Θες να αδυνατίσεις στην περιφέρεια; Χάσε πόντους στα ψωμάκια με τη σούπερ δίαιτα Bioactive

Θες να αδυνατίσεις στην περιφέρεια; Χάσε πόντους στα ψωμάκια με τη σούπερ δίαιτα Bioactive
Έχεις βαρεθεί να κάνεις δίαιτα και να χάνεις από παντού, εκτός από τα επίμαχα σημεία; Αν έχεις σωματότυπο «αχλάδι», το εξειδικευμένο βιοδραστικό πρόγραμμα διατροφής θα σε ενθουσιάσει. Χάνεις περισσότερο βάρος, τοπικό πάχος και ανεπιθύμητους πόντους από εκεί που χρειάζεσαι.
Έχεις βαρεθεί να κάνεις δίαιτα και να χάνεις από παντού, εκτός από τα επίμαχα σημεία; Αν έχεις σωματότυπο «αχλάδι», το εξειδικευμένο βιοδραστικό πρόγραμμα διατροφής θα σε ενθουσιάσει. Χάνεις περισσότερο βάρος, τοπικό πάχος και ανεπιθύμητους πόντους από εκεί που χρειάζεσαι.
Δες τη διαφορά σε πόντους:

Χάνεις κιλά & 6 πόντους

Από γοφούς & μηρούς

Super βιοδραστικό πρόγραμμα αδυνατίσματος

Αυξάνει τη θερμογένεση & τη θερμόλυση

Τους μηχανισμούς με τους οποίους το σώμα καίει θερμίδες & λίπος

Μα γιατί παχαίνω τοπικά;
Οι ποσότητες τροφής που δεν αξιοποιούνται από τον οργανισμό, δεν καίγονται για την παραγωγή ενέργειας ή δεν αποβάλλονται διά της φυσικής οδού, αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα ως λίπος. Το λίπος δεν κατανέμεται σχεδόν ποτέ αναλογικά σε ολόκληρο το σώμα, αλλά «προτιμά» για την αποθήκευσή του συγκεκριμένες περιοχές του γυναικείου σώματος, δημιουργώντας έτσι το τοπικό πάχος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυτταρίτιδα (τοπική υπερλιποδυστροφία).

Σπάσε το φαύλο κύκλο
Αν, για παράδειγμα, έχεις τον τυπικό γυναικείο σωματότυπο «αχλάδι» και αυξήσεις το λίπος σου κατά 3 κιλά, τότε σχεδόν το 60% του επιπλέον αυτού λίπους θα συγκεντρωθεί στο κάτω μέρος του σώματός σου. Αντίθετα, εάν χάσεις 3 κιλά λίπους κάνοντας μια οποιαδήποτε υποθερμιδική δίαιτα, τότε το 60-70% αυτών των κιλών θα φύγει από τον κορμό και τα χέρια και μόλις το 30-40% από τα οπίσθια και τους μηρούς. Παρεπόμενα, όσο περισσότερα κιλά χάσεις, τόσο εντονότερα θα φαίνεται το πρόβλημα του τοπικού πάχους και ενδεχομένως η κυτταρίτιδα, καθώς κατά κανόνα αυτή εμφανίζεται δριμύτερη στα σημεία με αυξημένη παρουσία λίπους!

Είναι ο σωματότυπός μου «αχλάδι»;
Απλώς κοίταξε το σώμα σου στον καθρέφτη. Εάν η λεκάνη σου είναι φαρδύτερη από τους ώμους σας, έχεις αναλογικά περισσότερο βάρος, λίπος και καμπύλες στο κάτω μισό του σώματος και επιπλέον παίρνεις εύκολα βάρος στα οπίσθια και στους μηρούς, αλλά το χάνεις δύσκολα, τότε ναι, έχεις σωματότυπο «αχλάδι».

Ταυτότητα προγράμματος

Χαρακτηριστικά: Πρόγραμμα διατροφής (1.350 θερμίδων ημερησίως), μέσης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, χαμηλό σε ολικά λίπη, υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά και φυτικές ίνες.

