag.

Η ερώτηση όμως είναι: Θα κρατήσει;

Έρευνα του 2016 στο Annals of Internal Medicine έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν την δίαιτα έχασαν περισσότερο βάρος από άλλους που προτίμησαν άλλες δίαιτες. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εξετάσουν αν διατήρησαν το βάρος μετά τον ένα χρόνο ή όχι.

Μάλλον όχι καθώς πρόκειται για μια αρκετά περιοριστική δίαιτα. Έτσι, αν και χάνεις βάρος μπορεί να έχεις δυσκολία να την κρατήσεις μακροπρόθεσμα.

Άλλο ένα πρόβλημα έχει να κάνει με τα milk shakes, καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την όρεξη και τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμα.

Δεν μπορείς να τρως όποτε πεινάς αλλά όποτε σου λέει η δίαιτα, κάτι που σημαίνει ότι δεν ακούς το σώμα σου.

Κοινωνικά, η διατροφή αυτή μπορεί να σε απομονώσει καθώς ακολουθείς αυστηρό πρόγραμμα.

Η δίαιτα του Σαββατοκύριακου: Χάσε 1 κιλό σε 2 μέρες!

Για εσένα που είτε δεν θέλεις είτε δεν μπορείς να ακολουθήσεις κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα αδυνατίσματος για αρκετό καιρό υπάρχει λύση. Κάνε δίαιτα μόνο δύο μέρες, π.χ. Σαββατοκύριακο, και τις υπόλοιπες ημέρες απλώς να προσέχεις τη διατροφή σου!


Έχεις κάποια λίγα περιττά κιλά και εν όψει καλοκαιρινών εξορμήσεων στις παραλίες, επιθυμείς να τα... ξεφορτωθείς. Το σκέφτεσαι, το παίρνεις απόφαση και είτε αυτενεργείς μειώνοντας φαγητό και θερμίδες είτε συμβουλεύεσαι ειδικό, κάτι που είναι σίγουρα το πιο σωστό και αυτό που πάντα προτείνει το συγκεκριμένο περιοδικό.

Κι ενώ τις πρώτες ημέρες τα πράγματα βαίνουν καλώς, στη συνέχεια διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες, όπως απρόβλεπτες δυσκολίες στην εφαρμογή, ίσως η αίσθηση της διαρκούς πείνας, πιθανώς οι κάθε λογής διατροφικοί πειρασμοί και ενδεχομένως κάποια προσωπικά προβλήματα ή ψυχολογικές πιέσεις σε αναγκάζουν να παρεκκλίνεις από την προσπάθεια αδυνατίσματος ή να τη διακόψεις εντελώς.

Συνειδητοποιείς, λοιπόν, ότι τουλάχιστον αυτήν τη χρονική περίοδο είναι αδύνατον να φανείς απόλυτα συνεπής σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα διατροφής για πολλές ημέρες ή να βρεις το κουράγιο να πειθαρχήσεις σε δεκάδες περιοριστικά «όχι» και «μη» για πολύ καιρό.

Θα παραδώσεις τα όπλα;


Αν δεν κάνεις κάτι, αν τα παρατήσεις και αφεθείς εντελώς, τότε το πρόβλημα βάρους θα παραμείνει, ίσως διαιωνιστεί, μπορεί και να γίνει πιο έντονο. Και κάπου εδώ έρχεται, ως από μηχανής θεός, η εναλλακτική πρόταση: δίαιτα μόνο 2 συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα, προσεγμένη διατροφή τις υπόλοιπες 5 ημέρες και κυκλική επανάληψη του 7ημέρου, μέχρι να πετύχεις το στόχο σου.

