Συμβουλές για να \"κάψεις\" τα ψωμάκια σου..!

Συμβουλές για να \
Αχ! αυτή η περιφέρεια, αυτά τα ψωμάκια που μπορεί να χαρακτηρίζουν τη μεσογειακή γοητεία, αλλά όταν το παρακάνουν χαρακτηρίζουν απλά τα νεύρα σου μαζί τους. Δεν θα σου πω ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες γιατί αυτό δεν σου λύνει το πρόβλημα. Θα σου δώσω όμως συμβουλές, όχι εγώ, ο ειδικός, για να "διορθώσεις" αυτές τις εκνευριστικές ατέλειες και να δειςτο σώμα σου όπως το ονειρεύεσαι.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας εξηγεί τις διατροφικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν και παράλληλα δίνει συμβουλές για να δεις αποτέλεσμα...

Υπάρχει ειδική διατροφή για την περιφέρεια;
Ψάχνεις αγωνιωδώς για το μαγικό διαιτολόγιο που θα σε απαλλάξει από το λίπος στην περιφέρεια. Υπάρχει όμως διατροφή που να στοχεύει εκεί και μόνο εκεί; Ο διαιτολόγος είναι κατηγορηματικός: "Θα πρέπει να διευκρινισθεί, ότι μία τέτοιου είδους διατροφή, φυσικά και δεν υπάρχει. Διατροφή, σημαίνει να ακολουθηθεί ένα υγιεινό μοντέλο διατροφικού πλάνου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε διαιτώμενου, όχι όμως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σώματος του" εξηγεί.

Δείτε ακόμη: Οι λάθος τροφές που «σαμποτάρουν» τη δίαιτα μας…!

Δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι! Λύση υπάρχει, απλά δεν βρίσκεται σε συγκεκριμένη δίαιτα! "Με μία συγκεκριμένη διατροφή, δεν είναι δυνατό να χαθεί το σωματικό λίπος αποκλειστικά από την περιφέρεια. Μια ορθά συντασσόμενη διατροφική θεραπεία, θα αποφέρει καρπούς στη συνολική εικόνα του σώματος" τονίζει ο διαιτολόγος. Άρα χάνοντας το περιττό λίπος, θα απαλλαχθείς και από το λίπος που περιττεύει από τα ψωμάκια.

Είναι τα ψωμάκια στο DNA σου;
Έχεις διαβάσει για το σωματότυπο αχλάδι! Γνωρίζεις πως πρόκειται για σωματοδομή που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στις γυναίκες. Όμως αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο... Ο γυναικείος οργανισμός έχει ανάγκη από λίπος για πρακτικούς λόγους. "Μία γυναίκα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει καλύτερα στις ανάγκες της κυοφορίας και κύησης, αν έχει λίγο περισσότερο σωματικό λίπος στη περιφέρεια, διότι θα προστατέψει την υγεία του σκελετικού της συστήματος και δεν θα υπερφορτίζεται στις συσπάσεις και στη δύναμη, όπου ενδεχομένως θα χρειασθεί να καταβάλλει" εξηγεί ο διαιτολόγος.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να δεις σημαντική αλλαγή στο σώμα σου και να μην αναζητάς κάθε μέρα το αξεσουάρ που θα "σβήσει" τα επίμαχα σημεία από τα αδιάκριτα βλέματα!

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει πολύτιμες συμβουλές για να το πετύχεις:

1. Προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα σε τουλάχιστον 45' την ημέρα! Ακόμη και το περπάτημα ή ένα χαλαρό τρέξιμο θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά. Γενικότερα η αερόβια άσκηση -τρέξιμο, jogging, ποδήλατο, χορός κτλ - είναι η νούμερο ένα επιλογή ώστε να χάσεις πόντους από εκεί που επιθυμείς...

2. Περιόρισε σιγά σιγά τις "κενές" θερμίδες! Σημασία δεν έχει μόνο πόσες θερμίδες λαμβάνεις, αλλά και από που τις παίρνεις! Οι "κενές" θερμίδες έχουν την ιδιότητα να... συγκεντρώνονται στα προβληματικά σημεία, εντείνοντας το πρόβλημα. Περιόρισε λοιπόν τα αναψυκτικά, τα αλκοολούχα ποτά και αλμυρά σνακ

3. Μην αμελείς ποτέ τα φρούτα και τα λαχανικά! Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, φρόντισε να καθιερώσεις βαθμιαία την ημερήσια κατανάλωση σε λαχανικά και φρούτα που θα μπλοκάρουν το λίπος από το να αποθηκευτεί στο σώμα σου.

4. Γαλακτοκομικά ΝΑΙ, πλήρη σε λιπαρά ΟΧΙ! Καλό είναι τα γαλακτοκομικά σου -γάλα, γιαούρτι, τυρί- να είναι μέχρι 2% λιπαρών! Απόφυγε τα προϊόντα με περισσότερα, αλλά και εκείνα με λιγότερα λιπαρά.

5. Πες όχι στους "λάθος" συνδυασμούς! Προμηθεύτηκες το γιαουρτάκι σου, αγόρασες φρέσκα φρούτα και δεν βλέπεις την ώρα να ετοιμάσεις ένα ωραίο επιδόρπιο με φρούτα! Κι όμως ο συνδυασμός αυτός επιβαρύνει τα ψωμάκια! Απόφυγε τρόφιμα με συνδυασμούς, διότι προσφέρουν περισσότερα σάκχαρα και κατ' επέκταση λίπος.

6. Μην κάνεις παρασπονδίες... Αντιστάσου στην λογική "αφού σήμερα κουράστηκα, ας φάω ένα γλυκάκι! Θα το έχω κάψει"! Ένα γλυκό εμπορίου, χωρίς να έχει υπολογισθεί στο διαιτολόγιο μας, μπορεί να είναι θερμιδικά καταστροφικό.

Extra tip: Αν με βάση τους δείκτες υγείας είναι εμφανές το πλεονάζων λίπος, τότε να συμβουλευθείς ειδικό διαιτολόγο - διατροφολόγο.

Δείτε ακόμη: Δίαιτα κατά της κατακράτησης υγρών – Απώλεια βάρους στο πι και φι!