Οι πιο χορταστικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών που θα βοηθήσουν τη δίαιτά σου

Οι πιο χορταστικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών που θα βοηθήσουν τη δίαιτά σου
Από την Έρρικα Λευθέρη

Είναι σίγουρα το δημοφιλέστερο σνακ. Το μικρό μέγεθός της και η υψηλή διατροφική αξία της είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά της και φυσικά, ο λόγος που βρίσκεται τόσο ψηλά στις προτιμήσεις μας.

Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί στον δρόμο να θέλεις να φας ένα σνακ που να είναι γευστικό, αλλά συγχρόνως υγιεινό; Τα απογεύματα που η λαχτάρα σου για τσιμπολόγημα είναι μεγάλη, δύσκολα θα βρεις κάτι που θα σε καλύψει και θα διατηρήσει τη γραμμή σου. Οι μπάρες δημητριακών μοιάζουν η ιδανική επιλογή. Μπορείς να τις εντάξεις άφοβα στη διατροφή σου και είναι ιδανικές για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, μετά ή πριν από το γυμναστήριο. Οι γεύσεις και οι συνδυασμοί που θα βρεις είναι αμέτρητοι, έτσι και τα πιο απαιτητικά γούστα και ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν. Πρέπει όμως να προσέχεις την ετικέτα κάθε μπάρας και να βλέπεις τα θρεπτικά συστατικά της και να επιλέγεις βάσει των αναγκών σου.

Nestlé Fitness Delice, με λευκή σοκολάτα
22,5 γρ./μερίδα
87 θερμίδες
πρωτεΐνες: 1,3 γρ.
σάκχαρα: 5,85 γρ.
υδατάνθρακες: 15,6 γρ.
Μοιάζει τόσο απολαυστική –και είναι! Αυτή η μπάρα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας λιώνει στο στόμα σου και σου αφήνει μια γλυκιά γεύση. Το μικρό της μέγεθος την κάνει ιδανική για εσένα που βρίσκεσαι συνέχεια στον δρόμο και θέλεις άμεσα κάτι γλυκό και υγιεινό.

1

Slim zone, chocolate, cranberries & goji
40 γρ./μερίδα
137 θερμίδες
πρωτεΐνες: 8,3 γρ.
σάκχαρα: 7,4 γρ.
υδατάνθρακες: 14,7γρ.
Γυμνάζεσαι καθημερινά και θέλεις μετά την προπόνησή σου να τρως ένα υγιεινό σνακ με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη; Τότε αυτή η μπάρα είναι για σένα που προσπαθείς να χάσεις βάρος αλλά ταυτόχρονα θέλεις ένα γευστικό σνακ.

2

Nature Valley, chocolate
42 γρ./μερίδα
196 θερμίδες
πρωτεΐνες: 3,2 γρ.
σάκχαρα: 11,7 γρ.
υδατάνθρακες: 26 γρ.
Αυτή η τραγανή μπάρα μούσλι με κομματάκια σοκολάτας είναι ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, θα γίνει ο σύμμαχος της γραμμής σου!

3

Wish bars, σύκο
30 γρ./μερίδα
115 θερμίδες
πρωτεΐνες: 2,7 γρ.
σάκχαρα: 11 γρ.
υδατάνθρακες: 15,8 γρ.
Σχεδιασμένη υπό την επιμέλεια ομάδας διατροφολόγων, αυτή η μπάρα μπορεί να σου προσφέρει φυσική ενέργεια και πλούσια διατροφική αξία. Το σύκο θα σου δώσει τη γλυκιά γεύση που αναζητούσες με τον πιο φυσικό τρόπο.

4

9 bar, organic
50 γρ./μερίδα
276 θερμίδες
πρωτεΐνες: 8,5 γρ.
σάκχαρα: 11,5 γρ.
υδατάνθρακες: 12,8 γρ.
Αυτή η οργανική μπάρα περιέχει ανάμεικτους σπόρους (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι, αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης), έχει επικάλυψη χαρουπιού και σοκολατένια βάση. Επίλεξέ την μετά την προπόνηση σου ή για πρωινό. Είναι τόσο χορταστική που αν δεν πεινάς πολύ θα σε ικανοποιήσει και η μισή.