Αναρωτιέσαι αν υπάρχουν αποδείξεις;
Έρευνα Βρετανών επιστημόνων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νότιου Μάντσεστερ(1), που παρουσιάστηκε σε συμπόσιο για τον καρκίνο του μαστού στο Σαν Αντόνιο του Τέξας,(2), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία εβδομαδιαία διατροφή με δύο συνεχόμενες ημέρες δίαιτας αποκλεισμού των αμυλούχων υδατανθράκων και τις υπόλοιπες πέντε ημέρες απλώς υγιεινότερες διατροφικές επιλογές επιφέρει ύστερα από τρεις μήνες απώλεια βάρους κατά μέσο όρο τεσσάρων κιλών, η οποία είναι σχεδόν διπλάσια συγκριτικά με μια δίαιτα αδυνατίσματος με συνεχή έλεγχο των θερμίδων (περίπου 1.500 ημερησίως). Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε τόσο σε γυναίκες που προσλάμβαναν αυστηρά 650 θερμίδες ημερησίως κατά το διήμερο της δίαιτας όσο και σε γυναίκες που το ακολουθούσαν χωρίς να έχουν όριο θερμιδικής πρόσληψης. Οι ειδικοί αποδίδουν την υπεροχή της διήμερης δίαιτας στη «συνεχιζόμενη επίδραση», δηλαδή υποθέτουν ότι τα οφέλη της δίαιτας αυτής συνεχίζονταν και κατά τις υπόλοιπες ημέρες. Φάνηκε επίσης ότι οι γυναίκες που την εφάρμοζαν έτρωγαν πιο υγιεινά στο μεσοδιάστημα όπου δεν υπήρχαν διατροφικοί περιορισμοί και έτειναν να προσλαμβάνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες, χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τι είναι η δίαιτα του weekend;
Η δίαιτα του weekend αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή της 2ήμερης δίαιτας αδυνατίσματος, λιγότερο όμως περιοριστική, περισσότερο προσαρμοσμένη σε πραγματικές συνθήκες και πλησιέστερη στις ελληνικές διατροφικές συνήθειες. Βασίζεται στην ίδια ακριβώς διαπίστωση, ότι δηλαδή είναι ευκολότερο να ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα αδυνατίσματος μόνο για δύο συνεχόμενες ημέρες της εβδομάδας παρά και τις επτά, αλλά προτείνει το διήμερο δίαιτας να γίνεται το Σαββατοκύριακο, κάτι που βολεύει ιδιαίτερα εάν κατά τις ημέρες αυτές δεν έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Οπότε, χωρίς περισπασμούς από την εργασία σου, μπορείς να επιμεληθείς με μεγαλύτερη φροντίδα τη διατροφή σου και να ασχοληθείς πιο συστηματικά με τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα. Εντούτοις, τίποτα δεν αποκλείει να την ακολουθήσεις δύο άλλες ημέρες μέσα στην εβδομάδα, τις ίδιες πάντα, και εννοείται συνεχόμενες, όποιες κρίνεις ότι σε βολεύουν πιο πολύ.

Πώς λειτουργεί;
Κάνοντας δίαιτα το πρώτο Σαββατοκύριακο, το πρωινό της Δευτέρας θα σε βρει ελαφρύτερη κατά περίπου 1 κιλό, αναλόγως του αρχικού σου βάρους, του θερμιδικού ελλείμματος και της αποβαλλόμενης ποσότητας υγρών. Εάν κατά τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο απλώς προσέξεις τη διατροφή σου, π.χ. με ποιοτικότερες και πιο χαμηλοθερμιδικές επιλογές τροφίμων, θα διατηρήσεις τα απολεσθέντα κιλά ή, τουλάχιστον, ένα μεγάλο μέρος τους. Κατόπιν, επαναλαμβάνοντας την ίδια διήμερη δίαιτα, θα χάσεις επιπλέον βάρος, το πιθανότερο όμως λιγότερα από την προηγούμενη φορά, και σε βάθος χρόνου, συνεχίζοντας κυκλικά «2 συνεχόμενες ημέρες δίαιτα – 5 συνεχόμενες ημέρες προσεγμένη διατροφή», η απώλεια κιλών θα αυξάνεται αθροιστικά ανά 7ήμερο, αργά μεν, σταθερά και χωρίς πισωγυρίσματα δε...

Πρόσεξε το σκεπτικό: Χάνεις βάρος με δίαιτα το Σαββατοκύριακο, διατηρείς την απώλειά του με προσεγμένη διατροφή τις καθημερινές. Έτσι σε περίπου 1 μήνα θα έχεις… απαλλαγεί από δύο, τρία ή περισσότερα κιλά με μόλις οκτώ ημέρες δίαιτας συνολικά και αυτές όχι συνεχόμενα, αλλά «σπαστά».

