Αδυνάτισε...τρώγοντας πατάτες!

Αδυνάτισε...τρώγοντας πατάτες!
Μπορεί να τις αποφεύγεις συστηματικά, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε περίοδο δίαιτας, οι πατάτες όμως θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις...

Ναι καλά διάβασες, αφού οι πατάτες όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά όταν τρώγονται και σωστά (ψητές ή βραστές), συμβάλλουν στο αδυνάτισμα.

Δείτε ακόμη: Πατάτες γεμιστές: Ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείψει απο το κυριακάτικο τραπέζι σου!

Οι πατάτες, σύμφωνα με το faysbook.gr, είναι πλούσιες σε λιποδιαλυτική βιταμίνη C, η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι χαμηλές σε θερμίδες, μία μέτρια πατάτα περιέχει 100 θερμίδες περίπου και πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και προκαλούν αίσθημα κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι τρώγοντας μια πατάτα, θα παραμείνεις χορτάτη για ώρες.

Οι πατάτες επίσης είνα πλούσιες σε κάλιο που βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, αλλά και βιταμίνης Β, η οποία ελέγχει τον μεταβολισμό των λιπών στον οργανισμό.

Δείτε ακόμη: Γρήγορη δίαιτα: Χάσε 10 κιλά σε 10 ημέρες!

Από τις πιο παρεξηγημένες τροφές λοιπόν, οι πατάτες θα σου χαρίσουν ενέργεια, θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό και θα σε κρατήσουν με γεμάτο στομάχι για ώρα και γι' αυτό θεωρούνται απαραίτητη τροφή σε όσους αθλούνται.