Τσιμπολογάς; Μάθε 5 μυστικά για να το κόψεις μία και έξω

Τσιμπολογάς; Μάθε 5 μυστικά για να το κόψεις μία και έξω
Είσαι σε μια συνεχή προσπάθεια να χάσεις κιλά, αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις τα πατατάκια;
Θα έπρεπε να γνωρίζεις, ότι το «τσιμπολόγημα» είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της δίαιτας, αλλά και γενικά, του βάρους σου.
Σου δίνουμε 5 συμβουλές για να πάψεις να τσιμπολογάς:

1. Τρώμε με την ησυχία μας
Αφιερώνουμε στο γεύμα μας τουλάχιστον 15΄ και φροντίζουμε να μασάμε καλά το φαγητό μας. Η παρατεταμένη επαφή του φαγητού με το στόμα, η εικόνα του γεύματός μας και η καλή του πέψη τελικά επιτρέπουν στον εγκέφαλο να πάρει εγκαίρως το μήνυμα ότι είμαστε χορτάτοι.

2. Αποφεύγουμε τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
Όπως είναι οι τηγανητές πατάτες, το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, ο πουρές, οι χυμοί, τα τσιπς. Αυτού του είδους τα τρόφιμα είναι υπεύθυνα για την απότομη αυξομείωση των τιμών του σακχάρου στο αίμα και μας οδηγούν στο να τσιμπολογάμε όλο και περισσότερο. Έτσι, είναι σκόπιμο να προτιμάμε να μη βράζουμε πολύ τα μακαρόνια, το ρύζι και τις πατάτες μας, αλλά και να αποφεύγουμε να τρώμε τις τελευταίες τηγανητές, ώστε να μην ανεβαίνει ο γλυκαιμικός τους δείκτης.

3. Ξεχνάμε το έτοιμο φαγητό
Τα χάμπουργκερ, τα παγωτά και τα υπόλοιπα «γρήγορα» γεύματα χωνεύονται πολύ γρήγορα, σε 15-20΄. Έτσι έχουμε σύντομα τη διάθεση να ξαναφάμε. Η συμβουλή των ειδικών είναι, αν μας αρέσουν πολύ αυτά τα φαγητά και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε, να τα καταναλώνουμε μόνο 2 φορές τον μήνα.

4.Ακούμε μουσική κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Μία αμερικανική έρευνα δείχνει ότι η διάρκεια του γεύματος αυξάνεται κατά 38% εφόσον ακούμε μουσική όταν τρώμε. Επιπλέον, καθώς χαλαρώνουμε με τη βοήθεια της μουσικής, είμαστε πιο ανοικτοί στο να ακούσουμε και να αναγνωρίσουμε τα σημάδια τόσο του ότι πεινάμε όσο και του ότι χορτάσαμε. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν βλέπουμε τηλεόραση.

5. Κοιμόμαστε επαρκώς.
Το να μας λείπει ύπνος και μάλιστα επανειλημμένα μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, όπως να επηρεάσει τις ορμόνες λεπτίνη και γκρελίνη, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην όρεξη, αλλά και στο αίσθημα κορεσμού. Απορρυθμισμένες μας οδηγούν στο να τρώμε πολύ περισσότερο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτή η κοπέλα έτρωγε μόνο μπανάνες για 12 ημέρες – Δείτε πως έγινε



Το… μαγικό ρόφημα για να διώξετε την κυτταρίτιδα



Οι 7 θαυματουργές δίαιτες – αστραπή για να χάσεις κιλά σε χρόνο dt!