Πού απευθύνεται;
Η δίαιτα απευθύνεται αποκλειστικά σε υγιείς γυναίκες που χρειάζεται να χάσουν λίγα κιλά, όχι περισσότερα από πέντε, αλλά είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να πιεστούν ακολουθώντας κάποιο συνεχόμενο πρόγραμμα αδυνατίσματος με μεγάλη διάρκεια και χωρίς ενδιάμεσα διαλείμματα. Επομένως, πρόκειται για μια λύση προσωπικής εκλογής στην περίπτωση που έχουν απορριφθεί ή αποτύχει άλλες επιλογές και όχι για κάποιο μαγικό τρόπο αδυνατίσματος ή μια μόνιμη διατροφική στρατηγική που μπορεί να εφαρμόζεται εσαεί.

Θα χάσω σίγουρα κιλά;
Η χαμηλή ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη εξασφαλίζει ένα υψηλό θερμιδικό έλλειμμα, ενώ ο περιορισμός των υδατανθράκων δημιουργεί μια αυξημένη απώλεια υγρών, συνεπώς κατά τη διάρκεια του διημέρου θα χάσετε βάρος. Ωστόσο, η τελική επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από τη μετέπειτα διατροφική σου συμπεριφορά κατά τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι το επόμενο διήμερο δίαιτας. Αν π.χ. τρως ό,τι βρεθεί μπροστά σου και σε ανεξέλεγκτες ποσότητες, όσα κιλά έχασες θα τα ξαναπάρεις. Αντίθετα, εάν κάνεις ποιοτικότερες επιλογές τροφίμων, τρως ελεγχόμενα και αποφεύγεις τον καθιστικό τρόπο ζωής, θα διατηρήσεις την απώλεια βάρους και πολύ σύντομα δεν θα έχεις ανάγκη από καμία δίαιτα.

Το τέλειο ψυχολογικό κίνητρο!
Χάνοντας βάρος κάθε Σαββατοκύριακο, η ψυχολογία σου κάθε Δευτέρα θα είναι ανεβασμένη, επομένως θα έχεις ένα επιπλέον κίνητρο να προσέχεις τη διατροφή σου και να επιμείνεις σε αυτό κατά τις επόμενες ημέρες. Παρεπόμενα, μέσα από την προσπάθεια να τρως πιο προσεκτικά και υγιεινά, θα βελτιώνεις σιγά σιγά τις διατροφικές σου συνήθειες και θα τις εδραιώνεις, κάτι που θα οδηγήσει στην επίτευξη ενός καλύτερου αποτελέσματος αλλά και στη μακροπρόθεσμη συντήρησή του, αφού πλέον η υγιεινή διατροφή θα σου έχει γίνει τρόπος ζωής και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας.

48 συνεχόμενες ώρες πειθαρχία και σχολαστική εφαρμογή της δίαιτας! Αυτό είναι το πρώτο συστατικό της επιτυχίας...

Σάββατο
Μέσος όρος διατροφικών στοιχείων

Θερμίδες (Kcal): 786

Πρωτεΐνες (g): 83,1

Υδατάνθρακες (g): 33,1

Λιπαρά (g): 33,4

Πρωινό: 2 αβγά ποσέ + 1 μικρή ντομάτα κομμένη φέτες + 1 κουταλιά κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών.

Ενδιάμεσο: 6 μέτριες φράουλες ή 2 μικρά βερίκοκα.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με 1 φλιτζάνι μαρούλι, ½ μικρό αγγούρι, ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκια και πιπεριές, 1 μικρό φιλέτο σολομού και 1 κουταλιά λαδολέμονο.

Απογευματινό: 1 γιαούρτι στραγγιστό 0-2% λιπαρά και προαιρετικά ½ κουταλάκι κανέλα.

Βραδινό: 1 μικρή χοιρινή μπριζόλα με αφαιρεμένα όλα τα ορατά λίπη + 4 μέτρια κολοκυθάκια στον ατμό με 1 κουταλιά λαδολέμονο.

