Δοκίμασε αυτή την ΚΟΡΥΦΑΙΑ δίαιτα και χάσε ΚΙΛΑ και ΛΙΠΟΣ μια για πάντα!

Δοκίμασε αυτή την ΚΟΡΥΦΑΙΑ δίαιτα και χάσε ΚΙΛΑ και ΛΙΠΟΣ μια για πάντα!

Η Cross Diet αποτελεί την πλέον εξελιγμένη και ευέλικτη διατροφική πρόταση, με στόχο την απώλεια πραγματικά περιττού σωματικού λίπους και όχι απλώς βάρους. Πρόκειται για μια δίαιτα αδυνατίσματος πολλαπλών επιλογών, που σε εκπαιδεύει διατροφικά και σου παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να διαμορφώνεις μόνη σας το προσωπικό σου διαιτολόγιο: ημερήσιο πλάνο, λίστα επιλογών, οδηγό προσδιορισμού μερίδων και υποδειγματικό μενού.


Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, αποκλεισμούς και στερήσεις. Και επειδή θα χάνεις βάρος αργά, σταθερά και με το ρυθμό που προτείνουν οι περισσότεροι διεθνείς Οργανισμοί Υγείας, από ½-1 κιλό εβδομαδιαίως, ο οργανισμός σου δεν θα σοκαριστεί, δεν θα χάσεις μυϊκό ιστό, ο μεταβολισμός σου δεν θα επιβραδυνθεί, θα νιώθεις περισσότερη ενέργεια και το τελικό αποτέλεσμα θα μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα.


Η Cross Diet έχει σχεδιαστεί για υγιείς, ελαφρώς υπέρβαρες γυναίκες, με δείκτη μάζας σώματος έως 27 kg/m2. Δεν ενδείκνυται για άτομα με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας ή προβλήματα υγείας.


Πώς λειτουργεί η Cross Diet;


Η Cross Diet σε ενθαρρύνει να δημιουργήσεις θερμιδικό έλλειμμα τρώγοντας συχνά γεύματα με ποικιλία τροφίμων σε κατάλληλους συνδυασμούς και με ελεγχόμενες, μικρές ποσότητες.


Τα μικρά, θρεπτικά, όμως επαρκή, εύπεπτα και συχνά γεύματα διεγείρουν το σώμα σου να κάψει κατά προτεραιότητα τις θερμίδες που πήρες τελευταίες, οπότε δεν τις συσσωρεύεις, και να καλύψει τις επιπλέον ενεργειακές του ανάγκες καίγοντας αποθέματα λίπους. Επιπλέον, το κάθε γεύμα όχι μόνο σε προμηθεύει με απαραίτητα διατροφικά στοιχεία και σε κρατά χορτάτη για αρκετή ώρα, αλλά επίσης προκαλεί μια σειρά φυσιολογικών οργανικών αντιδράσεων, οι οποίες απαιτούν θερμίδες και αυξάνουν περαιτέρω το μεταβολικό σου ρυθμό.


Επιπροσθέτως, κάθε γεύμα αυξάνει την ενέργειά σου ήπια και πιο σταθερά, χωρίς να σε βαραίνει και χωρίς να σε «ρίχνει» μετά, που σημαίνει, από τη στιγμή που αισθάνεσαι πιο ενεργητική, ότι το πιθανότερο είναι να κάψεις κι άλλες θερμίδες μέσω σωματικών δραστηριοτήτων.


Τέλος, η ποικιλία τροφίμων, η απεριόριστη δυνατότητα προσωπικών επιλογών και τα ελεύθερα γεύματα μειώνουν σημαντικά το αίσθημα στέρησης αγαπημένων γεύσεων, επομένως και την πιθανότητα υπερκατανάλωσης φαγητού μετά τη διακοπή της. Έτσι, σε συνδυασμό με τη διατροφική εκπαίδευση που έχετε επιτύχει, μπορείς να συντηρήσεις το τελικό αποτέλεσμα πολύ ευκολότερα.


Ξεκίνα σωστά


Δώστε στον εαυτό σου ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής, π.χ. μίας εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της προσαρμογής προσπάθησενα ακολουθήσεις αδρά το ημερήσιο πλάνο διατροφής, να ελέγχεις τις μερίδες των τροφίμων που καταναλώνεις και να εντοπίζεις τυχόν προβλήματα. Όταν βεβαιωθείς ότι όλα βαίνουν καλώς, ξεκινάς κανονικά, εκτός και αν περιμένεις να αδιαθετήσεις, οπότε, λόγω του ευμετάβλητου των ορμονών σου, είναι δυσκολότερο, ψυχολογικά και σωματικά, να αρχίσεις δίαιτα στη φάση αναμονής της περιόδου. Αντίθετα, αμέσως μετά την έμμηνο ρύση οι κατακρατήσεις υγρών μειώνονται και το σώμα ανταποκρίνεται καλύτερα στην απώλεια βάρους.