5

ID Peach bar, με αμύγδαλο και μέλι
35 γρ./μερίδα
124 θερμίδες
πρωτεΐνες: 2,1 γρ.
σάκχαρα: 17,5 γρ.
υδατάνθρακες: 19,8 γρ.
Μια φυσική μπάρα που περιέχει αποξηραμένα ροδάκινα, αμύγδαλα, μέλι και αποξηραμένα σύκα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αξίζει να την δοκιμάσεις για τη φρουτένια γεύση της, που σε συνδυασμό με το μέλι θα σου δώσει ένα γλυκό σνακ.

6

Eurodiet, τραγανή μπάρα σοκολάτας
35 γρ./μερίδα
128 θερμίδες
πρωτεΐνες: 9,9 γρ.
σάκχαρα: 1 γρ.
υδατάνθρακες: 13,2 γρ.
Με τη συγκεκριμένη μπάρα μπορείς να απολαύσεις τη σοκολάτα χωρίς ενοχές. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ είναι πολύ χαμηλή σε σάκχαρα. Η τραγανή υφή της θα σε εκπλήξει ευχάριστα και η σοκολάτα θα λιώσει στο στόμα σου. Ένας ιδανικός συνδυασμός για εσένα που θέλεις να διατηρήσεις τη γραμμή σου.

7

Wish bars, σοκολάτα & δαμάσκηνο
30 γρ./μερίδα
119 θερμίδες
πρωτεΐνες: 2,8 γρ.
σάκχαρα: 9,2 γρ.
υδατάνθρακες: 16,4 γρ.
Ένας γευστικός πειρασμός σε μία μπάρα. Είναι πλούσια σε ενέργεια, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ο συνδυασμός σοκολάτας και δαμάσκηνου θα σε ενθουσιάσει.

8

Three friends, μπάρα δημητριακών με cranberries
25 γρ./μερίδα
94 θερμίδες
πρωτεΐνες: 1,3 γρ.
σάκχαρα: 7,8 γρ.
υδατάνθρακες: 18,13 γρ.
Ένα γρήγορο βιολογικό σνακ, με χαμηλές θερμίδες. Αυτή η μπάρα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και κυρίως σε φυτικές ίνες. Τα αποξηραμένα cranberries σε συνδυασμό με την τραγανή υφή της θα σε χορτάσουν γευστικά.

9

Nestlé Fitness crunchy caramel
23,5 γρ./μερίδα
90 θερμίδες
πρωτεΐνες: 1,4 γρ.
σάκχαρα: 7,3 γρ.
υδατάνθρακες: 16,5 γρ.
Αν σου αρέσει η καραμέλα και η σοκολάτα, αυτή η μπάρα θα γίνει η αγαπημένη σου! Όπως ακριβώς λέει και η ονομασία της, η τραγανή υφή της με τα ολόκληρα κομμάτια καραμέλας και η βάση από σοκολάτα γάλακτος θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σου για σοκολάτα σε μόλις 90 θερμίδες!

10

Μπάρες με βρώμη ολικής άλεσης με βατόμουρο & ρόδι, Quaker
35 γρ./μερίδα
141 θερμίδες
πρωτεΐνες: 2,8 γρ.
σάκχαρα: 5,3 γρ.
υδατάνθρακες: 23,6 γρ.
Μια μπάρα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι ο σύμμαχος της διατροφής σου. Το μέγεθός της είναι ιδανικό για ένα γρήγορο σνακ, που θα σε γλυκάνει χάρη στον ιδιαίτερο συνδυασμό βατόμουρου με ρόδι αλλά και θα σε χορτάσει.

11

Μπάρα δημητριακών by Papadimitriou, με μέλι και ταχίνι
40 γρ./μερίδα
162 θερμίδες
πρωτεΐνες: 4,48 γρ.
σάκχαρα: 4,52 γρ.
υδατάνθρακες: 25,92 γρ.
Μια μπάρα που περιέχει δύο πολύ σημαντικές υπερτροφές: το μέλι και το ταχίνι. Καταφέρνει έτσι να συνδυάζει τα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για την καλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και να σου δίνει ενέργεια στη στιγμή.