Ενδείκνυται: Για απολύτως υγιείς ενήλικες γυναίκες με σωματότυπο «αχλάδι», ελαφρώς υπέρβαρες (λιγότερα από 5 περιττά κιλά) και με πρόβλημα τοπικού πάχους.

Αντενδείξεις: Δεν ενδείκνυται σε γυναίκες μη υγιείς, με διαφορετικό σωματότυπο (π.χ. «μήλο») ή με Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από 29 kg/m2.

Υπέρ: Περιλαμβάνει ποικίλα τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφών. Παρέχει σε ικανοποιητικές ποσότητες τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο γυναικείος οργανισμός. Έχει υψηλό δείκτη κορεσμού, περιλαμβάνει πολλές θερμιδικά αραιές τροφές. Βοηθάει στο γλυκαιμικό έλεγχο, δεν δημιουργεί απότομες μεταπτώσεις του σακχάρου στο αίμα, δεν πυροδοτεί επεισόδια υπερφαγίας. Ενεργοποιεί τις ασύζευκτες πρωτεΐνες (USPs), ουσίες με ρόλο-κλειδί στη λειτουργία του θυρεοειδή, στην παραγωγή νορ-αδρεναλίνης και στη διέγερση των λιποκυτταρικών υποδοχέων. Αυξάνει τη θερμογένεση και τη θερμόλυση, δημιουργεί επαρκές ενεργειακό έλλειμμα, κινητοποιεί συνολικά τις ενεργειακές εφεδρείες λίπους, διευκολύνει την αναλογικά μεγαλύτερη τοπική καύση του, περιορίζει την απώλεια μυϊκής μάζας. Με μια λέξη: Βιοδραστικό!

Κατά: Σχετικά αυστηρό πρόγραμμα, χωρίς πολλές εναλλακτικές λύσεις. Απαιτεί συχνά γεύματα σε καθορισμένες ποσότητες. Η μεγάλη κατανάλωση φυτικών τροφών μπορεί να σας προκαλέσει αρχικά φουσκώματα και εντερικές διαταραχές.

Ελάχιστη διάρκεια: 14 ημέρες (πρόγραμμα 1 εβδομάδας, το οποίο επαναλαμβάνετε και την επόμενη με τον ίδιο τρόπο). Μπορείτε να το παρατείνετε για επιπλέον 7-14 ημέρες.

Αναμενόμενη απώλεια βάρους: Με προϋπόθεση την πιστή εφαρμογή και συνέπεια, 2-2,5% του αρχικού σωματικού σου βάρους την 1η εβδομάδα (αναλογικά μεγαλύτερη απώλεια υγρών) και από 1-1,5% του σωματικού σας βάρους τις επόμενες (αναλογική μεγαλύτερη απώλεια λίπους, ιδίως από το κάτω μέρος του σώματος). Κατά μέσο όρο μείον 4 κιλά στις πρώτες 2 εβδομάδες και συνολική απώλεια άνω των 6 πόντων.

Σημείο κλειδί: Τα αποτελέσματα επαυξάνονται περαιτέρω με άσκηση, εξειδικευμένα προϊόντα για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα καθώς και τη χρήση διατροφικών βοηθημάτων (δείτε το άρθρο: στη σελίδα 40).

Κάψε λίπος τοπικά!

Εβδομαδιαίο μενού
Κατάγραψε τι χρειάζεσαι, οργανώσου, προγραμμάτισε και δες το αποτέλεσμα στη ζυγαριά, στα ρούχα, στη μεζούρα!

Δευτέρα

Πρωινό: Ομελέτα με 3 ασπράδια και 1 κρόκο + 1 φέτα γαλοπούλα + 1 φέτα ψωμί.

Ενδιάμεσο: 1 ακτινίδιο + 1 γιαούρτι.

Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, ξίδι και 2 κουταλάκια ελαιόλαδο + 1/2 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι με 1 τόνο από κονσέρβα.

Απογευματινό: 1/2 φλιτζάνι κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών+ 6 φράουλες.