Ημερήσιο πλάνο διατροφής


Κατανομή γευμάτων: Αρχίζοντας από το πρωινό, καθιέρωσε να τρως 5 γεύματα ημερησίως, 1 γεύμα κάθε 3 ώρες περίπου. π.χ. 08.00 - 11.00 - 14.00 - 17.00 - 20.00 ή όποιες άλλες ώρες σε βολεύουν. Κατανάλωσε το τελευταίο γεύμα, τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τον ύπνο.


Σύνθεση γευμάτων: Σε κάθε γεύμα συνδύασε 1 τρόφιμο πηγή πρωτεϊνών (προτιμότερο χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά) + 1 τρόφιμο πηγή υδατανθράκων (προτιμότερο υψηλό σε φυτικές ίνες) + 1 τρόφιμο πηγή ωφέλιμων λιπαρών. Επιπλέον, στο μεσημεριανό και στο βραδινό γεύμα πρόσθεσε μια μεγάλη σαλάτα με διαφορετικού χρώματος λαχανικά, ωμά, βραστά, ψητά ή χόρτα. Λαχανικά μπορείς να προσθέσεις επίσης και σε οποιοδήποτε άλλο γεύμα, αν και όποτε το επιθυμείς.


Διασφάλιση διατροφικής επάρκειας: Από τις πηγές πρωτεϊνών φρόντισε να τρως κάθε μέρα τουλάχιστον 2 μερίδες γαλακτοκομικών ή τυροκομικών προϊόντων με μειωμένα λιπαρά. Από τις πηγές υδατανθράκων κατανάλωσε τουλάχιστον 2 φρούτα καθημερινά.


Επιπρόσθετα: Βότανα, καρυκεύματα, χυμός λεμονιού, ξίδι και οτιδήποτε προσθέτει γεύση με ελάχιστες θερμίδες.


Κατανάλωση υγρών: Πίνε αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Μπορείς επίσης να καταναλώνεις χυμούς λαχανικών, καφέ, κακάο, τσάι, τσάι του βουνού και άλλα αφεψήματα, προτιμότερο χωρίς ζάχαρη ή με στέβια.


Εντελώς ελεύθερα γεύματα: Δύο φορές εβδομαδιαίως, π.χ. κάθε 3-4 μέρες.


Οδηγός μερίδων διαίτης!


Δεν ζυγίζεις τα τρόφιμα, υπολογίζεις με πρακτικούς τρόπους την ποσότητά τους.


Όσο περίπου η παλάμη σου χωρίς τα δάχτυλα: Μαγειρεμένα κρέατα (το ψαχνό χωρίς κόκαλα), πουλερικά, μπιφτέκια, ασπράδια αβγών (3-4 τεμάχια), ψάρια και θαλασσινά.


Όσο περίπου η σφιγμένη γροθιά σου ή ½ φλιτζάνι: Μαγειρεμένα υδατανθρακούχα τρόφιμα, π.χ. ρύζι, πλιγούρι, ζυμαρικά, μαγειρεμένα όσπρια καλά στραγγισμένα, τυροκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.


Όση χωρά στις ενωμένες χούφτες: Η ελάχιστη ποσότητα σαλάτας με διάφορα λαχανικά ή χόρτα.


Όσο περίπου η χαλαρά σφιγμένη γροθιά: Φρούτα φρέσκα ή η μισή ποσότητα από ξερά φρούτα.


Όσα χωρούν απλωμένα αραιά στη μισόκλειστη χούφτα: Ξηροί καρποί (π.χ. περίπου 10 μικροί ή 5 μεσαίοι ή 2 μεγάλοι), ελιές.


Όσο περίπου ο αντίχειρας του χεριού: Λευκά και κίτρινα τυριά που κόβονται σε κομμάτια, π.χ. ανθότυρο, γραβιέρα, φέτα.


1 φλιτζάνι: Γάλα, γιαούρτι (ή 1 συνήθης ατομική συσκευασία), ξινόγαλα, κεφίρ, όσπρια που σερβίρονται με τη μορφή σούπας.


1 κουταλάκι ή όσο το άκρο του αντίχειρα: Ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο ή βούτυρο.


Μέχρι 2 κουταλάκια «κοφτά»: Μαγιονέζα μειωμένων λιπαρών, μαργαρίνη φυτική, ξηροί καρποί θρυμματισμένοι, πάστα ελιάς, πάστες ξηρών καρπών, σπόροι ψίχα, ταχίνι.


2 λεπτές φέτες: Αλλαντικά χαμηλών λιπαρών, τυρί κομμένο σε φέτες (π.χ. τοστ).


1 λεπτή φέτα: Ψωμί κάθε τύπου (περίπου 25 γρ.).


1 μικρό τεμάχιο: Αραβική πίτα, αβγό ολόκληρο, κρόκος αβγού, σοκολάτα μαύρη (10 γρ.). Επίσης, φρυγανιά ή παξιμαδάκι ή κράκερ ή κριτσίνι μικρό.


½ τεμάχιο: Αβοκάντο, κριτσίνι μεγάλο, κουλούρι με σουσάμι, ντάκος.


newego_LARGE_t_1466_106238428_type12550


womenonly.gr