\"Το θαύμα του μεταβολισμού\": Η νέα δίαιτα που υπόσχεται θαύματα!

\
Μία νέα μόδα φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει...Ήδη η δίαιτα με το όνομα «Το θαύμα του μεταβολισμού» φαίνεται ότι κατέχει τη δεύτερη θέση στις πιο διάσημες δίαιτες.

Τι είναι όμως;

Όπως ακριβώς και άλλες γνωστές δίαιτες, π.χ. του Άτκινς, περιλαμβάνει 3 βήματα και στηρίζεται στην λήψη άπαχων πρωτεϊνών και λαχανικών, μακριά από τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες.

Τα νέα είναι καλά για τους λάτρεις των υδατανθράκων αφού φαίνεται ότι δε θα χρειαστεί να τους απαρνηθούν εντελώς! Αντίθετα, μικρές ποσότητές τους επιτρέπονται στα δύο πρώτα βήματα της δίαιτας, ενώ μεγαλύτερες ακολουθούν στο τρίτο!

Δείτε ακόμη: Έκανες δίαιτα; Πως να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες!

Αυτό που κάνει αυτή τη δίαιτα να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες είναι, όπως ισχυρίζεται η ιδρύτριά της, το γεγονός ότι η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων που περιλαμβάνει το 1ο βήμα, βοηθάει πάρα πολύ τους ανθρώπους με τον αποκαλούμενο ‘μεταβολισμό Β’ να ξεπεράσουν τα μειονεκτήματά τους και να αυξήσουν την πολυπόθητη απώλεια βάρους τους.

Ο ‘μεταβολισμός Β’ είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό που αφενός μας δυσκολεύει να ξεπεράσουμε τις ‘λιγούρες’ και αφετέρου μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε λίπος πιο εύκολα.

Πρόκειται ακόμα για τον πιο βασικό λόγο που το 50% των ανθρώπων που ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα αδυνατούν να κατορθώσουν να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν.

Επομένως φαίνεται ότι δεν τον έχουν όλοι οι άνθρωποι. Ωστόσο, ο ‘μεταβολισμός Β’ δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί επιστημονικά, αν και έρευνες δείχνουν ότι η μειωμένη λήψη υδατανθράκων οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Η δίαιτα «Το θαύμα του μεταβολισμού» λοιπόν, μπορεί να φέρει αποτελέσματα μόνο σε μερικούς ανθρώπους, δηλαδή αυτούς που έχουν το ‘μεταβολισμό Β’, όσο περίεργο και αν μας φαίνεται!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα σε 6 εβδομάδες – Επαναστατική διατροφή!