Κυριακή
Μέσος όρος διατροφικών στοιχείων

Θερμίδες (Kcal): 775

Πρωτεΐνες (g): 94,4

Υδατάνθρακες (g): 43,4

Λιπαρά (g): 24,9

Πρωινό: Ομελέτα σε αντικολλητικό με 3 ασπράδια αβγών, 2 κουταλιές τυρί φέτα, 1 φέτα γαλοπούλα light και ½ φλιτζάνι μανιτάρια.

Ενδιάμεσο: 10 κεράσια ή 1 μικρό ακτινίδιο.

Μεσημεριανό: 1 μικρό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου + σαλάτα με 1 φλιτζάνι χόρτα εποχής, ½ ντομάτα, 1 μέτριο κολοκυθάκι στον ατμό και 1 κουταλιά λαδολέμονο

Απογευματινό: 1 γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά.

Βραδινό: Σαλάτα με 2 φλιτζάνια μαρούλι, ½ μικρή ντομάτα, ½ φλιτζάνι πιπεριές και κρεμμυδάκια, 1 μικρό τόνο από κονσέρβα και 1 κουταλιά λαδολέμονο.

Προσοχή! Μην παρατείνεις τη δίαιτα πέραν των δύο συνεχόμενων ημερών. Επανάλαβε αφού μεσολαβήσει διάστημα πέντε ημερών με ποικίλη διατροφή, θερμιδικής πρόσληψης όχι μικρότερης των 1.200 θερμίδων.

Και τις υπόλοιπες μέρες τι;
Δεν κάνεις συγκεκριμένη δίαιτα, δεν υπάρχουν απόλυτες απαγορεύσεις, δεν στερείσαι τίποτα που να επιθυμείς πάρα πολύ. Ενσωματώνεις όμως στην καθημερινότητά σου πέντε (5) απλούς κανόνες και τους ακολουθείς όσο πιο συστηματικά μπορείς. Αυτό είναι το δεύτερο -και πιο καθοριστικό- συστατικό της επιτυχίας...

Έλεγχος. Μετράς το βάρος σου 3 φορές εβδομαδιαίως: το πρωινό του Σαββάτου, το πρωινό της Δευτέρας και το πρωινό της Πέμπτης. Καταγράφεις επίσης σε ημερολόγιο –ή όπου αλλού σε βολεύει– καθετί που τρως καθημερινά, χωρίς να ξεχνάς ό,τι πιθανώς πίνεις («υγρές θερμίδες»).
Επάρκεια νερού. Πίνεις 1-2 ποτήρια νερό 10 λεπτά πριν από κάθε γεύμα και όσο ακόμα επιθυμείς κατά τη διάρκεια των 24ώρου. Πρόσθεσε στο νερό λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού ή παγάκια από το χυμό του.
Γεύματα. Να τρως πάντα πρωινό. Στη συνέχεια της ημέρας φρόντισε να τρως συχνά και από λίγο, χωρίς όμως η απόσταση μεταξύ των γευμάτων να είναι μικρότερη των 2 ωρών, ούτε όμως μεγαλύτερη από 4-5 ώρες. Προσπάθησε τα κυρίως γεύματά σου να αποτελούνται από σπιτικά φαγητά, απλά προετοιμασμένα και όσο το δυνατόν πιο διαιτητικά μαγειρεμένα.
Διατροφικές επιλογές. Κατανάλωνε καθημερινά τουλάχιστον 2 μερίδες άπαχων και ανάλατων γαλακτοκομικών, 2-3 φρέσκα φρούτα, καθώς και αρκετά διαφορετικά λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο. Εστίασε τις υπόλοιπες διατροφικές σου επιλογές σε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, προϊόντα ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες, όσπρια, ψάρια, βραστά ασπράδια αβγών, πουλερικά χωρίς το δέρμα και άπαχο κόκκινο κρέας. Ποια, τι, σε ποιους συνδυασμούς και πόσο από το καθένα το αποφασίζεις αποκλειστικά εσύ!
Αναγκαίοι περιορισμοί. Ελάττωσε έτοιμα φαγητά, αγοραστά μικρογεύματα, πολύ αλατισμένα σνακ και γλυκίσματα με πολλές θερμίδες από λιπαρά και σάκχαρα. Περιόρισε επίσης την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, σακχαρούχων αναψυκτικών, χυμών και ροφημάτων με επιπρόσθετη ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.