12

Μπάρες πρωτεΐνης Go On!, με κακάο & Ινουλίνη
50 γρ./μερίδα
217 θερμίδες
πρωτεΐνες: 9,7 γρ.
σάκχαρα: 14,9 γρ.
υδατάνθρακες: 20,4 γρ.
Μια μπάρα ιδανική για εσένα που γυμνάζεσαι. Απόλαυσέ την μετά την προπόνηση και αναπλήρωσε άμεσα τη χαμένη σου ενέργεια και το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη περιέχει ινουλίνη –ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο ζάχαρης.

13

Μπάρα με μπισκότο Digestive, κόκκινα φρούτα & σοκολάτα γάλακτος
28 γρ./μερίδα
122 θερμίδες
πρωτεΐνες: 1,3 γρ.
σάκχαρα: 7,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 19,2 γρ.
Μια ελαφριά μπάρα, που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου στην τσάντα ή στο γραφείο. Η ντελικάτη γεύση της και η σοκολάτα γάλακτος θα καλύψουν την επιθυμία σου για γλυκό με μόνο 122 θερμίδες.

14

Μπάρες βρώμης με κεράσι & καρύδα, Deligios
80 γρ./μερίδα
372 θερμίδες
πρωτεΐνες: 4,8 γρ.
σάκχαρα: 20,3 γρ.
υδατάνθρακες: 43,2 γρ.
Η γεύση του κερασιού συνδυάζεται με την κοσμοπολίτικη καρύδα, δίνοντας έτσι ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Περιέχει φυτικά λιπαρά και είναι ιδανική και για την περίοδο της νηστείας. Ένα χορταστικό σνακ και για μετά το γυμναστήριο.

15

FlapJack, apple & raspberry
80 γρ./μερίδα
349 θερμίδες
πρωτεΐνες: 6,2 γρ.
σάκχαρα: 21,4 γρ.
υδατάνθρακες: 43,4 γρ.
Αυτές οι χειροποίητες μπάρες από την Ουαλία έχουν πλούσια γεύση και συνδυάζουν απολαυστικά το μήλο με το βατόμουρο. Και σε αυτή την περίπτωση, αν δεν πεινάς πολύ, καλό είναι να φας τη μισή, αφού είναι πολύ χορταστική.

16

Με ποια κριτήρια να επιλέξω;
Μια μπάρα δημητριακών περιέχει κατά βάση υδατάνθρακες, πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η μπάρα που θα επιλέξεις όμως καλό είναι να περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Δεν πρέπει να αναγράφει στην ετικέτα περισσότερο από 100% RDA, σε βιταμίνες και μέταλλα.
- Να περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, τουλάχιστον 3 γρ./100γρ.
- Καλό είναι να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα σακχάρων, όχι περισσότερο από 18γρ./μπάρα, γιατί έτσι είναι πλούσια σε θερμίδες. Προσοχή: Στα σάκχαρα περιλαμβάνονται και το σιρόπι γλυκόζης και το ιμβερτοσάκχαρο, που μολονότι δεν αναγράφονται ξεχωριστά, συμπεριλαμβάνονται στα συνολικά σάκχαρα.
- Προσοχή στην περιεκτικότητα μιας μπάρας σε trans ή υδρογονωμένα λιπαρά οξέα. Τα υδρογονωμένα λιπαρά οξέα μπορεί να σχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επίσης, να περιέχει λιγότερο από 3 γρ. κορεσμένα λιπαρά οξέα, αφού και αυτά είναι επίφοβα για τον οργανισμό.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Μην αποχωρίζεστε τα γλυκά στη δίαιτα! Αυτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Πώς να συνδυάσεις δίαιτα και έξοδο για φαγητό- Τι πρέπει να φας πριν και μετά το εστιατόριο

Μπαχαρικά και απώλεια βάρους! Ο μυστικός σου σύμμαχος είναι τα καρυκεύματα

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Κατέρρευσε η Χριστίνα Λαμπίρη στην εκπομπή! Δεν μπορούσε να αναπνεύσει από το κλάμα!

Η τολμηρή φωτογράφιση της Σκορδά με μαγιό που θα κάνει τον Λιάγκα να…σκάσει!

Η φωτογραφία της Ναταλίας Γερμανού από το 1984 που έκλεψε τις εντυπώσεις – Δείτε πόσο άλλαξε!