Είσαι σε δίαιτα; Δες ποια ΠΟΤΑ έχουν τις λιγότερες θερμίδες!

Είσαι σε δίαιτα; Δες ποια ΠΟΤΑ έχουν τις λιγότερες θερμίδες!

Έχεις κανονίσει να γλεντήσεις στα αποκριάτικα πάρτι αυτές τις μέρες, αλλά, παράλληλα σκέφτεσαι τι ποτό να πιεις καθώς είσαι σε δίαιτα;


Υπάρχει λύση να συνδυάσεις και τις λίγες θερμίδες και το αλκοόλ για να χαλαρώσεις. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι όσον αφορά στο αλκοόλ τα αναψυκτικά που τα συνοδεύουν είναι που τους προσθέτουν τις θερμίδες.

Ένα ποτήρι ουίσκι παραδείγματος χάριν, έχει 90 θερμίδες (όχι ότι είναι λίγες αλλά δεν είναι και εξαιρετικά πολλές). Ενώ ένα ποτήρι βότκα έχει μόνο 80 θερμίδες, αν δεν του προσθέσεις λεμονάδα. Αυτό που μπορείς να καταναλώσεις σχετικά άφοβα (δύο φορές τη βδομάδα) είναι το λευκό κρασί, καθώς το ένα ποτήρι έχει 70 θερμίδες. Το ποτό που μπορεί κάλλιστα να μετονομαστεί σε ποτό δίαιτας είναι το τζιν. Με ελάχιστες θερμίδες, μόλις 50 αν βέβαια το πιεις σκέτο. Διαφορετικά αν προσθέσεις τόνικ, ανεβαίνουν δραματικά και αγγίζουν το θερμιδικό ταβάνι στις 125. Για να ξεγελάσεις τον ουρανίσκο σας και να διώξεις την πικράδα ρίξε λίγες σταγόνες από φυσικό χυμό λεμόνι που όχι μόνο δεν θα ανεβάσει τις θερμίδες αλλά χάρη στις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να το μεταβολίσει και πιο εύκολα.