Χάσε 6 κιλά σε 2 εβδομάδες χωρίς να πεινάσεις με αυτή τη σούπερ δίαιτα!

Χάσε 6 κιλά σε 2 εβδομάδες χωρίς να πεινάσεις με αυτή τη σούπερ δίαιτα!
Βαρέθηκες τις δίαιτες που υπόσχονται πολλά αλλά πραγματοποιούν (ούτε) τα μισά; Υπάρχει μια δίαιτα που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η πιο αποτελεσματική στην καύση λίπους και την απώλεια κιλών, χωρίς να διακινδυνεύσεις στιγμή την υγεία σου. Το όνομα αυτής; Κετογονική (ή Κετογενής) Δίαιτα.

Πλούσια σε λιπαρά, επαρκής σε πρωτεΐνες και φτωχή σε υδατάνθρακες, η Κετογονική δίαιτα είχε σχεδιαστεί για να μιμείται πολλές από τις βιοχημικές μεταβολές που συμβαίνουν στο σώμα στη διάρκεια της νηστείας.

Πόσα κιλά θα χάσω;

Το κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά αλλά αν ακολουθήσεις αυτή τη δίαιτα θα καταφέρεις να χάσεις 6 κιλά μέσα σε 2 εβδομάδες, χωρίς να πεινάσεις.

Εμπνευστής της ο R.Μ. Wilder, ο οποίος την παρουσίασε το 1921, αρχικά σαν μια διατροφή ειδικά σχεδιασμένη για να θεραπεύσει την επιληψία στα παιδία. Πού να το φανταζόταν πως 90 χρόνια μετά η συγκεκριμένη δίαιτα θα έφτανε να θεωρείται από πολλούς η «Νέα Atkins» , το νεώτερο θαυματουργό μοντέλο για την απώλεια βάρους και την καύση λίπους!

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε να τρώμε υδατάνθρακες;

Μια από τις βασικότερες πηγές ενέργεια του οργανισμού, μαζί με τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά, είναι οι υδατάνθρακες. Όταν σταματήσει η πρόσληψη υδατανθράκων, το σώμα αναγκάζεται να αντλήσει ενέργεια από αλλού, με συνηθέστερη εναλλακτική τα ελεύθερα λιπαρά οξέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο οργανισμός για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες καταφεύγει στις εφεδρείες λίπους του, ενώ καθώς μειώνεται το μυϊκό γλυκογόνο, παρατηρείται μια μεγάλη αποβολή υγρών (άρα ξεφουσκώνουμε).

Το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως τόσο ο εγκέφαλος όσο και το νευρικό σύστημα δεν μπορούν αν λειτουργήσουν με αυτά τα λιπαρά. Χρειάζονται κετονικά σώματα, τα οποία θα βρει σε λιπαρά που περιέχονται σε τροφές όπως λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες. Καταναλώνοντας αυτές τις τροφές, χωρίς την πρόσληψη υδατανθράκων, καταφέρουμε την επιτάχυνση του μεταβολισμού (κέτωση). Σε αυτό το στάδιο, το τελικό της συγκεκριμένης δίαιτας, το σώμα αναγκάζεται να κάψει λίπος και όχι μυϊκό ιστό, αλλά κρατώντας το μεταβολισμό ενεργό (σε αντίθεση με άλλες δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά).

Το μυστικό;

Η κετογενική δίαιτα επηρεάζει άμεσα 2 είδη ορμονών: την ινσουλίνη και την γλυκαγόνη, μειώνοντας την πρώτη και αυξάνοντας τη δεύτερη. Μ΄αυτό τον τρόπο , το σώμα συνηθίζει να καίει λίπος αντί να το αποθηκεύει.

Να τη δοκιμάσω;

Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ιδανική για άτομα που κάνουν καθιστική ζωή και δεν ασκούνται πολύ. Αντίθετα, αν η καθημερινότητα και το πρόγραμμα γυμναστικής σου είναι έντονο, τότε πιθανότατα να χρειάζεται να αλλάξεις λίγο τη δίαιτα προσθέτοντας ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες πριν και μετά τη γυμναστική σου για να σου δώσει την ενέργεια που έχεις ανάγκη για να ανταπεξέλθεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέσσερα απλά ροφήματα για επίπεδη ΚΟΙΛΙΑ σε χρόνο μηδέν!

Ετοιμάσου να βάλεις μπικίνι! Αυτό είναι το μυστικό για επίπεδη κοιλιά!

H δίαιτα της άνοιξης: Αναλυτικό πρόγραμμα για να χάσεις έως και 5 κιλά λίπος!