Βραδινό: Ατομική σαλάτα με λάχανο, καρότο, λεμόνι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο + 1 φιλέτο κοτόπουλου με 1/2 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι.

Η επαρκής, αλλά όχι υπερβολική πρόσληψη πρωτεϊνών στα περισσότερα γεύματα (π.χ. φιλέτο κρέατος ή ψαριού με μέγεθος όσο η παλάμη χωρίς τα δάχτυλα) ενισχύει το μεταβολισμό και αυξάνει τη δαπάνη θερμίδων, ενώ επίσης επιταχύνει την απώλεια λίπους και προστατεύει το μυϊκό σύστημα.

Τρίτη

Πρωινό: 1 γιαούρτι + 1 φλιτζάνι κεράσια.

Ενδιάμεσο: 2 παξιμαδάκια ολικής αλέσεως + 2 φέτες τυρί τοστ.

Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, 4 ελιές, 1 κουταλάκι λεμόνι ή ξίδι και 2 κουταλάκια ελαιόλαδο + 1 μοσχαρίσιο ή χοιρινό φιλέτο με 1 βραστή πατάτα.

Απογευματινό: 1 μπανάνα + 1 φλιτζάνι γάλα.

Βραδινό: 1 φλιτζάνι χόρτα εποχής με 1 κουταλιά λεμόνι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο + 1 φιλέτο ψαριού με επιπλέον λαχανικά ή βραστή πατάτα + 1 ζελέ διαίτης.

Τα μικρά και συχνά γεύματα δεν ευνοούν την υπερπαραγωγή ινσουλίνης, η οποία μειώνει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος ως καύσιμο.

Τετάρτη

Πρωινό: 1/2 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 6 αμύγδαλα.

Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι ή 1 χούφτα κεράσια + 6 αμύγδαλα.

Μεσημεριανό: 1 μερίδα βραστά κολοκυθάκια με λεμόνι και 2 κουταλάκια ελαιόλαδο + 1 μερίδα μακαρόνια ολικής αλέσεως με 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας και 1 κουταλιά μυζήθρα ή παρμεζάνα χαμηλή σε λιπαρά.

Απογευματινό: 1 γιαούρτι + 1 ακτινίδιο ή 8 φράουλες.

Βραδινό: 1 μερίδα βραστά κολοκυθάκια με λεμόνι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο + 1 φιλέτο γαλοπούλας ή κοτόπουλου με μανιτάρια ή άλλα λαχανικά + 1 ζελέ διαίτης.

Εάν πεινάσεις ανάμεσα στα κύρια γεύματα και έχεις ήδη καταναλώσει τα ενδιάμεσα, μην παραμένεις πεινασμένη! 1 φρούτο, 1 βραστό αβγό, 2-3 φέτες γαλοπούλα ή μερικά καρότα θα σου κόψουν την πείνα, χωρίς να σε επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες.

Πέμπτη

Πρωινό: 1 μπολάκι φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής, γιαούρτι και 2 κουταλάκια καρυδόψιχα.

Ενδιάμεσο: 1 φέτα ψωμί + 1 φέτα γαλοπούλα + 1 φέτα τυρί τοστ.

Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρακάς με ρύζι, καρότα και σάλτσα ντομάτας + 1 μικρό κομμάτι τυρί φέτα ή γραβιέρα.

Απογευματινό: 1 μπανάνα ψιλοκομμένη και ανακατεμένη με γιαούρτι ή άπαχο κρεμώδες τυρί.

Βραδινό: Ατομική σαλάτα με λαχανικά διαφόρων χρωμάτων, λεμόνι και 2 κουταλάκια ελαιόλαδο + 1 μπιφτέκι από κιμά πουλερικών ή μοσχαρίσιο με 1/2 φλιτζάνι αρακά (από το μεσημέρι).

Χρησιμοποιείς τακτικά κανέλα, π.χ. πάνω από τα φρούτα, καθώς βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Παρασκευή

Πρωινό: 1 βραστό αβγό + 1 φέτα γαλοπούλα + 1 μικρό κομμάτι τυρί φέτα + 1 φρυγανιά.

Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι και λίγο αργότερα 1 γιαούρτι ή 1 ποτήρι ξινόγαλα.

Μεσημεριανό: Ατομική σαλάτα με πράσινα λαχανικά, λεμόνι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο + 1 μερίδα όσπρια - σούπα (π.χ. φασόλια ή ρεβίθια) + 4 καρύδια.

Απογευματινό: 2 χούφτες κεράσια ή 1 ακτινίδιο ή 6-8 φράουλες.

Βραδινό: Ατομική σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, φιλέτο τόνου ή σολομού από κονσέρβα και 2 κουταλάκια ελαιόλαδο + 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι όσπρια (από το μεσημέρι).

Εάν στο παρελθόν έτρωγες πολύ και τώρα νιώθεις ότι δεν χορταίνεις, αύξησε ποσότητες της σαλάτας. Προσπάθησε επίσης να παρατείνεις το χρόνο κατανάλωσης του κυρίως πιάτου, χωρίζοντας το φαγητό σε πολλές μικρές μπουκιές. Μάσησε κάθε μπουκιά τουλάχιστον δέκα φορές.

Σάββατο

Πρωινό: 1 φλιτζάνι γάλα + 1 φέτα ψωμί με 2 κουταλάκια μαργαρίνη και 2 κουταλάκια μέλι + 8 αμύγδαλα.

Ενδιάμεσο: 1 πορτοκάλι ή 2 φλιτζάνια κεράσια.

Μεσημεριανό: 1 μερίδα χόρτα εποχής με χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια ελαιόλαδο + 1 φιλέτο κοτόπουλου με 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή ζυμαρικά + 1 ζελέ διαίτης.

Απογευματινό: 6-8 φράουλες ή 1/2 μπανάνα + 1 γιαούρτι.

Βραδινό: Ατομική σαλάτα με λαχανικά της προτίμησής σας, λεμόνι ή ξίδι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο + 1 ντάκος (βρεγμένο παξιμάδι, ελαιόλαδο, ντομάτα, τρίμμα φέτας, ελιές).

Αν έχεις δυσανεξία στο γάλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα με χαμηλότερη λακτόζη ή να το αντικαταστήσεις με γιαούρτι, τυρί ή φυτικό ρόφημα εμπλουτισμένο με ασβέστιο.

Κυριακή

Πρωινό: 1/2 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού με 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1 κουταλιά σταφίδες και 6 αμύγδαλα.

Ενδιάμεσο: 1 μπολ φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής, 2 κουταλιές άπαχο κρεμώδες τυρί και 1 κουταλάκι καρυδόψιχα.

Μεσημεριανό: 1 μερίδα βραστά κολοκυθάκια με λεμόνι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο + 1 φιλέτο ψαριού ψημένο σε λαδόκολλα μαζί με λαχανικά της προτίμησής σας + 1 ψητή πατάτα.

Απογευματινό: 1 γιαούρτι + 4 αποξηραμένα φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα).

Βραδινό: Ατομική σαλάτα με λάχανο, καρότο, λεμόνι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο + 1 φλιτζάνι βρασμένη βρώμη ή πλιγούρι με 2 κουταλιές τρίμμα τυρί φέτα και 2 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα + 1 φρυγανιά.

Η κατανάλωση
300-400 γραμμαρίων ψαριού εβδομαδιαίως αποτελεί την καλύτερη δικλίδα ασφαλείας για επαρκή πρόσληψη των απαραίτητων ω-3 λιπαρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα θαυματουργά μυστικά των Ελληνίδων celebrities – Ειδικά η δίαιτα της Μακρυπούλια και της Σπυροπούλου θα σε ξετρελάνει



Η ΣΟΥΠΕΡ δίαιτα της Βίκυς Χατζηβασιλείου: «Χάσε 5 κιλά σε έναν μήνα!»



Τζένη Μπαλατσινού: Η δίαιτα express που προτείνει για άψογη σιλουέτα