Έτσι θα καταπολεμήσεις την τάση για... τσιμπολόγημα!

Έτσι θα καταπολεμήσεις την τάση για... τσιμπολόγημα!

Πριν απλώσετε το χέρι σας να φάτε κάτι, ρωτήστε τον εαυτό σας: «Τι μου προκαλεί αυτό που θα φάω, πεινάω πραγματικά;»


Βρείτε διάφορα τεχνάσματα για να ξεγελάσετε την επιθυμία σας για άνευ λόγου κατανάλωση τροφής. Κάθε φορά που σας καταναλαμβάνει αυτή η αδικαιολόγητη όρεξη, αντί να αγοράσετε κάποια λιχουδιά, αποταμιεύστε τα χρήματα που θα δίνατε και στο τέλος του μήνα χρησιμοποιήστε τα για να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας.


Η τάση που έχουμε για τσιμπολόγημα έχει τη μορφή κύματος, με κορυφή που διαρκεί 2-3 λεπτά. Αν εκείνη τη στιγμή απασχοληθείτε με κάτι άλλο, σταδιακά υποχωρεί. Π.χ., πλύντε τα δόντια σας, βάλτε κραγιόν, βάψτε τα νύχια σας ή ακόμα βγείτε μια βόλτα, πάρτε τηλέφωνο ένα φίλο σας και κάντε έναν περίπατο.


Η μουσική, επίσης θα σας βοηθήσει αρκετά. Βάλτε το αγαπημένο σας CD και χαλαρώστε, προσφέροντας στον εαυτό σας στιγμές ξεκούρασης που έχετε τόσο πολύ ανάγκη. Αν πάλι θέλετε να ξεδώσετε, βάλτε δυνατά μουσική και χορέψτε στο δωμάτιό σας μέχρι να ιδρώσετε.


Αποφεύγετε να έχετε στο σπίτι παχυντικά τρόφιμα (πατατάκια, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα κ.ά.) ή τοποθετήστε τα σε μέρος που δεν θα είναι ορατά και εύκολα προσβάσιμα, π.χ., στο πίσω μέρος των ραφιών, στο ψηλό ντουλάπι της κουζίνας, για να ξεχνάτε την ύπαρξή τους.


Αντίθετα, βάλτε σε ορατό μέρος πιο υγιεινές λύσεις (φρούτα και λαχανικά), π.χ., σε ένα μπολ πάνω στο τραπέζι.


Κρέας διατροφή


myself.gr